Vaniljariisipuuro ja kirsikkahilloke
Riisipuuro kuuluu jouluun. Ihanan pehmeä ja vaniljainen riisipuuro maistuu herkulliselta kirsikkahillokkeen kanssa. Noin 3,05 €/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Vaniljariisipuuro
- 1lvettä
- 2dlPirkka puuroriisiä
- 3/4tlsuolaa
- 1vaniljatanko
- 1prk(2 dl)Arla Lempi Fraîche -kermaa
- 2rklsokeria
Kirsikkahilloke
- 2pkt(à 250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
- 1rklsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja suola. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet lusikalla ja lisää siemenet sekä tanko kattilaan. Keitä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää Fraîche -kerma ja sokeri. Anna puuron hautua hiljalleen noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Poista lopuksi halkaistu vaniljatanko.
- Pane kaikki hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä voimakkaasti kiehuen noin 25 minuuttia niin, että neste haihtuu. Sekoita välillä. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa ja tarjoa hilloke riisipuuron kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Vaniljainen riisipuuro maistuu myös kylmänä kirsikkahillokkeen kanssa! *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Aivan hirveä määrä sokeria. Jätin osan sokerista pois ja maku oli silti ällöttävän makes, vaikka itse pidän makeasta. En suosittele.
No olipas herkkua. Meidän Cittarissa oli kirsikat loppuneet, niin korvasin ne boysenmarjoilla. Hyvää tuli niinkin!
Vaniljan maku oli korkeintaan mieto jos edes havaittava.
Haluaisin reseptin julkaisijalta kommentin reseptin turvallisuudesta. Eikö glögin keittäminen ole kielletty ajatuksella, että kattilasta irtoaa metalleja glögiin sen happamuuden johdosta? Nyt glögiä tulee vielä keittää voimakkaasti pitkän aikaan. Ei kuulosta kovin turvalliselta. Kyseisen Pirkka-glöginkin etiketissä lukee, että glögiä ei tule keittää.
Pohdintaa, Kiitos palautteestasi ja pahoitteluni, että resepti on aiheuttanut ihmetystä. Glögiä ei suositella keitettävän, koska sen rakenne ja väri saattaa muuttua ja maku kitkeröityä. Vahva mehupohja ja mausteisuus saattavat muuttaa rakenteen hieman sakkaiseksi tai tehdä hippuja glögiin keitettäessä. Kirsikkahillokeen kohdalla tästä ei kuitenkaan ole haittaa, koska hillokkeeseen tulee myös muita aineksia, jotka vaikuttavat makuun ja rakenteeseen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että hillokkeen valmistukseen ei kannata käyttää alumiinikattilaa. Alumiinikattilaa ei tulisi käyttää happamien ruokien, kuten esimerkiksi marjoja tai raparperia sisältävien hillojen valmistuksessa, sillä kattilasta voi liueta ruokaan alumiinia. Vedenkeittimessä glögiä ei saa kuumentaa mahdollisten kuparivastusten vuoksi.