• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paahtovanukas (flan)

Paahtovanukas (flan)
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 94,6 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta
    • 1/2lmaitoa
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1appelsiinin raastettu kuori
    • 4kananmunaa

Vuokaan

    • 1 1/2dlsokeria
    • 3rklappelsiininmehua

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa sokeri ja appelsiinimehu pannuun. Sulata koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri tulee siirappimaiseksi. Kaada appelsiinisiirappi pieneen, noin litran vetoiseen pitkänomaiseen vuokaan tai rengasvuokaan. Kääntele vuokaa niin, että seos valuu ja tarttuu myös vuoan reunoille.
  2. Kiehauta maito sekä sokeri ja anna hiukan jäähtyä. Vatkaa munat kevyesti. Sekoita maito munamassaan. Mausta vanilliinisokerilla ja raastetulla appelsiininkuorella.
  3. Kaada munaseos vuokaan. Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja nosta vedellä täytetylle uunipannulle. Kypsennä 175-asteessa 50-60 minuuttia, kunnes munamaitoseos on hyytynyt. Nosta vuoka vesihauteesta ja jäähdytä kylmäksi.
  4. Irrota vanukas veitsellä vuoan reunoista ja kumoa varovasti tarjoiluvadille. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja ohuilla appelsiiniviipaleilla tai kalvottomaksi leikatuilla appelsiinilohkoilla. (Voit kypsentää paahtovanukkaan myös annosvuoissa vesihauteessa. Kypsennysaika on tällöin noin 30 minuuttia.)

Ravintosisältö per 100 g

  • 94,6 kcal396 kJ
  • Proteiinia2,92 g
  • Hiilihydraatteja15,2 g
  • Rasvaa2,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua