Riisipuurobrûlée
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
2 dl | vettä tai |
2 dl | tai |
1 l | tai |
1 | halkaistu vaniljatanko tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Pinnalle | |
---|---|
n. 1/2 dl | ruokokidesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 525 kJ / 126 kcal |
Rasva | 5,3 g |
josta tyydyttynyttä | 3,3 g |
Hiilihydraatit | 15,6 g |
josta sokereita | 8,1 g |
Proteiini | 3,5 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää maito ja halkaistu vaniljatanko. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko ja mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla.
Sekoita keltuaiset ja kuohukerma keskenään. Lisää seos puuron joukkoon ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan.
Jaa seos mataliin annosvuokiin ja nosta syvälle uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 10–15 minuuttia. Anna jälkiruokien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
Ripottele brûléiden pinnalle ruokosokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella rapeaksi. Voit myös paahtaa pinnan nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoa heti jälkiruokana.
Vinkki! Valmista valkuaisista marenkia.