Dutch baby eli hollantilainen pannukakku
Kuohkea hollantilainen pannukakku hurmaa kertamaistosta. Tähän taikinaan käytetään tavallista enemmän munia, jolloin taikina kohoaa uunissa upeasti. Noin 1,15€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 6kananmunaa
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 2rklperunajauhoja
- 2rklsokeria
- 1/2tlkardemummaa
- ripaus suolaa
- 50gvoita
Lisäksi
- 1rs(250 g)Pirkka mansikoita
- vaniljajäätelöä
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota munat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Voit valmistaa pannaritaikinan myös sähkövatkaimella.
- Valuta maito koneen käydessä munien joukkoon. Lisää jauhot ja mausteet, sekoita. Anna taikinan turvota kannussa 10 minuuttia.
- Kuumenna valurautapannu (Ø 20 cm) uunissa 225 asteessa. Lisää pannulle nokare voita ja anna voin hieman ruskistua.
- Sekoita taikina hyvin vielä kerran. Kaada neljäsosa taikinasta kuumalle pannulle.
- Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pannari on kohonnut ja kypsä. Paista loput pannarit samoin. Tarjoa pannarit kuumina vaniljajäätelön ja mansikoiden kanssa.
Tiesitkö että...
Voit myös tehdä yhden pannukakun isommassa pannussa (Ø 26-28 cm). Kypsennä pannaria noin 30 minuuttia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi