Dutch baby eli hollantilainen pannukakku
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Kuohkea hollantilainen pannukakku hurmaa kertamaistosta. Tähän taikinaan käytetään tavallista enemmän munia, jolloin taikina kohoaa uunissa upeasti.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
- 6 kananmunaa
- 4 dl Pirkka täysmaitoa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl sokeria
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 50 g voita
Lisäksi
- 1 rs (250 g) Pirkka mansikoita
- vaniljajäätelöä
Ravintosisältö
- Energia604 kJ / 145 kcal
- Rasva6,3 g
- josta tyydyttynyttä3,1 g
- Hiilihydraatit15,8 g
- josta sokereita5,8 g
- Proteiini5,4 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Vaahdota munat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Voit valmistaa pannaritaikinan myös sähkövatkaimella.
- Valuta maito koneen käydessä munien joukkoon. Lisää jauhot ja mausteet, sekoita. Anna taikinan turvota kannussa 10 minuuttia.
- Kuumenna valurautapannu (Ø 20 cm) uunissa 225 asteessa. Lisää pannulle nokare voita ja anna voin hieman ruskistua.
- Sekoita taikina hyvin vielä kerran. Kaada neljäsosa taikinasta kuumalle pannulle.
- Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja kypsä. Paista loput pannarit samoin. Tarjoa pannarit kuumina vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa.
Voit myös tehdä yhden pannukakun isommassa pannussa (Ø 26–28 cm). Kypsennä pannaria noin 30 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(36 arviota)
- 30 - 60 min4,0(162 arviota)
- 30 - 60 min3,8(61 arviota)
- 30 - 60 min4,3(170 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- 30 - 60 min3,8(2 320 arviota)
- 30 - 60 min3,9(332 arviota)
- 30 - 60 min4,2(63 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (55 arviota)
- Kirsikka2 kuukautta sittenOlen tehnyt näitä aiemmin ja nyt kokeilen Emmer sihtivehnäjauhoista. Aiemmin olen tehnyt spelttijauhoista sekä gluteenittomasta jauhoista. Vaihtelua pannatiin.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMarja, reseptissä mainittu 50 g voita lisätään nokare kerrallaan suoraan kuuman valurautapannun pohjalle ennen jokaisen pannukakun paistamista. Valurautapannuun lisätty voi tuo makua, mutta helpottaa myös valmiiden pannukakkujen irtoamista.
- Marja2 vuotta sittenLaitetaanko voi sulana ja miksi sitä ylipäänsä laitetaan?
- Mia2 vuotta sittenTodella hyvä resepti, tehdään tätä usein
- Mimmu2 vuotta sittenVoiko tehdä tavallisella uunipellillä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMimmu, ohjeella voi tehdä myös yhden pannukakun isommassa pannussa (Ø 26–28 cm). Ohje uunipellilliseen pannukakkua löytyy puolestaan täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pannukakku
- Kirsikka2 vuotta sittenTehnyt jo toisen kerran. Ekalla kerralla tein tyttäreni luona kiertoilmauunissa ja onnistuivat täydellisesti. Nyt tein omassa uunissa niin eka ei kohonnut uunissa hyvin mutta viimeiset kohosivat. Hyviä olivat. Mietin josko tekisi gluteenittomana niin paljonko menisi jauhoja? Ostin hiljattain Pirkan gluteenitonta jauhoseosta.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKirsikka, pannukakun voi halutessaan tehdä myös gluteenittomista jauhoista.
- TM2 vuotta sittenPaljonko munia?
- Tw3 vuotta sittenTä oli super hyvä!!