• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mätisilakat

Mätisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 190 kcal / annos (100g)

Ainekset

n. 10 annosta
    • 600gsilakkafileitä

Marinadi

    • 5dlvettä
    • 1dletikkaa
    • 1rklsokeria
    • 1rklsuolaa

Kastike

    • 1tlk(200 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1tlk(120 g)smetanaa
    • 100gkirjolohen tai muikun mätiä
    • 1/2tlmustapippuria

Koristeluun

    • 50gkirjolohen tai muikun mätiä
    • 1pienipunasipuli hienonnettuna
    • ruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset. Irrota silakkafileistä nahkat. Pane fileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset.
  3. Valuta fileet hyvin siivilässä. Lisää kastikkeeseen hyvin valute­­tut silakkafileet ja sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Kaada mätisilakat tarjolle kulhoon. Koristele mädillä sekä hienonnetulla puna- ja ruoho­sipulilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille