• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Takalon pata

Takalon pata on Pirkka-koekeittiön testaama tomaattinen jauheliha-perunaruoka, joka kypsyy uunissa meheväksi.
Takalon pata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 389 kcal / annos (360g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna niiden pehmetä. Mausta tomaattipyreellä, suolalla (1 tl), timjamilla ja mustapippurilla.
  3. Lado perunat ja jauhelihaseos pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Lisää loppu suola (1/2 tl), maustepippurit ja laakerinlehdet kerrosten väliin perunoiden päälle. Kaada kiehuva vesi pataan. Nestettä saa olla sen verran, että perunat lähes peittyvät.
  4. Kypsennä 200 asteessa, ilman kantta, ensin noin 1/2 tuntia. Painele perunoita alemmas ja jatka paistamista vielä noin 1/2 tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia kannen alla ennen tarjoamista. Tarjoa pata maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 389 kcal1 630 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille