Mango sticky rice eli mangoa ja tahmeaa riisiä
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Herkullisen thaimaalaisen jälkiruokaklassikon mangoa ja tahmeaa riisiä valmistus onnistuu myös ilman perinteistä höyrytyskoria.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
2 dl | Pirkka puuroriisiä tai |
2 dl | vettä tai |
1 prk (400 ml) | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
ripaus | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
5 dl | vettä riisin kypsentämiseen tai |
1 (á 400 g) | Pirkka syöntikypsä mango tai |
2 rkl | rouhittuja pistaasipähkinöitä tai |
muutama oksa tuoretta minttua koristeluun tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtele kulhossa riisi viileällä vedellä useampaan kertaa, kunnes siitä ei irtoa veteen enää väriä.
Valuta riisti ja kaada ne metallikulhoon. Lisää riisikulhoon 2 dl vettä.
Valitse kypsennykseen iso kannellinen kattila. Tarkista että metallikulho mahtuu sinne hyvin sisään. Kaada kattilaan vesi ja metallinen koroke esimerkiksi pannunalusta. Alustan tulisi jäädä vedenpinnan yläpuolelle. Nosta riisi-vesikulho esimerkiksi metallisen pannunalustan päälle kattilaan.
Sulje kansi ja kuumenna vesi kiehuvaksi.
Anna riisin kypsyä kattilaan muodostuvassa höyryssä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
Riisin kypsyessä laita pieneen kattilaan kookosmaito, sokeri, maissitärkkelys ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja kypsennä muutaman minuutin ajan edelleen sekoittaen. Nosta sivuun.
Nosta kypsä riisi kulhoineen kypsennyskattilasta. Sekoita joukkoon kookosmaitoseos, peitä kannella ja jätä sivuun noin puoleksi tunniksi.
Tarjoile tahmea riisi annoksina tuoreiden mangoviipaleiden kanssa ja koristele halutessasi rouhituilla pistaasipähkinöillä ja mintunlehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(22 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(34 arvostelua)
- yli 60 min3,9(34 arvostelua)
- yli 60 min4,1(29 arvostelua)
- yli 60 min4,0(148 arvostelua)
- yli 60 min3,7(14 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(76 arvostelua)
- yli 60 min5,0(4 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (86 arvostelua)
- Kipa3 vuotta sittenMyös soijaton! ;-)
- Sticky Rise Lover4 vuotta sittenSticky Rise on todella herkullinen aamupala, välipala, jälkiruoka tai herkku. Rakastuin siihen Thaimaassa ja opettelin sen valmistuksen heti reissun jälkeen. Parin vuoden ajan olen tehnyt sitä kotona ja haluan sitä kokoajan lisää. Ohjeita on moneen lähtöön. Tämä toimintatapa on lähimmäksi sitä, mitä söin Thaimaassa. - Olennaista on, että riisi ei ole liian paljon käsiteltyä. (Thaimaalaiset itse käyttävät khao neow/Glutinous rice) - Riisiä pitää huuhtoa rauhallisesti niin kauan että siitä ei irtoa veteen enään mitään ylimääräistä. - Riisi jätetään runsaaseen veteen olemaan useammaksi tunniksi.(6-10h) (thaimaassa yleensä yön ajaksi) - Sen jälkeen se huuhdotaan vielä kahdesti. - Riisi haudutetaan (itse käytän puuvillaista keittiöpyyhettä haudutuskattilassa, johon laitan riisin varovasti) - Kun riisi on hautunut, nostan sen toiseen astiaan ja lisään siihen kookosmaitoa (täyskookosmaito 100%+150gr sokeria+suolaa) - Sen jälkeen nostan seoksen taas haudutuskattilaan ja jatkan riisin hauduttamista pyyhkeen sisällä. 5-10min ja Sticky Rise on valmis.
- Thai not4 vuotta sittenAinakaan kuva ei muistuta lähellekään thaimaalaista sticky ricea. Kantsii kattoa joku ulkomaalainen ohje
- Miikka4 vuotta sittenEikö sticky rice kannattaisi tehdä mieluummin aitoon aasialaiseen gluteeniriisiin kuin suomalaiseen puuroriisiin? Niin ainakin meillä kotona tehdään.
- pyh4 vuotta sittenPuuroriisistä ei tule kyllä mitenkään vastaavaa mitä Thaimaassa saa, aasialaisista elintarvikekaupoista löytyy oikeaa "tahmeaa riisiä" kun kysyy myyjiltä. Sitä liotetaan yön yli ja höyrytetään, ja lisätään vaan kookosmaito, sokeri ja halutessaan suola. :/
- pyh4 vuotta sittenPuuroriisistä ei tule kyllä mitenkään vastaavaa mitä Thaimaassa saa, aasialaisista elintarvikekaupoista löytyy oikeaa "tahmeaa riisiä" kun kysyy myyjiltä. Sitä liotetaan yön yli ja höyrytetään, ja lisätään vaan kookosmaito, sokeri ja halutessaan suola. :/
- Turhaan etsinyt5 vuotta sittenÄlkää viitsikö. K-Supermarket 8/18 kehottaa katsomaan reseptiä. "Mangoa ja tahmeaa riisiä" reseptikirjaston haku ei kuitenkaan löydä! Resepti kun on "Mango sticky rice".