• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Karamelliappelsiinit

Karamelliappelsiinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 200 kcal / annos (150g)

Ainekset

8 annosta
    • 4appelsiinia
    • 2tlraastettua appelsiininkuorta
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1prk(2 1/2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuori appelsiinit veitsellä kalvottomiksi. Puolita ne pituussuunnassa ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet vieri viereen esimerkiksi leikkuulaudalle leivinpaperin päälle.
  2. Mittaa sokeri ja mantelilastut pinnoitettuun pannuun tai kasariin. Kuumenna koko ajan lastalla sekoittaen, kunnes mantelit ja sokeri hieman paahtuvat. (Sokeri muuttuu rakeiseksi ja osittain kullanruskeaksi.) Nosta pannu välillä liedeltä ja sekoittele, jotta varmistut etteivät mantelit paahdu liikaa.
  3. Ripottele kuuma, rakeinen seos appelsiiniviipaleiden päälle ja anna jäähtyä. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja mausta appelsiininkuoriraasteella.
  4. Pane paahdetulla manteli-sokeriseoksella höystettyjä appelsiiniviipaleita ja vaniljavaahtoa kerroksittain annoskulhoihin tai laseihin.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 200 kcal834 kJ
  • Proteiinia3,2 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa6,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille