• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Liukuvärjätty kerroskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Liukuvärjätty kerroskakku

Liukuvärjätty kakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava. Voikreemimäinen kuorrute on helppo värjätä ja levittää kakun pinnalle. Noin 1,25€/annos*

  • 20-25 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

20-25 annosta

Pohja (24-26 cm kakkuvuoka)

    • 4dlsokeria
    • 8dlvehnäjauhoja
    • 4tlleivinjauhetta
    • 2tlvaniljasokeria
    • 4dlPirkka kaurajuomaa
    • 200gPirkka leivontamargariinia sulatettuna

Pohja (18-20 cm kakkuvuoka)

    • 3dlsokeria
    • 6dlvehnäjauhoja
    • 3tlleivinjauhetta
    • 1 1/2tlvaniljasokeria
    • 3dlPirkka kaurajuomaa
    • 150gPirkka leivontamargariinia sulatettuna

Lisäksi

Kostutus

    • 2dlvettä
    • 1dlsitruunanmehua

Täyte

    • 2pkt(à 250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
    • 2prk(à 2 dl)Planti Creamy Dessert kauravispiä
    • 3rs(à 150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
    • 1 1/2dltomusokeria
    • 1rklvaniljasokeria
    • 1/2dlsitruunanmehua

Kreemi

Lisäksi

    • Dr. Oetker pakastekuivattua vadelmaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kakkupohjat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan. Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta. Valmista toinen kakkupohja samoin. Paista kakkuja uunin alaosassa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun. Kumoa kakut leivinpaperin päälle jäähtymään.
  2. Valmista täyte. Sulata kirsikat siivilässä, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Paloittele kirsikat. Vaahdota kauravispi. Sekoita vaahdon joukkoon levitteet ja mausteet. Pyöräytä joukkoon kirsikat. Anna täytteen maustua hetki jääkaapissa.
  3. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan. Laita isomman kakun alin pala tarjoiluvadille, kostuta sitruunanmehulla ja laita päälle reilu 1/4 täytteestä. Laita päälle keskimmäinen pala, kostuta ja laita jälleen reilu 1/4 täytteestä. Laita päällimmäinen kakkupala ja kostuta. Kokoa pienempi kakku ison kakun päälle samaan tapaan.
  4. Valmista kreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla. Jaa seos neljään osaan. Värjää yksi osa hennon vaaleanpunaiseksi, toinen osa voimakkaamman vaaleanpunaiseksi ja kolmas osa vielä punaisemmaksi. Jätä yksi osa valkoiseksi.
  5. Levitä koko kakun päälle kauttaaltaan hyvin ohut kerros valkoista kreemiä palettilastan avulla. Levitä valkoista kuorrutetta päällimmäisen kakun päälle ja sivuille yläreunaan (noin ⅓ yläreunasta) hieman paksummin. Levitä seuraavaksi hennon vaaleanpunaista kreemiä ja sen alapuolelle voimakkaamman vaaleanpunaista. Levitä alimmaiseksi punaisinta kreemiä.
  6. Koristele kakku pursottamalla ylijääneistä kreemeistä kukkia kakun päälle. Ripottele päälle vielä hieman vadelmarouhetta.
  7. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Saat kakusta vegaanisen, kun käytät liukuvärjäykseen jotain muuta Dr. Oetker Colour -geeliväreistä, esimerkiksi violettia tai turkoosia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • Riina18.8.2018

    Tein tasan tarkkaan kaiken niinkuin ohjeessa neuvottiin. Kasaamisvaiheessa kakun paino oli yksinkertaisesti liikaa ja kakku romahti totaalisesti keskeltä! Olisi ihan mielenkiintoista nähdä vaihe vaiheelta kuvia miten hyvin tätä ohjetta varten tehty kakku on pysynyt kasassa.

  • K-Kuluttajapalvelu18.8.2018

    Riina, todella harmillista kuulla, ettei kakku onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.