Mantelinen bostonpeltiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mantelinen bostonpelti

  • Annosmäärä40 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mantelinen bostonpelti on mehevä herkku, jossa on mantelimassatäyte ja toscapinta. Voit vaikka pakastaa osan bostonista.

    Ainekset

    40 annosta
    4 dl
     
    maitoa
    tai
    40 g
     
    hiivaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 rkl
     
    kardemummaa
    tai
    1 1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    n. 13 dl
     
    tai
    150 g
     
    tai

    Täyte

    50 g
     
    voita
    tai
    2 pkt (à 100 g)
     
    mantelimassaa
    tai

    Toscapinta

    100 g
     
    voita
    tai
    1 ps (100 g)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 rkl
     
    maitoa
    tai

    Pinnalle

     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 646 kJ / 394 kcal
    Rasva
    18,9 g
    josta tyydyttynyttä
    8,9 g
    Hiilihydraatit
    45,4 g
    josta sokereita
    16,4 g
    Proteiini
    9,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista ensin pullataikina. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, kananmuna ja noin puolet vehnäjauhoista. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot. Taikina saa olla pehmeää ja kulhon reunoista irtoavaa. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

    Sulata täytettä varten rasva. Pyörittele mantelimassasta kaksi noin 55 cm pituista tankoa.

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli puolikas taikina 25 cm x 55 cm kokoiseksi levyksi. Sivele levy voisulalla. Aseta mantelitanko levyn etureunaan. Pyöritä taikinalevy tiukaksi kääröksi. Viipalo rulla 20 palaan. Nostele palat kierre päällepäin leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun niin, että palojen väliin jää pieni kohoamisvara ja lopputaikinasta leivotut pullat mahtuvat myös samaan uunipannuun. Täytä ja leivo lopputaikina. Nostele kiekot uunipannuun. Kohota hyvin liinalla peitettynä.

    Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca. Mittaa kattilaan voi, mantelilastut, sokeri, vehnäjauhot ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos.

    Ota pullapelti uunista. Jaa toscaseos mahdollisimman nopeasti pullille. Paista edelleen 5–10 minuuttia nyt hieman keskitasoa korkeammalla uunin tasolla.

    Jäähdytä bostonpullaa ensin hetki pellillä. Siirrä se hieman jäähdyttyään leivinritilälle. Leikkaa pulla annospaloihin ja ripottele pinnalle tomusokeria tarjolle vietäessä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dr Oetker mantelimassa 200g
      Hinta 4,39/kpl
      21,95/kg
    • Pirkka mantelilastu 100g
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
      Hinta 1,49/kpl
      2,98/l
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Sallinen mantelimassa 150g
      Hinta 2,89/kpl
      19,27/kg
    • Sallinen Mantelilastu 70g
      Hinta 1,59/kpl
      22,71/kg
    • Meira Mantelilastu 140g
      Hinta 4,29/kpl
      30,64/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,3 (14 arviota)

    • Aloittelija
      4 vuotta sitten
      Herkullisen oloinen pulla. Ohjekoko jossa käytetään selkeästi koko pkt 50g hiivaa on fiksumpi niin ei jää pyörii pikku nokereita tai mene hukkaan. En yhtäkkiä keksi mihin 10g hiivaa käyttäisin?
    • Viikonlopun leipojat
      5 vuotta sitten
      Ihana vieras vara pulla kahvin kera tai muuten vain herkutteluksi jos tekee mieli jotain hyvää. Ja on aikaa tehdä. Meidän perheessä on silloin tällöin viikonloppuna leipomis päivä JA herkuttelupåivä niin tehdään kaikki yhdessä tätä herkkua.