• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Mango sticky rice eli mangoa ja tahmeaa riisiäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango sticky rice eli mangoa ja tahmeaa riisiä

Herkullisen thaimaalaisen jälkiruokaklassikon mangoa ja tahmeaa riisiä valmistus onnistuu myös ilman perinteistä höyrytyskoria. Noin 1,20€/annos.

  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 2dlPirkka puuroriisiä
    • 2dlvettä
    • 1prk(á 400 g)Pirkka kookosmaitoa
    • 1/2dlsokeria
    • 1rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • ripaus suolaa

Lisäksi

    • 5dlvettä riisin kypsentämiseen
    • 1(á 400 g)Pirkka syöntikypsä mango
    • 2rklrouhittuja pistaasipähkinöitä
    • muutama oksa tuoretta minttua koristeluun

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele kulhossa riisi viileällä vedellä useampaan kertaa, kunnes siitä ei irtoa veteen enää väriä.
  2. Valuta riisti ja kaada ne metallikulhoon. Lisää riisikulhoon 2 dl vettä.
  3. Valitse kypsennykseen iso kannellinen kattila. Tarkista että metallikulho mahtuu sinne hyvin sisään. Kaada kattilaan vesi ja metallinen koroke esimerkiksi pannunalusta. Alustan tulisi jäädä vedenpinnan yläpuolelle. Nosta riisi-vesikulho esimerkiksi metallisen pannunalustan päälle kattilaan.
  4. Sulje kansi ja kuumenna vesi kiehuvaksi.
  5. Anna riisin kypsyä kattilaan muodostuvassa höyryssä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
  6. Riisin kypsyessä laita pieneen kattilaan kookosmaito, sokeri, maissitärkkelys ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja kypsennä muutaman minuutin ajan edelleen sekoittaen. Nosta sivuun.
  7. Nosta kypsä riisi kulhoineen kypsennyskattilasta. Sekoita joukkoon kookosmaitoseos, peitä kannella ja jätä sivuun noin puoleksi tunniksi.
  8. Tarjoile tahmea riisi annoksina tuoreiden mangoviipaleiden kanssa ja koristele halutessasi rouhituilla pistaasipähkinöillä ja mintunlehdillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua
  • Miikka20.4.2018

    Eikö sticky rice kannattaisi tehdä mieluummin aitoon aasialaiseen gluteeniriisiin kuin suomalaiseen puuroriisiin? Niin ainakin meillä kotona tehdään.

  • pyh25.3.2018

    Puuroriisistä ei tule kyllä mitenkään vastaavaa mitä Thaimaassa saa, aasialaisista elintarvikekaupoista löytyy oikeaa "tahmeaa riisiä" kun kysyy myyjiltä. Sitä liotetaan yön yli ja höyrytetään, ja lisätään vaan kookosmaito, sokeri ja halutessaan suola. :/

  • pyh25.3.2018

    Puuroriisistä ei tule kyllä mitenkään vastaavaa mitä Thaimaassa saa, aasialaisista elintarvikekaupoista löytyy oikeaa "tahmeaa riisiä" kun kysyy myyjiltä. Sitä liotetaan yön yli ja höyrytetään, ja lisätään vaan kookosmaito, sokeri ja halutessaan suola. :/

  • Turhaan etsinyt22.2.2018

    Älkää viitsikö. K-Supermarket 8/18 kehottaa katsomaan reseptiä. "Mangoa ja tahmeaa riisiä" reseptikirjaston haku ei kuitenkaan löydä! Resepti kun on "Mango sticky rice".