• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kasvislasagne

Kasvislasagne on maukas ja helppo arkiruoka. Herkkusienet tuovat ruokaisuutta ja juustoraaste makua kasvislasagneen.
Kasvislasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 122 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Kasviskastike

Juustokastike

Pinnalle

Vuoan voiteluun

    • öljyä

Tarjolle

    • parmesaaniraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta pannulla öljyssä kuoritut, hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle paloitellut herkkusienet ja kasvissuikaleet. Kaada päälle tomaattimurska. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi yrteillä.
  2. Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kasarissa ja sekoita joukkoon jauhot ja maito 2-3 erässä. Anna kastikkeen kiehua hiljaa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraasteet.
  3. Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros kasvis- ja juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Tee samoin seuraava kerros, kunnes kaikki levyt on käytetty. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta ja raikasta salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 122 kcal508 kJ
  • Proteiinia5,48 g
  • Hiilihydraatteja13,4 g
  • Rasvaa5,08 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua
  • Ruuan laitosta pitävä26.8.2017

    Aivan ykkösluokan resepti simppeleillä aineilla, valkosipulin ja parmesaanin sekä öljyn jätin poissa.Käytin voita ja sinileimaemmentaalia. Kannataa juustokastikkeessa käyttää punasta maitoa eikä mitään kurria ( ei palan niin helposti pohjaan ) ja ehdottomasti täytyy sekoittaa koko ajan kunnes kastike on valmis!

  • pitäkää lasagnenne11.6.2017

    en tykännyt maito paloi pohjaan jo ensikättelyssä ja muistutti teiniaknea