Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Silakat kermaviili-pestokastikkeessaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Silakat kermaviili-pestokastikkeessa

Miedonmakuinen silakka muuntuu pienillä twisteillä myös mertentakaisiksi herkuiksi. Pesto tuo silakoihin välimeren makumaailmaa ja antaa kalalisäkkeelle kauniin värin.

Ainekset

10 annosta
    • 500gsilakkafileitä

Etikkaliemi

    • 5dlvettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 1rklsuolaa

Pestokastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita vesi, etikka ja suola keskenään. Poista silakkafileistä selkäevät. Nosta fileet liemeen niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna niiden kypsyä jääkaapissa kolmisen tuntia, kunnes kalan liha on muuttunut kauttaaltaan vaaleaksi. Valuta fileet hyvin.
  2. Sekoita pestokastikkeen ainekset keskenään. Leikkaa silakkafileet haarukkapaloiksi ja pane ne lasitölkkiin kerroksittain pestokastikkeen kanssa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Pestosilakat säilyvät noin kolme päivää.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille5 arvostelua