Riisipuurobrûlée
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Riisipuurobrûléessä yhdistyvät jouluisa riisipuuro ja jälkiruokaklassikko Crème brûlée.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
2 dl | vettä tai |
2 dl | tai |
1 l | tai |
1 | halkaistu vaniljatanko tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Pinnalle | |
---|---|
n. 1/2 dl | ruokokidesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 525 kJ / 126 kcal |
Rasva | 5,3 g |
josta tyydyttynyttä | 3,3 g |
Hiilihydraatit | 15,6 g |
josta sokereita | 8,1 g |
Proteiini | 3,5 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää maito ja halkaistu vaniljatanko. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko ja mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla.
Sekoita keltuaiset ja kuohukerma keskenään. Lisää seos puuron joukkoon ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan.
Jaa seos mataliin annosvuokiin ja nosta syvälle uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 10–15 minuuttia. Anna jälkiruokien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
Ripottele brûléiden pinnalle ruokosokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella rapeaksi. Voit myös paahtaa pinnan nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoa heti jälkiruokana.
Vinkki! Valmista valkuaisista marenkia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 5,39/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Risella Luomu Puuroriisi 500gHinta 3,15/kpl6,30/kg
- Valio Plus™ kevytmaito 1 lHinta 2,35/kpl2,35/l
- Pysyvästi edullinenArla kevytmaito 1l luomuHinta 1,19/kpl1,19/l
- Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kplHinta 3,39/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Plussa-etuPirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(97 arviota)
- 30 - 60 min4,5(79 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min3,6(9 arviota)
- yli 60 min3,1(18 arviota)
- yli 60 min4,3(93 arviota)
- yli 60 min3,9(288 arviota)
- yli 60 min3,8(28 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (50 arviota)
- Tiina1 vuosi sittenIhan hyvä. Vähän jotain jäi kaipaamaan. Seuraavalla kerralla kokeilen pinnalle paahdettua kanelisokeria.
- Piude2 vuotta sittenKun luultavammin jää puuroo aamusesta niin voiko sen käyttää näihin. Voisko sen esim si maustaa vaniljalla (neste)? Ja tehdä toi muna/uuni vaihe jne sit vasta myöhemmin
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPiude, ohjeeseen voi käyttää aiemmin keitettyä puuroa. Mikäli puuron rakenne on hyvin paksua, kannattaa sitä hieman löysyttää maidolla tai vedellä ennen kerma-kananmunaseoksen lisäämistä.
- tuikkutuikku7 vuotta sittenIhan uusi tuttavuus tämä riisipuurobrulee,pakko kokeilla vaikka olen diabeetikko.Täytyy sävellellä,kiitos vinkistä ja HYVÄÄ JOULUA KOKO HYRYLÄN K-SUPERMARKETIN VÄELLE JA RAUHALLISTA UUTTA VUOTTA!
- Tuiskunen7 vuotta sittenVoiko bruleet tehdä muuten valmiiksi edellisenä päivänä, paahtaa vain sokerin pintaan tarjoilupäivänä? Helpottaisin aaton kiirettä :)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTuiskunen, brûléet voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja paahtaa pinnan ennen tarjoilua.