Viikunakakku
- Annosmäärä24 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 ps (200 g) | Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita tai |
2 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
200 g | Pirkka voita tai |
1 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia tai |
1–2 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | soodaa tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | kardemummaa tai |
Vuoan voitelu ja jauhotus | |
---|---|
25 g | Pirkka voita tai |
n. 1/2 dl | korppujauhoja tai |
Valmistus
Poista viikunoista kovat kannat ja kuutioi viikunat. Mittaa mehu keskikokoiseen teräskattilaan, jossa voit valmistaa koko taikinan. Lisää viikunat ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmentyneet.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengas- tai kakkuvuoka (2 l).
Soseuta pehmenneet viikunat sauvasekoittimella. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu rasva ja anna sen sulaa.
Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää sokeri ja vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää taikinaan kermaviili ja sitruunankuoriraastetta. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita vehnäjauhot, vanilliinisokeri, sooda, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
Kumoa kakku vuoasta lähes jäähtyneenä. Kakku säilyy pitkään jääkaapissa. Voit myös pakastaa kakun.