Hasselbackan perunavuoka
Hasselbackan perunoiden tapaan valmistettavien perunoiden päälle valutetaan valkosipulilla ja sitruunamehulla maustettua salviavoita. Noin 0,90€/annos*
4-6 annostayli 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 50gvoita
- 1ruukkusalviaa hienonnettuna
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2rklsitruunanmehua
- 1tlsuolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Pese perunat hyvin, mutta älä kuori. Viipaloi perunat varovasti ohuiksi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Tämä onnistuu kätevästi laittamalla peruna viipaloinnin ajaksi lusikkaan tai kauhaan. Asettele perunat uunivuokaan vieri viereen.
- Laita voi ja salvianlehdet pannulle. Kuumenna kunnes voi kuohuu ja saa hieman väriä sekä salvianlehdet rapeutuvat. Mausta valkosipulilla, sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Valuta maustevoi perunoiden päälle.
- Kypsennä perunavuokaa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia uunin ylätasossa, jotta perunoiden pinta vielä rapeutuu ja ruskistuu.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Perunat eivät kyllä olleet lähimaillekaan kypsiä tuolla paistoajalla.
Ptto, harmillista kuulla että perunat eivät ole kypsyneet valmistusohjeen mukaisesti. Reseptin paisto- ja kypsennysajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Perunoita kannattaa tarkkailla paiston aikana. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptintekijöille.