Mätisilakat
Mätisilakat maistuvat herkulliselta osana kalapöytää.
n. 10 annostayli 60 min190 kcal / annos (100g)
Ainekset
n. 10 annosta
- 600gsilakkafileitä
Marinadi
- 5dlvettä
- 1dletikkaa
- 1rklsokeria
- 1rklsuolaa
Kastike
- 1tlk(200 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 1tlk(120 g)smetanaa
- 100gkirjolohen tai muikun mätiä
- 1/2tlmustapippuria
Koristeluun
- 50gkirjolohen tai muikun mätiä
- 1pienipunasipuli hienonnettuna
- ruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Sekoita marinadin ainekset. Irrota silakkafileistä nahkat. Pane fileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Sekoita kastikkeen ainekset.
- Valuta fileet hyvin siivilässä. Lisää kastikkeeseen hyvin valutetut silakkafileet ja sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kaada mätisilakat tarjolle kulhoon. Koristele mädillä sekä hienonnetulla puna- ja ruohosipulilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 190 kcal795 kJ
- Proteiinia 13 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi