Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Uunipasta Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Uunipasta

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Helppo uunipasta valmistuu vain sekoittamalla tortellinit ja muut ainekset vuoassa. Tortelliinivuoka on pöydässä puolessa tunnissa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

3 annosta
1 pkt (250 g)
 
tai
1 tlk (390 g)
 
tai
1 1/2 dl
 
vettä
tai
1/2 prk (à 190 g/95 g)
 
tai
1 ps (65 g)
 
tai
2 ps (à 200 g/125 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
725 kJ / 175 kcal
Rasva
8,5 g
josta tyydyttynyttä
4,3 g
Hiilihydraatit
15,3 g
josta sokereita
8,6 g
Proteiini
8,5 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Pane tortellonit, pastakastike ja vesi uunivuokaan. Lisää tomaatit ja hieman öljyä sekä pinaatti, voit jättää kourallisen annosten päälle. Kääntele pasta sekaisin. Revi mozzarella pinnalle.

Kypsennä vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Voit halutessasi lisätä vuokaan paistettuja broilerisuikaleita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tortelloni ricotta-pinaatti 250g
    Hinta 2,29/kpl
    9,16/kg
  • Plussa-etu −16 %
    Pirkka tomaatti-basilikapastakastike 390g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,50/2 kpl
    4,49/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,36/kg)
  • Pirkka Parhaat aurinkokuivatut kirsikkatomaatit öljyssä 190g/95g
    Hinta 3,99/kpl
    42,00/kg
  • Pirkka Luomu babypinaatti 65g
    Hinta 1,99/kpl
    30,62/kg
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka mozzarella 200g/125g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/3 kpl
    10,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,49/kpl (11,92/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (787 arviota)

