Vaniljariisipuuro ja kirsikkahillokeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaniljariisipuuro ja kirsikkahilloke

Riisipuuro kuuluu jouluun. Ihanan pehmeä ja vaniljainen riisipuuro maistuu herkulliselta kirsikkahillokkeen kanssa. Noin 3,05 €/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Vaniljariisipuuro

    • 1lvettä
    • 2dlPirkka puuroriisiä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1vaniljatanko
    • 1prk(2 dl)Arla Lempi Fraîche -kermaa
    • 2rklsokeria

Kirsikkahilloke

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja suola. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet lusikalla ja lisää siemenet sekä tanko kattilaan. Keitä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää Fraîche -kerma ja sokeri. Anna puuron hautua hiljalleen noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Poista lopuksi halkaistu vaniljatanko.
  2. Pane kaikki hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä voimakkaasti kiehuen noin 25 minuuttia niin, että neste haihtuu. Sekoita välillä. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa ja tarjoa hilloke riisipuuron kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Vaniljainen riisipuuro maistuu myös kylmänä kirsikkahillokkeen kanssa! *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Risella tumma puuroriisi 1kg
    Risella tumma puuroriisi 1kg
    2,85/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Risella Puuroriisi 1kg
    Risella Puuroriisi 1kg
    2,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    5,15/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    2,59/kpl10,36/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 58 arvostelua
  • Ällömakeaa24.12.2019

    Aivan hirveä määrä sokeria. Jätin osan sokerista pois ja maku oli silti ällöttävän makes, vaikka itse pidän makeasta. En suosittele.

  • Nam!24.12.2019

    No olipas herkkua. Meidän Cittarissa oli kirsikat loppuneet, niin korvasin ne boysenmarjoilla. Hyvää tuli niinkin!

  • Sari21.12.2019

    Vaniljan maku oli korkeintaan mieto jos edes havaittava.

  • Pohdintaa2.12.2019

    Haluaisin reseptin julkaisijalta kommentin reseptin turvallisuudesta. Eikö glögin keittäminen ole kielletty ajatuksella, että kattilasta irtoaa metalleja glögiin sen happamuuden johdosta? Nyt glögiä tulee vielä keittää voimakkaasti pitkän aikaan. Ei kuulosta kovin turvalliselta. Kyseisen Pirkka-glöginkin etiketissä lukee, että glögiä ei tule keittää.

  • K-Kuluttajapalvelu2.12.2019

    Pohdintaa, Kiitos palautteestasi ja pahoitteluni, että resepti on aiheuttanut ihmetystä. Glögiä ei suositella keitettävän, koska sen rakenne ja väri saattaa muuttua ja maku kitkeröityä. Vahva mehupohja ja mausteisuus saattavat muuttaa rakenteen hieman sakkaiseksi tai tehdä hippuja glögiin keitettäessä. Kirsikkahillokeen kohdalla tästä ei kuitenkaan ole haittaa, koska hillokkeeseen tulee myös muita aineksia, jotka vaikuttavat makuun ja rakenteeseen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että hillokkeen valmistukseen ei kannata käyttää alumiinikattilaa. Alumiinikattilaa ei tulisi käyttää happamien ruokien, kuten esimerkiksi marjoja tai raparperia sisältävien hillojen valmistuksessa, sillä kattilasta voi liueta ruokaan alumiinia. Vedenkeittimessä glögiä ei saa kuumentaa mahdollisten kuparivastusten vuoksi.