RiisipuurobrûléeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Riisipuurobrûlée

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Riisipuurobrûléessä yhdistyvät jouluisa riisipuuro ja jälkiruokaklassikko Crème brûlée.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
tai
1 l
 
tai
1
 
halkaistu vaniljatanko
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
4
 
kananmunan keltuaista
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Pinnalle

n. 1/2 dl
 
ruokokidesokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
525 kJ / 126 kcal
Rasva
5,3 g
josta tyydyttynyttä
3,3 g
Hiilihydraatit
15,6 g
josta sokereita
8,1 g
Proteiini
3,5 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää maito ja halkaistu vaniljatanko. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko ja mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla.

Sekoita keltuaiset ja kuohukerma keskenään. Lisää seos puuron joukkoon ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan.

Jaa seos mataliin annosvuokiin ja nosta syvälle uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 10–15 minuuttia. Anna jälkiruokien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.

Ripottele brûléiden pinnalle ruokosokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella rapeaksi. Voit myös paahtaa pinnan nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoa heti jälkiruokana.

Vinkki! Valmista valkuaisista marenkia.