• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipuli- ja sinappisilakat

Valkosipuli- ja sinappisilakat on näppärä valmistaa samalla kertaa. Etikkamarinoi kaikki fileet ja jaa ne kahteen osaan. Lisää kastikkeet.
Valkosipuli- ja sinappisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 109 kcal / 100 g

Ainekset

    • 500gsilakkafileitä

Mausteliemi

Valkosipulikastike

    • 1dlkermaviiliä
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1 1/2rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2rkletikkaa
    • 1rkltilliä hienonnettuna

Sinappikastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään. Poista halutessasi kaloista nahka ja lisää fileet liemeen niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna kypsyä ja maustua jääkaapissa noin 3 tuntia, kunnes fileet ovat muuttuneet läpikuultamattomiksi. Valuta fileet siivilässä. Jos fileet ovat isoja, puolita ne saksilla. Pane fileet kahteen lasipurkkiin.
  2. Valmista kastikkeet sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada valkosipulikastike toiseen purkkiin silakoiden päälle ja sinappikastike toiseen. Sekoita ja anna maustua vähintään 1 vuorokausi. Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 109 kcal454 kJ
  • Proteiinia6,91 g
  • Hiilihydraatteja4,93 g
  • Rasvaa6,53 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille