Valkosipulisilakat öljyssäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosipulisilakat öljyssä

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Valkosipulisilakat sopivat monenlaisten juhlien kalapöytään. Tarjoa valkosipulisilakoiden kanssa esimerkiksi tuoretta ruisleipää.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta
600–700 g
 
silakkafileitä
tai

Liotusliemi

5 dl
 
vettä
tai
1 1/2 dl
 
väkiviinaetikkaa
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
suolaa
tai

Mausteliemi

1/2
 
luomusitruunan kuori
tai
1/2 dl
 
luomusitruunan mehua
tai
n. 7 (30 g)
 
valkosipulinkynttä
tai
2 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
 
tai
rypsiöljyä
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
2 tl
 
suolaa
tai
2 tl
 
väkiviinaetikkaa
tai
1/2–1 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 312 kJ / 316 kcal
Rasva
24 g
josta tyydyttynyttä
4,2 g
Hiilihydraatit
5,9 g
josta sokereita
5,1 g
Proteiini
16,5 g
Suola
3,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Irrota halutessasi silakkafileistä nahka. Sekoita liotusliemen ainekset keskenään ja lisää silakkafileet. Liota fileitä liemessä jääkaapissa yön yli, kunnes fileet ovat täysin valkoisia. Valuta silakkafileet ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Kuori hyvin pestystä sitruunasta keltainen osa kuorimaveitsellä ja leikkaa kuoret edelleen pienemmiksi paloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet veitsellä. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään ja lisää silakat. Anna maustua kylmässä noin vuorokausi ennen tarjoamista. Tarjoa voileipäpöydässä. Valkosipulisilakat säilyvät viileässä noin viisi päivää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 10,35/kpl
    20,70/l
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,9 (17 arviota)

  • Kalan ystävä😀
    8 vuotta sitten
    Ovat vaan niin hyviä leivän päällä ja perunan kyljessä .