Karpalo-kurpitsasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karpalo-kurpitsasalaatti

Kirpsakka karpalokastike kesyttää lehtikaalin herkulliseksi salaattipohjaksi. Paahdettu kurpitsa ja vuohenjuusto tekevät syyssalaatista mukavan ruokaisan. Noin 2,60€/annos

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Karpalokastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele kuorittu myskikurpitsa muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. Levitä kurpitsa leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle öljy. Kääntele sekaisin, saksi päälle rosmariinia ja ripottele pinnalle suolaa.
  2. Paahda kurpitsaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se pehmenee.
  3. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali, leikkaa pois kova lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi.
  4. Mittaa karpalot suureen kulhoon ja murskaa niitä haarukalla. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita. Lisää lehtikaalit ja hiero kastiketta niihin noin minuutin ajan, kunnes kaali pehmenee.
  5. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi. Paista kiekkoihin kuivalla ja kuumalla pannulla kaunis pinta.
  6. Levitä tarjoiluvadille marinoitu lehtikaali, kurpitsat ja vuohenjuusto. Viimeistele salaatti kuivatuilla karpaloilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Myskikurpitsa
    Myskikurpitsa
    2,99/kg
  • Myskikurpitsa
    Myskikurpitsa
    1,35/kpl1,49/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,35/kpl10,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,