• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Silakat kermaviili-pestokastikkeessa

Silakat kermaviili-pestokastikkeessa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 73 kcal / annos (50g)

Ainekset

10 annosta
    • 500gsilakkafileitä

Etikkaliemi

    • 5dlvettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 1rklsuolaa

Pestokastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään. Poista silakkafileistä selkäevät. Nosta fileet liemeen niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna niiden kypsyä jääkaapissa kolmisen tuntia, kunnes kalan liha on muuttunut kauttaaltaan vaaleaksi. Valuta fileet hyvin.
  2. Sekoita pestokastikkeen ainekset keskenään. Leikkaa silakkafileet haarukkapaloiksi ja pane ne lasitölkkiin kerroksittain pestokastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Pestosilakat säilyvät noin kolme päivää.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 73 kcal300 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1