• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kvinoasalaatti

Resepti: Mari Moilanen
Kvinoasalaatti
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2dlkvinoaa
    • 4dlvettä
    • suolaa
    • 1/2keltainen paprika
    • 1/2punainen paprika
    • 100gkinkkua
    • 10 cm pala purjoa
    • 1tlkkidneypapuja
    • 1/2ruukkurucolaa
    • balsamicosiirappia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kvinoa. Anna kiehua sekoittamatta n. 15 minuutin ajan niin, että kvinoa on kypsää ja vesi haihtunut. Sekoita kvinoa kuohkeaksi haarukalla. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa kinkku suikaleiksi, paprika pieniksi paloiksi ja purjo puolitetuiksi renkaiksi. Valuta neste pois kidneypavuista ja silppua rucola.
  3. Sekoita salaattiainekset ja kvinoa keskenään. Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä sekä balsamicoviinietikkaa.

Kommentoi

Arvosana reseptille