Sitruunaposset Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunaposset

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Sitruunaposset on ihanan helppo makeankirpeä jälkiruoka! Sitruunaposset valmistuu vain neljästä raaka-aineesta.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 tlk (2 dl)
 
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 441 kJ / 348 kcal
Rasva
25 g
josta tyydyttynyttä
16,4 g
Hiilihydraatit
26,8 g
josta sokereita
26,8 g
Proteiini
1,6 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla.

Siirrä kattila liedeltä. Sekoita noin 1 rkl kermaseosta sitruunanmehun joukkoon, jonka kuuluu juoksettua. Kaada sitruunaseos sen jälkeen ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.

Jaa seos pieniin laseihin tai annoskulhoihin. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia jääkaapissa. Koristele halutessasi sitruunankuorella tai tuoreilla marjoilla.

Vinkki! Voit hyydyttää possetit sitruunankuoriin. Halkaise sitruunat pitkittäin, kaavi hedelmäliha hyvin pois lusikalla ja käytä kuoria jälkiruoka-astioina. Voit puristaa hedelmälihasta mehun siivilässä tai lävikössä. Possetmäärästä riittää noin 4–6 sitruunankuoreen, mutta annos on helppo tuplata tai triplata isommalle joukolle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (46 arviota)

  • Minsku
    2 kuukautta sitten
    Voiko tuota keventää maidolla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 kuukautta sitten
    Minsku, ohjeessa käytetään tavallisesti rasvaista maitotuotetta oikean koostumuksen saamiseksi.
  • Anza
    4 kuukautta sitten
    Voiko tehdä kuohukermasta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Anza, vispikerman voi korvata kuohukermalla.
  • Tuikku
    1 vuosi sitten
    Olen tehnyt laktoosittomasta kuohukermaa.
  • Tuikku
    1 vuosi sitten
    Meidän perheen lemppari jälkkäri, jota tehdään uutena vuotena ja pääsiäisenä,( ja välillä kin) . Pieni annos neljälle , teen aina tuplana! Todella helppo tehdä
  • Nekku
    1 vuosi sitten
    Hei, eihän vispikerma sovellu keitettäväksi? Juuri tarkistin purkin lyljestä, siinä lukee: ei saa keittää. Olisiko ohjeessa syytä lukea kuohukerma tuon vispikerman sijaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Nekku, sitruunaposset-resepti on testattu toimivaksi Pirkka vispikermalla, joka kestää reseptin lyhyen ajan keittämisen, vaikka pakkauksessa lukeekin toisin.
  • Riicca79
    6 vuotta sitten
    Voikoha tähän käyttää alpron vispikermaa? Kestääkö se keittämistä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Riicca79, kokemuksemme mukaan Alpron soijapohjainen kasvivispivalmiste kestää keittämistä. Siitä voi valmistaa esim. kinuskia. Valitettavasti tähän reseptiin emme kuitenkaan ole sitä testanneet, joten varmuudella emme voi taata onnistunutta lopputulosta.