Valkosipuli- ja sinappisilakat
Valkosipuli- ja sinappisilakat on näppärä valmistaa samalla kertaa. Etikkamarinoi kaikki fileet ja jaa ne kahteen osaan. Lisää kastikkeet.
- yli 60 min
- 109 kcal / 100 g
Ainekset
- 500gsilakkafileitä
Mausteliemi
- 3dlkylmää vettä
- 1 1/2dlPirkka etikkaa
- 1/2rklsuolaa
Valkosipulikastike
- 1dlkermaviiliä
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 1/2rklsokeria
- 1/2tlsuolaa
- 1/2rkletikkaa
- 1rkltilliä hienonnettuna
Sinappikastike
- 1 1/2rklPirkka sinappia, tulinen
- 1 1/2rklsokeria
- 1/2tlsuolaa
- 1/2rkletikkaa
- 3rklvettä
- 1/4dlöljyä
- 1rkltilliä hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään. Poista halutessasi kaloista nahka ja lisää fileet liemeen niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna kypsyä ja maustua jääkaapissa noin 3 tuntia, kunnes fileet ovat muuttuneet läpikuultamattomiksi. Valuta fileet siivilässä. Jos fileet ovat isoja, puolita ne saksilla. Pane fileet kahteen lasipurkkiin.
- Valmista kastikkeet sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada valkosipulikastike toiseen purkkiin silakoiden päälle ja sinappikastike toiseen. Sekoita ja anna maustua vähintään 1 vuorokausi. Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 109 kcal454 kJ
- Proteiinia 6,91 g
- Hiilihydraatteja4,93 g
- Rasvaa6,53 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi