Hyppää sisältöön
RiisipuurobrûléeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Riisipuurobrûlée

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Riisipuurobrûléessä yhdistyvät jouluisa riisipuuro ja jälkiruokaklassikko Crème brûlée.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
tai
1 l
 
tai
1
 
halkaistu vaniljatanko
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
4
 
kananmunan keltuaista
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Pinnalle

n. 1/2 dl
 
ruokokidesokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
525 kJ / 126 kcal
Rasva
5,3 g
josta tyydyttynyttä
3,3 g
Hiilihydraatit
15,6 g
josta sokereita
8,1 g
Proteiini
3,5 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää maito ja halkaistu vaniljatanko. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko ja mausta valmis puuro suolalla ja sokerilla.
Sekoita keltuaiset ja kuohukerma keskenään. Lisää seos puuron joukkoon ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan.
Jaa seos mataliin annosvuokiin ja nosta syvälle uunipannulle. Kaada pannulle kuumaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 10–15 minuuttia. Anna jälkiruokien jäähtyä ja siirrä ne jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.
Ripottele brûléiden pinnalle ruokosokeria ja paahda sokeri kaasupolttimella rapeaksi. Voit myös paahtaa pinnan nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla. Tarjoa heti jälkiruokana.
Vinkki! Valmista valkuaisista marenkia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Hinta 2,45/kpl
    4,90/kg
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Risella Luomu Puuroriisi 500g
    Hinta 3,15/kpl
    6,30/kg
  • Valio Plus™ kevytmaito 1 l
    Hinta 2,35/kpl
    2,35/l
  • Pysyvästi edullinen
    Arla kevytmaito 1l luomu
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/l
  • Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kpl
    Hinta 3,39/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Plussa-etu
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (3,90/kg)
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Plussa-etu
    Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    7,50/l
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppa
    Hinta 3,69/kpl
    4,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (50 arviota)

  • Tiina
    1 vuosi sitten
    Ihan hyvä. Vähän jotain jäi kaipaamaan. Seuraavalla kerralla kokeilen pinnalle paahdettua kanelisokeria.
  • Piude
    2 vuotta sitten
    Kun luultavammin jää puuroo aamusesta niin voiko sen käyttää näihin. Voisko sen esim si maustaa vaniljalla (neste)? Ja tehdä toi muna/uuni vaihe jne sit vasta myöhemmin
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Piude, ohjeeseen voi käyttää aiemmin keitettyä puuroa. Mikäli puuron rakenne on hyvin paksua, kannattaa sitä hieman löysyttää maidolla tai vedellä ennen kerma-kananmunaseoksen lisäämistä.
  • tuikkutuikku
    7 vuotta sitten
    Ihan uusi tuttavuus tämä riisipuurobrulee,pakko kokeilla vaikka olen diabeetikko.Täytyy sävellellä,kiitos vinkistä ja HYVÄÄ JOULUA KOKO HYRYLÄN K-SUPERMARKETIN VÄELLE JA RAUHALLISTA UUTTA VUOTTA!
  • Tuiskunen
    7 vuotta sitten
    Voiko bruleet tehdä muuten valmiiksi edellisenä päivänä, paahtaa vain sokerin pintaan tarjoilupäivänä? Helpottaisin aaton kiirettä :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Tuiskunen, brûléet voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja paahtaa pinnan ennen tarjoilua.