Kasvislasagne
Ihana pesto-linssilasagne on supermehevää, kiitos peston ja runsaan vihannesmäärän! Valkokastikkeen sijasta levyjen väliin levitetään ranskankermaa. Noin 3,60 €/annos*
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1(400 g)kesäkurpitsa
- 2ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
- 2rkloliiviöljyä
- 1 1/2dlUrtekram Luomu punaisia linssejä
- 2prk(à 500 g)Pirkka Luomu paseerattua tomaattia
- 2kasvisliemikuutiota
- 1rklbalsamiviinietikkaa
- 1rklsokeria
- 1/2tlmustapippuria
- 2prk(à 150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 2ps(à 200 g/125 g)Pirkka mozzarellaa
- 12lasagnelevyä
- 1prk(130 g)Urtekram Luomu basilikapestoa
Valmistus
yli 60 min- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili siemenineen. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Säästä halutessasi pari viipaletta lasagnen koristeluun. Halkaise puolet miniluumutomaateista.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita, chiliä, kesäkurpitsaa, puolitettuja tomaatteja ja pinaattia muutama minuutti. Lisää huuhdotut ja valutetut linssit, tomaattimurskat, murennetut kasvisliemikuutiot, etikka, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
- Kaavi ranskankermat kulhoon. Raasta valutetut mozzarellat raastimen karkealla terällä ja sekoita raaste ranskankerman joukkoon.
- Lusikoi linssikastiketta voidellun lasagnevuoan (18 cm × 24 cm) pohjalle. Lado päälle kolme lasagnelevyä, linssikastiketta, juustoseosta ja muutama nokare pestoa. Toista neljä kertaa. Päällimmäiseksi tulee juustoseosta ja pestoa. Koristele pinta parilla kesäkurpitsaviipaleella ja miniluumutomaateilla.
- Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes lasagnen pinta saa väriä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää
Todella hyvä
Paras lasagne ikinä! Valkokastikkeen korvaaminen ranskankerma-mozzarellalla antaa raikkautta ja pesto on piste i:n päällä.
Ihan superhyvä!
Todella hyvää, paras vegeruoka mitä olen tehnyt!
Todella hyvää! Sopii myös aloitteleville kasvisyöjille ja lapsille. Helppo resepti, kannattaa käyttää säilöttyjä punaisia linssejä!
Ihan järjettömän hyvää! Paras tekemäni vegelasagne. Tätä teen jatkossa usein!
Todella hyvä resepti, suosittelen! Tätä voi tuunata maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Itse laitan papuja linssien sijaan. Maistuu myös lihansyöjille.
Mielestäni linssit eivät maultaan ja koostumukseltaan sovi pastaruokaan. Creme fraiche-juustosörsseli ei myöskään korvaa perinteistä lasagnen valkokastiketta. En varmastikaan tee toiste.
Järjettömän hyvää! Kesäkurpitsat voi korvata esim. porkkanalla ja silti tulee herkkua! Suosittaisin laittamaan vielä yhden purkin creme fraichea ja pussin mozzarellaa, jotta lasagnen päällekin tulee hyvä juustokerros!
Paatunut lihansyöjä on tehnyt omasta tahdosta tätä jo kolmesti. Hyvää on ja mehukasta vaikka käytinkin paseerattua tomaattia ja creme fraichea puolet ohjeen määrästä. 5/5
Aivan mahtava resepti! Itse tein Semperin gluteenittomilla lasagnelevyillä ja sekoitin ohjeesta poiketen peston mozzarellan ja creme fraichen joukkoon. Niin herkullista!
Tosi ,tosi hyvää🙂
Todella maukas lasagne. Meillä oli n. 40 minuuttia uunissa ja se oli riittävä aika.