Vatkattu brie
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Vatkattu brie eli whipped brie ihastuttaa pehmeällä kermaisuudellaan! Kuorittu briejuusto vatkataan kuohkeaksi ja nautiskellaan patongin tai keksien kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Vatkattu brie
- 2 (á 200 g) Pirkka briejuustoa
- 1 ps (70 g) Pirkka kuorettomia pistaasipähkinöitä
- 1 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 1/4 tl mustapippuria
- tuoreita rosmariininoksia
Paahdettu patonki
- 1/2 (á 350 g) Pirkka Parhaat kiviuunikierrepatonki
- 1-2 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
Lisäksi
- 1 (200 g) omena
- 1/2 rs (á 500 g) Pirkka viinirypäleitä, tummia ja vihreitä
- 1/2 ps (á 150 g) Pirkka pehmeitä karpaloita
Ravintosisältö
- Energia1 203 kJ / 390 kcal
- Rasva19,1 g
- josta tyydyttynyttä10,1 g
- Hiilihydraatit22,5 g
- josta sokereita12,3 g
- Proteiini10,1 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Leikkaa jääkaappikylmän brien kuoret pois veitsellä. Paloittele juusto. Jätä paloiteltu brie huoneenlämpöön temperoitumaan noin puoleksi tunniksi.
- Rouhi 1 rkl pistaasipähkinöitä ja jätä loput odottamaan.
- Pane paloitellut briet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes brien koostumus muuttuu kuohkeaksi ja kermaiseksi.
- Leikkaa patonki viipaleiksi ja pyörittele öljyssä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Halkaise ja viipaloi pesty omena. Huuhtele viinirypäleet.
- Kaavi vatkattu brie tarjoilukulhoon. Valuta päälle hunajaa ja mausta mustapippurilla sekä rouhituilla pistaasipähkinöillä. Viimeistele rosmariininoksilla.
- Asettele vatkattu brie, paahdetut patongit, omenaviipaleet, viinirypäleet, karpalot sekä loput pistaasipähkinät tarjottimelle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(15 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,6(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(7 arviota)
- alle 30 min3,9(55 arviota)
- alle 30 min4,3(169 arviota)
- 30 - 60 min3,9(60 arviota)
- 30 - 60 min3,5(38 arviota)
- 30 - 60 min3,9(255 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (11 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTessi, kiitos kommentista. Valmistusohjetta on nyt päivitetty.
- Tessi1 vuosi sittenSaa käsityksen, että kuoret paloitellaan ja vatkataan ….. 😬
- K1 vuosi sittenVatkataanko brien kuoret vai sisus 🤔
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenK, itse briejuusto vatkataan.