Liukuvärjätty kerroskakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Liukuvärjätty kerroskakku

  • Annosmäärä20–25 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Liukuvärjätty kakku on näyttävä juhlapöydän tarjottava. Voikreemimäinen kuorrute on helppo värjätä ja levittää kakun pinnalle.
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

20–25 annosta

Pohja (24-26 cm kakkuvuoka)

4 dl
 
sokeria
tai
8 dl
 
vehnäjauhoja
tai
4 tl
 
leivinjauhetta
tai
2 tl
 
tai
4 dl
 
Pirkka kaurajuomaa
tai
200 g
 
Pirkka leivontamargariinia sulatettuna
tai

Pohja (18-20 cm kakkuvuoka)

3 dl
 
sokeria
tai
6 dl
 
vehnäjauhoja
tai
3 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 1/2 tl
 
tai
3 dl
 
Pirkka kaurajuomaa
tai
150 g
 
Pirkka leivontamargariinia sulatettuna
tai

Lisäksi

 
tai
 
tai

Kostutus

2 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
sitruunanmehua
tai

Täyte

2 pkt (à 250 g)
 
Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
tai
2 prk (à 2 dl)
 
tai
3 prk (à 150 g)
 
tai
1 1/2 dl
 
tomusokeria
tai
1 rkl
 
tai
1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai

Kreemi

400 g
 
tai
400 g
 
tomusokeria
tai
2 tl
 
tai
 
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 045 kJ / 491 kcal
Rasva
24,4 g
josta tyydyttynyttä
11,5 g
Hiilihydraatit
61,8 g
josta sokereita
37,7 g
Proteiini
4,3 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista kakkupohjat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kaurajuoma ja sulatettu margariini. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan. Tee taikinaan kuoppa keskelle, koska se kohoaa enemmän keskeltä kuin reunoilta. Valmista toinen kakkupohja samoin. Paista kakkuja uunin alaosassa 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun. Kumoa kakut leivinpaperin päälle jäähtymään.

Valmista täyte. Sulata kirsikat siivilässä, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Paloittele kirsikat. Vaahdota kauravispi. Sekoita vaahdon joukkoon levitteet ja mausteet. Pyöräytä joukkoon kirsikat. Anna täytteen maustua hetki jääkaapissa.

Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan. Laita isomman kakun alin pala tarjoiluvadille, kostuta sitruunanmehulla ja laita päälle reilu 1/4 täytteestä. Laita päälle keskimmäinen pala, kostuta ja laita jälleen reilu 1/4 täytteestä. Laita päällimmäinen kakkupala ja kostuta. Kokoa pienempi kakku ison kakun päälle samaan tapaan.

Valmista kreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkean vaaleaa. Mausta vaniljasokerilla. Jaa seos neljään osaan. Värjää yksi osa hennon vaaleanpunaiseksi, toinen osa voimakkaamman vaaleanpunaiseksi ja kolmas osa vielä punaisemmaksi. Jätä yksi osa valkoiseksi.

Levitä koko kakun päälle kauttaaltaan hyvin ohut kerros valkoista kreemiä palettilastan avulla. Levitä valkoista kuorrutetta päällimmäisen kakun päälle ja sivuille yläreunaan (noin ⅓ yläreunasta) hieman paksummin. Levitä seuraavaksi hennon vaaleanpunaista kreemiä ja sen alapuolelle voimakkaamman vaaleanpunaista. Levitä alimmaiseksi punaisinta kreemiä.

Koristele kakku pursottamalla ylijääneistä kreemeistä kukkia kakun päälle. Ripottele päälle vielä hieman vadelmarouhetta.

Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki! Saat kakusta vegaanisen, kun käytät liukuvärjäykseen jotain muuta Dr. Oetker Colour -geeliväreistä, esimerkiksi violettia tai turkoosia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg