Hyppää sisältöön
KasvislasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Video

Kasvislasagne

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihana pesto-linssilasagne on supermehevää, kiitos peston ja runsaan vihannesmäärän! Valkokastikkeen sijasta levyjen väliin levitetään ranskankermaa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    478 kJ / 116 kcal
  • Rasva
    6,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,6 g
  • Hiilihydraatit
    8,8 g
  • josta sokereita
    3,1 g
  • Proteiini
    4,4 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili siemenineen. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Säästä halutessasi pari viipaletta lasagnen koristeluun. Halkaise puolet miniluumutomaateista.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita, chiliä, kesäkurpitsaa, puolitettuja tomaatteja ja pinaattia muutama minuutti. Lisää huuhdotut ja valutetut linssit, paseerattu tomaatti, murennetut kasvisliemikuutiot, etikka, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  3. Kaavi ranskankermat kulhoon. Raasta valutetut mozzarellat raastimen karkealla terällä ja sekoita raaste ranskankerman joukkoon.
  4. Lusikoi linssikastiketta voidellun lasagnevuoan (18 cm × 24 cm) pohjalle. Lado päälle kolme lasagnelevyä, linssikastiketta, juustoseosta ja muutama nokare pestoa. Toista neljä kertaa. Päällimmäiseksi tulee juustoseosta ja pestoa. Koristele pinta parilla kesäkurpitsaviipaleella ja miniluumutomaateilla.
  5. Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes lasagnen pinta saa väriä.
.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (453 arviota)

  • Mamma
    2 kuukautta sitten
    Tästä riittää kyllä 8 aikuisellekin
  • Kotikokki
    3 kuukautta sitten
    Super hyvää!
  • Mutti
    4 kuukautta sitten
    Delizioso! Ihan parasta kasvisruokaa ja parempaa kuin jauhelihalasagne. Basilikapesto antaa ihanaa makua. Annoksen päälle vielä parmesanraastetta, nam nam.
  • Anu
    9 kuukautta sitten
    Maistuu koko perheelle, myös niille ei niin kasvisruuasta innostuneille.
  • tomaattimurska
    9 kuukautta sitten
    Toimii myös tomaattimurskalla, hyvää tuli ja chilin pystyy jättää pois jos lapsille syöttää
  • Flower
    1 vuosi sitten
    Ollut pitkään ohje käytössä. Aina yhtä hyvää tulee. Nam, ihan parasta!
  • Jake32
    1 vuosi sitten
    Ihan loistavaa ja helppo tehdä!
  • MJ
    1 vuosi sitten
    Yes hyvä!!
  • Sari
    1 vuosi sitten
    Tämä on meidän perheen suosikki kasvislasagne. Todella hyvä resepti.
  • NH
    2 vuotta sitten
    Toimii!
  • tiina
    2 vuotta sitten
    Suosikki. Kerrassaan herkullista!
  • Päivi
    2 vuotta sitten
    Todella herkullinen ja monivivahteinen makuelämys sekä helppo tehdä ja onnistua.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Samavain, kiitos viestistäsi. Reseptissä käytetään paseerattua tomaattia. Tämä on nyt korjattu työvaiheisiin.
  • Samavain
    2 vuotta sitten
    Toimi hyvin kahdella pussilla Valio Oddlygood Veggie mozzarella raasteestetta (sai hiilijalanjälkeäkin madallettua) ja Lapin Marian villipesto nokkosella. Ainesosissa on muuten paseerattua tomaattia ja ohjeessa tomaattimurskaa, kumpaako pitäisi olla?
  • Lill
    2 vuotta sitten
    Tosi maukas! Paras kasvislasagne mitä olen syönyt.
  • Keke
    2 vuotta sitten
    Hyvää oli. Videossa ei tehdä kuin yksi kerros, mutta onneksi huomasin ohjeesta että tarkoitus laittaa 4 pastalevykerrosta.
  • Kasvislasagne
    2 vuotta sitten
    Todella hyvä resepti, toista kertaa teen. Makoisa tuo tomaattinen kastike.
  • Lasagne
    2 vuotta sitten
    Paras lasagne resepti! Linssit olen korvannut joko tummalla soijarouheella tai naudan jauhelihalla, jos haluaa kokeilla lihaversiona, kumpikin toimii loistavasti!
  • Ultsi
    2 vuotta sitten
    Meidän perheen suosikkiruoka
  • Parasta ikinä
    2 vuotta sitten
    Ehdottomasti paras resepti K-Ruoka -palvelussa. Älyttömän herkullista ja myös kevyttä (~320 kcal per annos)
  • Samavain
    2 vuotta sitten
    Uskomattoman hyvää! Tein Urtekramin gluteenittomilla levyillä ja tulee tehtyä vielä monta kertaa uudelleen.
  • Petra
    2 vuotta sitten
    Todella hyvää
  • FN
    3 vuotta sitten
    Todella hyvä
  • KokkiKakkonen
    3 vuotta sitten
    Paras lasagne ikinä! Valkokastikkeen korvaaminen ranskankerma-mozzarellalla antaa raikkautta ja pesto on piste i:n päällä.
  • Maria
    3 vuotta sitten
    Ihan superhyvä!
  • Sonja
    3 vuotta sitten
    Todella hyvää, paras vegeruoka mitä olen tehnyt!
  • Nam
    4 vuotta sitten
    Todella hyvää! Sopii myös aloitteleville kasvisyöjille ja lapsille. Helppo resepti, kannattaa käyttää säilöttyjä punaisia linssejä!
  • Vege Skotlannissa
    4 vuotta sitten
    Ihan järjettömän hyvää! Paras tekemäni vegelasagne. Tätä teen jatkossa usein!
  • Kotikokki
    4 vuotta sitten
    Todella hyvä resepti, suosittelen! Tätä voi tuunata maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Itse laitan papuja linssien sijaan. Maistuu myös lihansyöjille.
  • Korkeintaan keskinkertaista
    4 vuotta sitten
    Mielestäni linssit eivät maultaan ja koostumukseltaan sovi pastaruokaan. Creme fraiche-juustosörsseli ei myöskään korvaa perinteistä lasagnen valkokastiketta. En varmastikaan tee toiste.