• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tulinen jauheliha-sienitäyte uuniperunoille

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,90 €/annos
Tulinen jauheliha-sienitäyte uuniperunoille
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 405 kcal / annos (445g)

Ainekset

4 annosta

Täyte

    • 400gPirkka jauhelihaa
    • 1/2ps(à 200 g)sipulikuutioita (pakaste)
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
    • 3rklPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1/2tlk(à 280 g)Pirkka herkkusieniä viipaleina

Koristeeksi

    • 1/2dlpersiljaa

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat hyvin. Pistele perunat ja pane ne uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin tunti.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistokasarissa. Lisää sipulikuutiot ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta chilikastikkeella. Hauduta täytettä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Lisää valutetut herkkusienet ja puolitetut oliivit. Kuumenna. Koristele hienonnetulla persiljalla.
  4. Halkaise kypsät perunat tai leikkaa niihin ristiviillot ja purista perunaa niin, että viillos aukeaa hieman. Tarjoa jauhelihatäyte ja jogurtti erikseen tai täytä perunat valmiiksi. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 445g100 g

  • 405 kcal1 690 kJ
  • Proteiinia29,8 g
  • Hiilihydraatteja33,4 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu