• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Viherpippurinen jauhelihakastike

Viherpippurinen jauhelihakastike on maidoton. Kastike on väriltään kauniin tummanruskea ja viherpippurit antavat mukavan jälkimaun.
Viherpippurinen jauhelihakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 163 kcal / annos (190g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gHK naudan jauhelihaa (10 % rasvaa)
    • 1(120 g)sipuli
    • n. 2rklvehnäjauhoja
    • 4dlvettä
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi, tumma
    • 1-2tlviherpippuria
    • 1tltimjamia
    • (persiljaa hienonnettuna)
    • (suolaa)

Valmistus

alle 30 min
  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja anna kuullottua. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoittele hetki. Lisää vesi ja mausta fondilla, huhmaressa hienonnetuilla viherpippureilla sekä timjamilla.
  2. Anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia. Tarkista maku. Koristele persiljalla halutessasi ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 163 kcal683 kJ
  • Proteiinia16,6 g
  • Hiilihydraatteja5,34 g
  • Rasvaa8,42 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua
  • Kuluttajapalvelu26.1.2016

    Kiero5383, tämä resepti on täysin maidoton. Allergioista kannattaa keskustella lääkärin kanssa tai esimerkiksi neuvolakäynnin yhteydessä.

  • kiero538325.1.2016

    Miten maidolle allergiset voivat käyttää naudanlihaa kun siinkin on samoja proteiineja kuin maidossa? Entä vaikuttaako äidin imettäessä maidon ja naudanlihansyöminen lapsen maidottomaan allergiaan?