Kikhernebolognese
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Uunissa rapeaksi paahdettavista kikherneistä syntyy maistuva kasvisbolognesekastike.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 tlk (380 g/230 g) Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 1 rkl Pirkka Grana Padano -juustoraastetta
- 1/2 rkl Pirkka korppujauhoja
- 1 1/2 tl valkosipulimurskaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 prk (390 g) Pirkka tomaatti-basilikapastakastiketta
- n. 1 1/2 dl vettä
- (tuoretta tai kuivattua oreganoa )
Ravintosisältö
- Energia244 kJ / 58 kcal
- Rasva1,4 g
- josta tyydyttynyttä0,3 g
- Hiilihydraatit7 g
- josta sokereita3,1 g
- Proteiini3 g
- Suola1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Valuta kikherneet. Yhdistä pellille asetetun leivinpaperin päällä kikherneet, juustoraaste, korppujauhot, valkosipulimurska ja suola. Sekoita, kunnes kikherneet ovat kauttaaltaan seoksessa ja levitä ne tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
- Pane kattilaan kastike ja vesi. Anna kiehua pari minuuttia. Lisää paahtuneet kikherneet kastikkeen sekaan. Viimeistele annokset halutessasi tuoreella tai kuivatulla oreganolla. Nauti keitetyn pastan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −38 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,00/3 kpl2,90/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (4,74/kg)
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,50/3 kpl3,85/kgIlman Plussa-korttia 1,75/kpl (4,49/kg)
- Plussa-etu −14 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,70/2 kpl3,70/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (4,30/kg)
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl6,25/kgIlman Plussa-korttia 2,79/kpl (6,98/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(64 arviota)
- alle 30 min3,6(14 arviota)
- Videoalle 30 min3,5(51 arviota)
- alle 30 min4,0(300 arviota)
- Videoalle 30 min4,0(851 arviota)
- alle 30 min3,9(85 arviota)
- alle 30 min3,7(251 arviota)
- 30 - 60 min4,5(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (100 arviota)
- Naukkis17 päivää sittenVähän hankala syödä pastan kanssa kun kikkikset karkailee vaan alta pois. Lisäsin chiliä ja ensi kerralla en ehkä lisäisi vettä ollenkaan.
- Putkisen setä3 kuukautta sittenJuusto vain palaa uunissa. Kastike ei myöskään tarvitse lantrausta. Omituisia valintoja.
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenPutkisen setä, harmillista kuulla, ettei resepti ole ollut mieluinen. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
- Kikherneidenystävä8 kuukautta sittenNopea, helppo, halpa ja maukas
- Kasvisruokailija1 vuosi sittenTein oman version tästä, eli jätin juuston pois kikherneistä ja lisäsin chiliä ja pippuria niihin ennen paahtamista. Kuullotin selleriä, sipulia ja valkosipulia pannulla ja lisäsin sitten Pirkan paseerattua tomaattia yrttimausteessa. Maustoin kastikkeen vielä valkosipulilla ja ai, että! Täysin vegaanista tuli ja niin hyvää!🤤 🤤
- vm1 vuosi sittenVähän, kun lisäili mausteita niin tuli todella hyvä :) Oon kuullut, että tomaattiruokiin kannattaisi aina laittaa vähän sokeria, niin laitoin sitä. Lisäksi pippuria ja kuivattua oreganoa kastikkeeseen ja sipuli- ja valkosipulijauhetta kikherneisiin.