Hyppää sisältöön
Dutch baby eli hollantilainen pannukakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Dutch baby eli hollantilainen pannukakku

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Kuohkea hollantilainen pannukakku hurmaa kertamaistosta. Tähän taikinaan käytetään tavallista enemmän munia, jolloin taikina kohoaa uunissa upeasti.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    604 kJ / 145 kcal
  • Rasva
    6,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,1 g
  • Hiilihydraatit
    15,8 g
  • josta sokereita
    5,8 g
  • Proteiini
    5,4 g
  • Suola
    0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota munat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Voit valmistaa pannaritaikinan myös sähkövatkaimella.
  2. Valuta maito koneen käydessä munien joukkoon. Lisää jauhot ja mausteet, sekoita. Anna taikinan turvota kannussa 10 minuuttia.
  3. Kuumenna valurautapannu (Ø 20 cm) uunissa 225 asteessa. Lisää pannulle nokare voita ja anna voin hieman ruskistua.
  4. Sekoita taikina hyvin vielä kerran. Kaada neljäsosa taikinasta kuumalle pannulle.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja kypsä. Paista loput pannarit samoin. Tarjoa pannarit kuumina vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa.
Voit myös tehdä yhden pannukakun isommassa pannussa (Ø 26–28 cm). Kypsennä pannaria noin 30 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (55 arviota)

  • Kirsikka
    2 kuukautta sitten
    Olen tehnyt näitä aiemmin ja nyt kokeilen Emmer sihtivehnäjauhoista. Aiemmin olen tehnyt spelttijauhoista sekä gluteenittomasta jauhoista. Vaihtelua pannatiin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Marja, reseptissä mainittu 50 g voita lisätään nokare kerrallaan suoraan kuuman valurautapannun pohjalle ennen jokaisen pannukakun paistamista. Valurautapannuun lisätty voi tuo makua, mutta helpottaa myös valmiiden pannukakkujen irtoamista.
  • Marja
    2 vuotta sitten
    Laitetaanko voi sulana ja miksi sitä ylipäänsä laitetaan?
  • Mia
    2 vuotta sitten
    Todella hyvä resepti, tehdään tätä usein
  • Mimmu
    2 vuotta sitten
    Voiko tehdä tavallisella uunipellillä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Mimmu, ohjeella voi tehdä myös yhden pannukakun isommassa pannussa (Ø 26–28 cm). Ohje uunipellilliseen pannukakkua löytyy puolestaan täältä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pannukakku
  • Kirsikka
    2 vuotta sitten
    Tehnyt jo toisen kerran. Ekalla kerralla tein tyttäreni luona kiertoilmauunissa ja onnistuivat täydellisesti. Nyt tein omassa uunissa niin eka ei kohonnut uunissa hyvin mutta viimeiset kohosivat. Hyviä olivat. Mietin josko tekisi gluteenittomana niin paljonko menisi jauhoja? Ostin hiljattain Pirkan gluteenitonta jauhoseosta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kirsikka, pannukakun voi halutessaan tehdä myös gluteenittomista jauhoista.
  • TM
    2 vuotta sitten
    Paljonko munia?
  • Tw
    3 vuotta sitten
    Tä oli super hyvä!!