  • Kotikokki
    19 päivää sitten
    Paistan mukaan pekonia ja lisään pilkotun sipulin ja pari valkosipulin kynttä. Mozzarellan korvaan usein aura-juustolla.
  • Päivi
    25 päivää sitten
    Hyvä ”pikaruoka” arkeen. Tein 2-kertaisella tortellinimäärällä ja muuntelin ohjetta siten, että keitin tomaattimurskasta kastikkeen ja käytin vain yhden pallon mozzarellaa ja päälle vähän parmesaanilastuja. Näin tuli kohtuullisempi määrä suolaa ja juustoa.
  • Hippu
    1 kuukausi sitten
    Suoraan sanoen pahaa. Rakenne litkua ja korkkareita, eikä maistu miltään. Harmittaa myös kun meni niin paljon rahaa.
  • Kphp59
    2 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea arkiruoka. Lisäsin chiliä potkua antamaan ja kastikkeeksi laitoin Pirkan mascarpone pastakastikkeen. Hyvä ja täyttävä vegaaninen vaihtoehto myös👍
  • Eläkeläiskokki
    5 kuukautta sitten
    Täydellistä lohturuokaa. Ja mikä parasta, yhden pannun taktiikalla ja nopeasti. Isoja valkoisia papuja reseptin aineksien lisäksi.
  • Chilistä potkua
    6 kuukautta sitten
    Nopea ja helppo resepti, toimii yhden kulhon taktiikalla. Tomaattikastikkeen tilalla arrabiata-pastakastiketta. Proteiinilisänä sekaan purkillinen isoja valkoisia papuja.
  • Pexi
    6 kuukautta sitten
    Mausta enemmän millä vaan. Tällä ohjeella pliisu ja mauton..
  • Valkoinen lihaa syövä lihava heteromies
    9 kuukautta sitten
    Turhan monimutkainen lopputulokseen nähden. Kuten jo aikaisemmin mainittu ohjeella tuli turhan vetistä ja maustamista kannattaa pohtia.
  • Pestohirmu
    1 vuosi sitten
    Ihan todella hyvää!! Veden voi käyttää tyhjennetyssä pastakastikepurkissa, jotta saat loputkin kastikkeet purkista😋 Tomaattien lisäksi pastan päälle voi laittaa oliiveja sekä (basilika)pestoa, tulee herkullista👌
  • Myyrä
    1 vuosi sitten
    Oli kyllä maukas
  • Eikka
    1 vuosi sitten
    Nopea, terveellinen ja todella herkullinen
  • SemiHyväKokki
    1 vuosi sitten
    Järjettömän hyvää! Oli kyllä kovin vetistä. Ensi kerralla laitan vähemmän vettä. Korvasin myös aurinkokuivatut tomaatit normi kirsikkatomaateilla.
  • Wiona Doe
    1 vuosi sitten
    Olen tätä tehnyt usein ja välillä varioiden ja koko perhe tykkää.
  • TainaH
    1 vuosi sitten
    Siis airfryerissä:-)
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    TainaH, reseptiä ei ole testattu koekeittiössä airfryeria käyttämällä. Kypsentämistä voi kokeilla omalla laitteella ja tarkistaa jo paistamisen aikana, miltä ruoka näyttää.
  • TainaH
    1 vuosi sitten
    Kysyisin, että onko tietoa valmistuuko hyvin myös Aifryersissä? Lämpötilaa ja aikaa mietiskelen, olisiko 200 astetta ja aika tuo samainen 20min.
  • Mervi
    1 vuosi sitten
    Tässäpä tulee oikaistua terveyden kustannuksella. Todella suolaista. Jättäisin seuraavan kerran aurinkokuivatut tomaatit pois ja korvaisin vaikka tuoreilla. Ja todellakin yksi paketti mozzarellaa riittää.
  • Epäkokki
    2 vuotta sitten
    Erittäin hyvä ja helppo! Laitoin vain yhden mozzarellan ja uunissa pidin 30min. Kiitos hyvästä reseptistä, jota on helppo varioida.
  • Muumipeikko
    2 vuotta sitten
    Hieman jäi vetiseksi ja mozzarellaa oli suhteessa ihan liikaa. Oli kuitenkin ihan hyvä ja nopea arkiresepti.
  • Epsanjan auringon halajava.
    3 vuotta sitten
    Suomessa ruoka on kallista vaikka kaupasta ostettuna, 3,10€ annos + sähkö+ kuljetuskustannukset.
  • Tammityttö
    4 vuotta sitten
    Testattu on ja hyvää oli. Nopea ja helppo tehdä ja oli tosi maukasta. Kiitos hyvästä reseptistä 😊
  • Herkuttelija
    4 vuotta sitten
    En saa tomaattirisoton ohjetta esille? Onko se ehkä jäänyt pois?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Herkuttelija: tässä linkki tomaattirisoton reseptiin https://www.k-ruoka.fi/reseptit/tomaattirisotto
  • OML
    4 vuotta sitten
    Mahtava idea! Loistavan helposti varioitava ruoka. Tähän sopii kaikki mahdolliset kastikkeet, itse voi jokainen maun ja pastan täytteetkin valita. Jos valmiskastikkeet ovat liian suolaisia niin ne olisi varmaan helppo korvata vaikka paseeratulla tomaatilla tai sen ja kerman sekoituksella, jos täyteläisyyttä kaipaa. Itse ollaan kokeiltu mm. kanttarellitäytteisiä ravioleja ja ilmakuivatulla kinkulla täytettyjä tortellineja. Mielestäni päälle riittää hyvin yksi mozzarellapallo. Ravintoarvot on helppo itse laskea pakkauksista, jos se on tärkeää. Tätä reseptiä on helppo keventää, kun ottaa kevyen kastikkeen ja varmaan gluteenittomiakin tuotteia löytyy. Multa viisi tähteä.
  • nam
    4 vuotta sitten
    Nopeudessaan ja helppoudessaan varsin mainio ruoka. Hyvä lasagnen korvike arkena.
  • Italialaisen ruoan suurkuluttaja - Italiassa
    4 vuotta sitten
    Olen sipuli-intolerantti, joten en voi ostaa juuri mitään eineksiä.
  • Mia
    4 vuotta sitten
    Supermaukas ja helppo.
  • O tempora o mores
    4 vuotta sitten
    Gluteenittomana ihmisenä luen aina tarkkaan reseptit ja jos innostun ideasta, etsin sopivat, gluteenittomat tuotteet. Ei ole vielä yksikään ei-gluteenikko valittanut ruoistani. Eivätkä välttämättä edes tiedä ruoan olleen gluteenitonta! Minua taas ärsyttää se, että kun nyt on meneillään gluteeniton buumi, niin monet wanna-be-gluteenittomat reseptinikkarit väittävät kauran olevan gluteenitonta. No ei ole, jos on puitu samalla puimurilla kuin muut viljat. Eli kaurassa pitää AINA olla erikseen maininta, että on gluteenitonta, puhdasta kauraa. Ja siltikään sekään kaura EI sovi kaikille keliaakikoille ja gluteeniyliherkille.
  • O tempora o mores
    4 vuotta sitten
    Ei oo kyllä puolessa tunnissa tuo ruoka valmis! Eihän uuni ole edes lämmennyt tarpeeksi puolessa tunnissa! Ei kaikilla ole nopeaa kiertoilmauunia.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    O tempora o mores, paistoaika on aina ohjeellinen, koska paistoaikaan vaikuttaa paljon uunin tehokkuus ja esimerkiksi se, miten laakeassa astiassa ruoka valmistetaan. Ruoan paistoajalla tarkoitetaan aikaa, jonka ruoka on ohjelämpötilan saavuttaneessa uunissa.