Mango sticky rice eli mangoa ja tahmeaa riisiäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mango sticky rice eli mangoa ja tahmeaa riisiä

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Herkullisen thaimaalaisen jälkiruokaklassikon mangoa ja tahmeaa riisiä valmistus onnistuu myös ilman perinteistä höyrytyskoria.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–6 annosta
2 dl
 
tai
2 dl
 
vettä
tai
1 prk (400 ml)
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Lisäksi

5 dl
 
vettä riisin kypsentämiseen
tai
1 (á 400 g)
 
Pirkka syöntikypsä mango
tai
2 rkl
 
rouhittuja pistaasipähkinöitä
tai
 
muutama oksa tuoretta minttua koristeluun
tai

Ravintosisältö

Energia
437 kJ / 104 kcal
Rasva
4,5 g
josta tyydyttynyttä
3,6 g
Hiilihydraatit
14,4 g
josta sokereita
4,9 g
Proteiini
1,2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele kulhossa riisi viileällä vedellä useampaan kertaa, kunnes siitä ei irtoa veteen enää väriä.

Valuta riisti ja kaada ne metallikulhoon. Lisää riisikulhoon 2 dl vettä.

Valitse kypsennykseen iso kannellinen kattila. Tarkista että metallikulho mahtuu sinne hyvin sisään. Kaada kattilaan vesi ja metallinen koroke esimerkiksi pannunalusta. Alustan tulisi jäädä vedenpinnan yläpuolelle. Nosta riisi-vesikulho esimerkiksi metallisen pannunalustan päälle kattilaan.

Sulje kansi ja kuumenna vesi kiehuvaksi.

Anna riisin kypsyä kattilaan muodostuvassa höyryssä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.

Riisin kypsyessä laita pieneen kattilaan kookosmaito, sokeri, maissitärkkelys ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja kypsennä muutaman minuutin ajan edelleen sekoittaen. Nosta sivuun.

Nosta kypsä riisi kulhoineen kypsennyskattilasta. Sekoita joukkoon kookosmaitoseos, peitä kannella ja jätä sivuun noin puoleksi tunniksi.

Tarjoile tahmea riisi annoksina tuoreiden mangoviipaleiden kanssa ja koristele halutessasi rouhituilla pistaasipähkinöillä ja mintunlehdillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Plussa-etu −14 %
    Pirkka kookosmaito 400ml
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,30/2 kpl
    2,87/l
    Ilman Plussa-korttia 1,35/kpl (3,38/l)
  • Mango syöntikypsä 600g 1lk
    Etuhinta 2,99/kpl
    4,98/kg
    norm. 3,99/kpl (6,65/kg)
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (88 arviota)

  • Lohilady
    9 kuukautta sitten
    Tämä on oikein hyvä ja toimiva versio thaimaalaisesta originaalista.
  • Kipa
    4 vuotta sitten
    Myös soijaton! ;-)
  • Sticky Rise Lover
    5 vuotta sitten
    Sticky Rise on todella herkullinen aamupala, välipala, jälkiruoka tai herkku. Rakastuin siihen Thaimaassa ja opettelin sen valmistuksen heti reissun jälkeen. Parin vuoden ajan olen tehnyt sitä kotona ja haluan sitä kokoajan lisää. Ohjeita on moneen lähtöön. Tämä toimintatapa on lähimmäksi sitä, mitä söin Thaimaassa. - Olennaista on, että riisi ei ole liian paljon käsiteltyä. (Thaimaalaiset itse käyttävät khao neow/Glutinous rice) - Riisiä pitää huuhtoa rauhallisesti niin kauan että siitä ei irtoa veteen enään mitään ylimääräistä. - Riisi jätetään runsaaseen veteen olemaan useammaksi tunniksi.(6-10h) (thaimaassa yleensä yön ajaksi) - Sen jälkeen se huuhdotaan vielä kahdesti. - Riisi haudutetaan (itse käytän puuvillaista keittiöpyyhettä haudutuskattilassa, johon laitan riisin varovasti) - Kun riisi on hautunut, nostan sen toiseen astiaan ja lisään siihen kookosmaitoa (täyskookosmaito 100%+150gr sokeria+suolaa) - Sen jälkeen nostan seoksen taas haudutuskattilaan ja jatkan riisin hauduttamista pyyhkeen sisällä. 5-10min ja Sticky Rise on valmis.
  • Thai not
    5 vuotta sitten
    Ainakaan kuva ei muistuta lähellekään thaimaalaista sticky ricea. Kantsii kattoa joku ulkomaalainen ohje
  • Miikka
    6 vuotta sitten
    Eikö sticky rice kannattaisi tehdä mieluummin aitoon aasialaiseen gluteeniriisiin kuin suomalaiseen puuroriisiin? Niin ainakin meillä kotona tehdään.
  • pyh
    6 vuotta sitten
    Puuroriisistä ei tule kyllä mitenkään vastaavaa mitä Thaimaassa saa, aasialaisista elintarvikekaupoista löytyy oikeaa "tahmeaa riisiä" kun kysyy myyjiltä. Sitä liotetaan yön yli ja höyrytetään, ja lisätään vaan kookosmaito, sokeri ja halutessaan suola. :/
  • pyh
    6 vuotta sitten
    Puuroriisistä ei tule kyllä mitenkään vastaavaa mitä Thaimaassa saa, aasialaisista elintarvikekaupoista löytyy oikeaa "tahmeaa riisiä" kun kysyy myyjiltä. Sitä liotetaan yön yli ja höyrytetään, ja lisätään vaan kookosmaito, sokeri ja halutessaan suola. :/
  • Turhaan etsinyt
    6 vuotta sitten
    Älkää viitsikö. K-Supermarket 8/18 kehottaa katsomaan reseptiä. "Mangoa ja tahmeaa riisiä" reseptikirjaston haku ei kuitenkaan löydä! Resepti kun on "Mango sticky rice".