Takalon pata
Takalon pata on Pirkka-koekeittiön testaama tomaattinen jauheliha-perunaruoka, joka kypsyy uunissa meheväksi.
4 annostayli 60 min389 kcal / annos (360g)
Ainekset
4 annosta
- 1kg(10-12 kpl)Pirkka perunoita
- 2(200 g)Pirkka Luomu sipuli
- 400gPirkka naudan jauhelihaa
- 2-3rklPirkka tomaattisosetta
- 1 1/2tlsuolaa
- 1tltimjamia
- 1/2tlmustapippuria
- 15maustepippuria
- 2-3laakerinlehteä
- n. 5dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipulit.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna niiden pehmetä. Mausta tomaattipyreellä, suolalla (1 tl), timjamilla ja mustapippurilla.
- Lado perunat ja jauhelihaseos pataan kerroksittain siten, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros. Lisää loppu suola (1/2 tl), maustepippurit ja laakerinlehdet kerrosten väliin perunoiden päälle. Kaada kiehuva vesi pataan. Nestettä saa olla sen verran, että perunat lähes peittyvät.
- Kypsennä 200 asteessa, ilman kantta, ensin noin 1/2 tuntia. Painele perunoita alemmas ja jatka paistamista vielä noin 1/2 tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia kannen alla ennen tarjoamista. Tarjoa pata maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja salaatin kanssa.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 360g100 g
- 389 kcal1 630 kJ
- Proteiinia 23 g
- Hiilihydraatteja38 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi