• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mantelinen bostonpelti

Mantelinen bostonpelti on mehevä herkku, jossa on mantelimassatäyte ja toscapinta. Voit vaikka pakastaa osan bostonista.
Mantelinen bostonpelti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 annosta
  • yli 60 min
  • 190 kcal / annos (50g)

Ainekset

40 annosta
    • 4dlmaitoa
    • 40ghiivaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1rklkardemummaa
    • 1 1/4tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 150gPirkka voita

Täyte

    • 50gvoita
    • 2pkt(à 100 g)mantelimassaa

Toscapinta

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin pullataikina. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, kananmuna ja noin puolet vehnäjauhoista. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot. Taikina saa olla pehmeää ja kulhon reunoista irtoavaa. Kohota taikina liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  2. Sulata täytettä varten rasva. Pyörittele mantelimassasta kaksi noin 55 cm pituista tankoa.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli puolikas taikina 25 cm x 55 cm kokoiseksi levyksi. Sivele levy voisulalla. Aseta mantelitanko levyn etureunaan. Pyöritä taikinalevy tiukaksi kääröksi. Viipalo rulla 20 palaan. Nostele palat kierre päällepäin leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun niin, että palojen väliin jää pieni kohoamisvara ja lopputaikinasta leivotut pullat mahtuvat myös samaan uunipannuun. Täytä ja leivo lopputaikina. Nostele kiekot uunipannuun. Kohota hyvin liinalla peitettynä.
  4. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca. Mittaa kattilaan voi, mantelilastut, sokeri, vehnäjauhot ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos.
  5. Ota pullapelti uunista. Jaa toscaseos mahdollisimman nopeasti pullille. Paista edelleen 5-10 minuuttia nyt hieman keskitasoa korkeammalla uunin tasolla.
  6. Jäähdytä bostonpullaa ensin hetki pellillä. Siirrä se hieman jäähdyttyään leivinritilälle. Leikkaa pulla annospaloihin ja ripottele pinnalle tomusokeria tarjolle vietäessä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua