• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
RiisipuurobrûléeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Riisipuurobrûlée

Riisipuurobrûléessä yhdistyvät jouluisa riisipuuro ja jälkiruokaklassikko Crème brûlée. N. 0,55€/annos.

  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 131 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 2dlvettä
    • 1lPirkka kevytmaitoa
    • 1vaniljatanko
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2dlsokeria
    • 4kananmunan keltuaista
    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa

Pinnalle

    • n. 1/2dlruokokidesokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää maito ja halkaistu vaniljatanko. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko ja mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla.
  2. Sekoita keltuaiset ja kuohukerma keskenään. Lisää seos puuron joukkoon ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan.
  3. Jaa seos mataliin annosvuokiin ja nosta syvälle uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
  4. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Anna jälkiruokien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
  5. Ripottele brûléiden pinnalle ruokosokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella rapeaksi. Voit myös paahtaa pinnan nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoa heti jälkiruokana.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valmista valkuaisista marenkia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 131 kcal550 kJ
  • Proteiinia3,41 g
  • Hiilihydraatteja15,3 g
  • Rasvaa6,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 37 arvostelua
  • tuikkutuikku22.12.2017

    Ihan uusi tuttavuus tämä riisipuurobrulee,pakko kokeilla vaikka olen diabeetikko.Täytyy sävellellä,kiitos vinkistä ja HYVÄÄ JOULUA KOKO HYRYLÄN K-SUPERMARKETIN VÄELLE JA RAUHALLISTA UUTTA VUOTTA!

  • Tuiskunen14.12.2017

    Voiko bruleet tehdä muuten valmiiksi edellisenä päivänä, paahtaa vain sokerin pintaan tarjoilupäivänä? Helpottaisin aaton kiirettä :)

  • K-Kuluttajapalvelu14.12.2017

    Tuiskunen, brûléet voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja paahtaa pinnan ennen tarjoilua.