• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Viikuna-vaniljapiiras

Valmista helppo viikuna-vaniljapiiras Potluck by one -blogin reseptin mukaisesti.
Viikuna-vaniljapiiras
Reseptin takana bloggaaja
  • 9 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

9 palaa
    • 1,2dlsokeria
    • 1tlleivinjauhetta
    • 0,5tljauhettua kardemummaa
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 1vaniljatanko
    • ripaussuolaa
    • 7tuoretta viikunaa
    • 3rklhasselpähkinöitä
    • 1dltomusokeria
    • 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 0,5tlvaniljajauhetta
    • 1-2rklsitruunamehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita keskenään sokeri, leivinjauhe, vehnäjauho, kaneli, kardemumma, sitruunankuori, vaniljatangon siemenet ja suola.
  2. Kuutioi voi. Nypi se ja omenasose kuivien aineiden joukkoon, kunnes taikinasta tulee tahmean murumaista.
  3. Viipaloi viikunat.
  4. Ota noin desilitra taikinaa syrjään ja levitä loput leivinpaperille. Painele taikinasta noin 20 cm x 20 cm kokoinen neliö. Voit myös käyttää kaulinta.
  5. Levitä viikunaviipaleet taikinalevylle.
  6. Rouhi pähkinät. Sekoita pähkinärouhe ja kaurahiutaleet lopun taikinan joukkoon. Jos muru tuntuu liian kuivalta, lisää hieman omenasosetta.
  7. Levitä rouhe viikunoiden päälle.
  8. Paista piirakkaa 180 asteessa noin 25 minuuttia.
  9. Sekoita keskenään tomusokeri, hunaja ja vanilja. Lisää sitruunamehua vähitellen, kunnes kuorrutteesta tulee sopivan notkeaa. Valuta kuorrutetta jäähtyneen piirakan päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • SiriS24.8.2016

    Joskus ennen ajattelin että vain apinat syövät viikunoita, tyttäreni pyysi tekemään tämän kakun, joten kokeilin sitä yllätyimme sen maukkaudesta, hyvää oli...