• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipulisilakat öljyssä

Valkosipulisilakat sopivat monenlaisten juhlien kalapöytään. Tarjoa valkosipulisilakoiden kanssa esimerkiksi tuoretta ruisleipää. Tämäkin resepti vain n. 0,45€/annos*.
Valkosipulisilakat öljyssä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 50 kcal / annos (50g)

Ainekset

12 annosta
    • 600-700gsilakkafileitä

Liotusliemi

    • 5dlvettä
    • 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 1rklsokeria
    • 1rklsuolaa

Mausteliemi

    • 1/2luomusitruunan kuori
    • 1/2dlluomusitruunan mehua
    • n. 7(30 g)valkosipulinkynttä
    • 2dlvettä
    • 1dlPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä tai rypsiöljyä
    • 1rklsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 2tlväkiviinaetikkaa
    • 1/2-1dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Irrota halutessasi silakkafileistä nahka. Sekoita liotusliemen ainekset keskenään ja lisää silakkafileet. Liota fileitä liemessä jääkaapissa yön yli, kunnes fileet ovat täysin valkoisia. Valuta silakkafileet ja leikkaa ne haluamasi kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuori hyvin pestystä sitruunasta keltainen osa kuorimaveitsellä ja leikkaa kuoret edelleen pienemmiksi paloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet veitsellä. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään ja lisää silakat. Anna maustua kylmässä noin vuorokausi ennen tarjoamista. Tarjoa voileipäpöydässä. Valkosipulisilakat säilyvät viileässä noin viisi päivää.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 50 kcal223 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1