Liukuvärjätty kerroskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Liukuvärjätty kerroskakku

Liukuvärjätty kakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava. Voikreemimäinen kuorrute on helppo värjätä ja levittää kakun pinnalle. Noin 1,25€/annos*

  • 20-25 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

20-25 annosta

Pohja (24-26 cm kakkuvuoka)

    • 4dlsokeria
    • 8dlvehnäjauhoja
    • 4tlleivinjauhetta
    • 4dlPirkka kaurajuomaa
    • 200gPirkka leivontamargariinia sulatettuna

Pohja (18-20 cm kakkuvuoka)

    • 3dlsokeria
    • 6dlvehnäjauhoja
    • 3tlleivinjauhetta
    • 3dlPirkka kaurajuomaa
    • 150gPirkka leivontamargariinia sulatettuna

Lisäksi

Kostutus

    • 2dlvettä
    • 1dlsitruunanmehua

Täyte

    • 2pkt(à 250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
    • 2prk(à 2 dl)Planti Creamy Dessert kauravispiä
    • 3prk(à 150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
    • 1 1/2dltomusokeria
    • 1/2dlsitruunanmehua

Kreemi

Lisäksi

    • Dr. Oetker pakastekuivattua vadelmaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista kakkupohjat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan. Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta. Valmista toinen kakkupohja samoin. Paista kakkuja uunin alaosassa 175 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun. Kumoa kakut leivinpaperin päälle jäähtymään.
  2. Valmista täyte. Sulata kirsikat siivilässä, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Paloittele kirsikat. Vaahdota kauravispi. Sekoita vaahdon joukkoon levitteet ja mausteet. Pyöräytä joukkoon kirsikat. Anna täytteen maustua hetki jääkaapissa.
  3. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan. Laita isomman kakun alin pala tarjoiluvadille, kostuta sitruunanmehulla ja laita päälle reilu 1/4 täytteestä. Laita päälle keskimmäinen pala, kostuta ja laita jälleen reilu 1/4 täytteestä. Laita päällimmäinen kakkupala ja kostuta. Kokoa pienempi kakku ison kakun päälle samaan tapaan.
  4. Valmista kreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla. Jaa seos neljään osaan. Värjää yksi osa hennon vaaleanpunaiseksi, toinen osa voimakkaamman vaaleanpunaiseksi ja kolmas osa vielä punaisemmaksi. Jätä yksi osa valkoiseksi.
  5. Levitä koko kakun päälle kauttaaltaan hyvin ohut kerros valkoista kreemiä palettilastan avulla. Levitä valkoista kuorrutetta päällimmäisen kakun päälle ja sivuille yläreunaan (noin ⅓ yläreunasta) hieman paksummin. Levitä seuraavaksi hennon vaaleanpunaista kreemiä ja sen alapuolelle voimakkaamman vaaleanpunaista. Levitä alimmaiseksi punaisinta kreemiä.
  6. Koristele kakku pursottamalla ylijääneistä kreemeistä kukkia kakun päälle. Ripottele päälle vielä hieman vadelmarouhetta.
  7. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Saat kakusta vegaanisen, kun käytät liukuvärjäykseen jotain muuta Dr. Oetker Colour -geeliväreistä, esimerkiksi violettia tai turkoosia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,85/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,39/kpl0,70/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    1,19/kpl2,38/kg
  • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    1,89/kpl3,78/kg
  • Pirkka korppujauho 400g
    Pirkka korppujauho 400g
    1,09/kpl2,73/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    0,99/kpl3,30/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,52/kpl2,79/kg
  • Jauhettu hauki palvelutiskiltä
    Jauhettu hauki palvelutiskiltä
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,92/kpl5,49/kg
  • Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    2,59/kpl10,36/kg
  • Planti creamy dessert kuohkea vispi 2dl
    Planti creamy dessert kuohkea vispi 2dl
    1,55/kpl7,75/l
  • Oatly påMACKAN 150g maustamaton
    Oatly påMACKAN 150g maustamaton
    2,25/kpl15,00/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • DR.Oetker vadelma 15g Pakkaskuivattu
    DR.Oetker vadelma 15g Pakkaskuivattu
    2,85/kpl190,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua
  • Höh7.1.2019

    Kerroskakkua ei koskaan voi kasata ilman välipohjaa ja tukia.

  • Riina18.8.2018

    Tein tasan tarkkaan kaiken niinkuin ohjeessa neuvottiin. Kasaamisvaiheessa kakun paino oli yksinkertaisesti liikaa ja kakku romahti totaalisesti keskeltä! Olisi ihan mielenkiintoista nähdä vaihe vaiheelta kuvia miten hyvin tätä ohjetta varten tehty kakku on pysynyt kasassa.

  • K-Kuluttajapalvelu18.8.2018

    Riina, todella harmillista kuulla, ettei kakku onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.