• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipulisilakat

Valkosipulisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 96,6 kcal / 100 g

Ainekset

    • n. 600gsilakkafileitä

Mausteliemi

    • 5dlkylmää vettä
    • 1dlPirkka etikkaa
    • 1rklsokeria
    • 1rklsuolaa

Kastike

    • 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt -kermaviiliä
    • 1dlPirkka Kevyt -majoneesia
    • 1/2tlmustapippuria
    • suolaa
    • 2-4valkosipulinkynttä hienonnettuna

Koristeeksi

    • ruohosipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita mausteliemen ainekset. Pane silakkafileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Silakoista voit irrottaa nahan, mutta se ei ole välttämätöntä. Halkaise fileet halutessasi pitkittäin kahtia. Valuta fileet hyvin.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset ja anna fileiden maustua kastikkeessa vähintään vuorokausi. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
  4. Tarjoa kalapöydässä keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 96,6 kcal404 kJ
  • Proteiinia6,71 g
  • Hiilihydraatteja2,54 g
  • Rasvaa6,52 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille