Dutch baby eli hollantilainen pannukakku
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Kuohkea hollantilainen pannukakku hurmaa kertamaistosta. Tähän taikinaan käytetään tavallista enemmän munia, jolloin taikina kohoaa uunissa upeasti.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
6 | kananmunaa tai |
4 dl | tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 tl | tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
ripaus | suolaa tai |
50 g | voita tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 rs (250 g) | tai |
vaniljajäätelöä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota munat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Voit valmistaa pannaritaikinan myös sähkövatkaimella.
Valuta maito koneen käydessä munien joukkoon. Lisää jauhot ja mausteet, sekoita. Anna taikinan turvota kannussa 10 minuuttia.
Kuumenna valurautapannu (Ø 20 cm) uunissa 225 asteessa. Lisää pannulle nokare voita ja anna voin hieman ruskistua.
Sekoita taikina hyvin vielä kerran. Kaada neljäsosa taikinasta kuumalle pannulle.
Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja kypsä. Paista loput pannarit samoin. Tarjoa pannarit kuumina vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa.
Voit myös tehdä yhden pannukakun isommassa pannussa (Ø 26–28 cm). Kypsennä pannaria noin 30 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(15 arvostelua)
- 30 - 60 min4,4(271 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(28 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(100 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(151 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(55 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(54 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(29 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (29 arvostelua)
- Marja1 kuukausi sittenLaitetaanko voi sulana ja miksi sitä ylipäänsä laitetaan?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenMarja, reseptissä mainittu 50 g voita lisätään nokare kerrallaan suoraan kuuman valurautapannun pohjalle ennen jokaisen pannukakun paistamista. Valurautapannuun lisätty voi tuo makua, mutta helpottaa myös valmiiden pannukakkujen irtoamista.
- Mia1 kuukausi sittenTodella hyvä resepti, tehdään tätä usein
- Mimmu2 kuukautta sittenVoiko tehdä tavallisella uunipellillä?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenMimmu, ohjeella voi tehdä myös yhden pannukakun isommassa pannussa (Ø 26–28 cm). Ohje uunipellilliseen pannukakkua löytyy puolestaan täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pannukakku
- Kirsikka8 kuukautta sittenTehnyt jo toisen kerran. Ekalla kerralla tein tyttäreni luona kiertoilmauunissa ja onnistuivat täydellisesti. Nyt tein omassa uunissa niin eka ei kohonnut uunissa hyvin mutta viimeiset kohosivat. Hyviä olivat. Mietin josko tekisi gluteenittomana niin paljonko menisi jauhoja? Ostin hiljattain Pirkan gluteenitonta jauhoseosta.
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenKirsikka, pannukakun voi halutessaan tehdä myös gluteenittomista jauhoista.
- TM8 kuukautta sittenPaljonko munia?
- Tw9 kuukautta sittenTä oli super hyvä!!