Hasselbackan perunavuoka
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Hasselbackan perunoiden tapaan valmistettavien perunoiden päälle valutetaan valkosipulilla ja sitruunamehulla maustettua salviavoita.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
1 ps (1 kg) | tai |
50 g | voita tai |
1 ruukku | salviaa hienonnettuna tai |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | suolaa tai |
rouhittua mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 426 kJ / 102 kcal |
Rasva | 3,8 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 14,1 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 1,9 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese perunat hyvin, mutta älä kuori. Viipaloi perunat varovasti ohuiksi viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät pohjasta kiinni toisiinsa. Tämä onnistuu kätevästi laittamalla peruna viipaloinnin ajaksi lusikkaan tai kauhaan. Asettele perunat uunivuokaan vieri viereen.
Laita voi ja salvianlehdet pannulle. Kuumenna kunnes voi kuohuu ja saa hieman väriä sekä salvianlehdet rapeutuvat. Mausta valkosipulilla, sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Valuta maustevoi perunoiden päälle.
Kypsennä perunavuokaa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia uunin ylätasossa, jotta perunoiden pinta vielä rapeutuu ja ruskistuu.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Järvikylä Salvia ruukkuHinta 1,99/kpl
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 15 g rouhittuHinta 0,89/kpl59,33/kg
- UuniperunaHinta 1,99/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria mustapippuri rouhittu 18gHinta 1,25/kpl69,44/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri rouhittu 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl34,07/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (42,59/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(40 arviota)
- yli 60 min3,3(31 arviota)
- yli 60 min4,1(94 arviota)
- yli 60 min4,6(25 arviota)
- yli 60 min3,8(123 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min4,8(26 arviota)
- yli 60 min4,9(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (75 arviota)
- Kokkaaja1 vuosi sittenKeittäisin kyllä perunoita ensin 10 minuuttia ja sitten viipaloisin ja uuniin. Se on opetus edelliseltä kerralta😁.
- Ptto4 vuotta sittenPerunat eivät kyllä olleet lähimaillekaan kypsiä tuolla paistoajalla.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPtto, harmillista kuulla että perunat eivät ole kypsyneet valmistusohjeen mukaisesti. Reseptin paisto- ja kypsennysajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Perunoita kannattaa tarkkailla paiston aikana. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptintekijöille.