Vaniljariisipuuro ja kirsikkahillokeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaniljariisipuuro ja kirsikkahilloke

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Riisipuuro kuuluu jouluun. Ihanan pehmeä ja vaniljainen riisipuuro maistuu herkulliselta kirsikkahillokkeen kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Vaniljariisipuuro

1 l
 
vettä
tai
2 dl
 
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1
 
vaniljatanko
tai
1 prk (2 dl)
 
Arla Lempi Fraîche -kermaa
tai
2 rkl
 
sokeria
tai

Kirsikkahilloke

2 pkt (à 250 g)
 
Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
tai
1 dl
 
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
544 kJ / 130 kcal
Rasva
2,9 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
22,8 g
josta sokereita
10,9 g
Proteiini
2,1 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja suola. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet lusikalla ja lisää siemenet sekä tanko kattilaan. Keitä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää Fraîche -kerma ja sokeri. Anna puuron hautua hiljalleen noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Poista lopuksi halkaistu vaniljatanko.

Pane kaikki hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä voimakkaasti kiehuen noin 25 minuuttia niin, että neste haihtuu. Sekoita välillä. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa ja tarjoa hilloke riisipuuron kanssa.

Vinkki! Vaniljainen riisipuuro maistuu myös kylmänä kirsikkahillokkeen kanssa!

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (77 arviota)

  • Ällömakeaa
    4 vuotta sitten
    Aivan hirveä määrä sokeria. Jätin osan sokerista pois ja maku oli silti ällöttävän makes, vaikka itse pidän makeasta. En suosittele.
  • Nam!
    4 vuotta sitten
    No olipas herkkua. Meidän Cittarissa oli kirsikat loppuneet, niin korvasin ne boysenmarjoilla. Hyvää tuli niinkin!
  • Sari
    4 vuotta sitten
    Vaniljan maku oli korkeintaan mieto jos edes havaittava.
  • Pohdintaa
    4 vuotta sitten
    Haluaisin reseptin julkaisijalta kommentin reseptin turvallisuudesta. Eikö glögin keittäminen ole kielletty ajatuksella, että kattilasta irtoaa metalleja glögiin sen happamuuden johdosta? Nyt glögiä tulee vielä keittää voimakkaasti pitkän aikaan. Ei kuulosta kovin turvalliselta. Kyseisen Pirkka-glöginkin etiketissä lukee, että glögiä ei tule keittää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Pohdintaa, Kiitos palautteestasi ja pahoitteluni, että resepti on aiheuttanut ihmetystä. Glögiä ei suositella keitettävän, koska sen rakenne ja väri saattaa muuttua ja maku kitkeröityä. Vahva mehupohja ja mausteisuus saattavat muuttaa rakenteen hieman sakkaiseksi tai tehdä hippuja glögiin keitettäessä. Kirsikkahillokeen kohdalla tästä ei kuitenkaan ole haittaa, koska hillokkeeseen tulee myös muita aineksia, jotka vaikuttavat makuun ja rakenteeseen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että hillokkeen valmistukseen ei kannata käyttää alumiinikattilaa. Alumiinikattilaa ei tulisi käyttää happamien ruokien, kuten esimerkiksi marjoja tai raparperia sisältävien hillojen valmistuksessa, sillä kattilasta voi liueta ruokaan alumiinia. Vedenkeittimessä glögiä ei saa kuumentaa mahdollisten kuparivastusten vuoksi.