Vaniljariisipuuro ja kirsikkahilloke
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Riisipuuro kuuluu jouluun. Ihanan pehmeä ja vaniljainen riisipuuro maistuu herkulliselta kirsikkahillokkeen kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Vaniljariisipuuro | |
---|---|
1 l | vettä tai |
2 dl | Pirkka puuroriisiä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1 | vaniljatanko tai |
1 prk (2 dl) | Arla Lempi Fraîche -kermaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
Kirsikkahilloke | |
2 pkt (à 250 g) | Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste) tai |
1 dl | tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja suola. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet lusikalla ja lisää siemenet sekä tanko kattilaan. Keitä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää Fraîche -kerma ja sokeri. Anna puuron hautua hiljalleen noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Poista lopuksi halkaistu vaniljatanko.
Pane kaikki hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä voimakkaasti kiehuen noin 25 minuuttia niin, että neste haihtuu. Sekoita välillä. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa ja tarjoa hilloke riisipuuron kanssa.
Vinkki! Vaniljainen riisipuuro maistuu myös kylmänä kirsikkahillokkeen kanssa!
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(67 arvostelua)
- yli 60 min4,0(148 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(182 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(113 arvostelua)
- yli 60 min3,8(26 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(9 arvostelua)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,8(28 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (73 arvostelua)
- Ällömakeaa3 vuotta sittenAivan hirveä määrä sokeria. Jätin osan sokerista pois ja maku oli silti ällöttävän makes, vaikka itse pidän makeasta. En suosittele.
- Nam!3 vuotta sittenNo olipas herkkua. Meidän Cittarissa oli kirsikat loppuneet, niin korvasin ne boysenmarjoilla. Hyvää tuli niinkin!
- Sari3 vuotta sittenVaniljan maku oli korkeintaan mieto jos edes havaittava.
- Pohdintaa3 vuotta sittenHaluaisin reseptin julkaisijalta kommentin reseptin turvallisuudesta. Eikö glögin keittäminen ole kielletty ajatuksella, että kattilasta irtoaa metalleja glögiin sen happamuuden johdosta? Nyt glögiä tulee vielä keittää voimakkaasti pitkän aikaan. Ei kuulosta kovin turvalliselta. Kyseisen Pirkka-glöginkin etiketissä lukee, että glögiä ei tule keittää.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPohdintaa, Kiitos palautteestasi ja pahoitteluni, että resepti on aiheuttanut ihmetystä. Glögiä ei suositella keitettävän, koska sen rakenne ja väri saattaa muuttua ja maku kitkeröityä. Vahva mehupohja ja mausteisuus saattavat muuttaa rakenteen hieman sakkaiseksi tai tehdä hippuja glögiin keitettäessä. Kirsikkahillokeen kohdalla tästä ei kuitenkaan ole haittaa, koska hillokkeeseen tulee myös muita aineksia, jotka vaikuttavat makuun ja rakenteeseen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että hillokkeen valmistukseen ei kannata käyttää alumiinikattilaa. Alumiinikattilaa ei tulisi käyttää happamien ruokien, kuten esimerkiksi marjoja tai raparperia sisältävien hillojen valmistuksessa, sillä kattilasta voi liueta ruokaan alumiinia. Vedenkeittimessä glögiä ei saa kuumentaa mahdollisten kuparivastusten vuoksi.