Hyppää sisältöön
Vatkattu brieTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vatkattu brie

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Vatkattu brie eli whipped brie ihastuttaa pehmeällä kermaisuudellaan! Kuorittu briejuusto vatkataan kuohkeaksi ja nautiskellaan patongin tai keksien kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Vatkattu brie

Paahdettu patonki

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    1 203 kJ / 390 kcal
  • Rasva
    19,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    10,1 g
  • Hiilihydraatit
    22,5 g
  • josta sokereita
    12,3 g
  • Proteiini
    10,1 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa jääkaappikylmän brien kuoret pois veitsellä. Paloittele juusto. Jätä paloiteltu brie huoneenlämpöön temperoitumaan noin puoleksi tunniksi.
  2. Rouhi 1 rkl pistaasipähkinöitä ja jätä loput odottamaan.
  3. Pane paloitellut briet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes brien koostumus muuttuu kuohkeaksi ja kermaiseksi.
  4. Leikkaa patonki viipaleiksi ja pyörittele öljyssä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Halkaise ja viipaloi pesty omena. Huuhtele viinirypäleet.
  6. Kaavi vatkattu brie tarjoilukulhoon. Valuta päälle hunajaa ja mausta mustapippurilla sekä rouhituilla pistaasipähkinöillä. Viimeistele rosmariininoksilla.
  7. Asettele vatkattu brie, paahdetut patongit, omenaviipaleet, viinirypäleet, karpalot sekä loput pistaasipähkinät tarjottimelle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (11 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Tessi, kiitos kommentista. Valmistusohjetta on nyt päivitetty.
  • Tessi
    1 vuosi sitten
    Saa käsityksen, että kuoret paloitellaan ja vatkataan ….. 😬
  • K
    1 vuosi sitten
    Vatkataanko brien kuoret vai sisus 🤔
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    K, itse briejuusto vatkataan.