Hyppää sisältöön
ViikunakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Viikunakakku

  • Annosmäärä24 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä viikunakakku paranee vanhetessaan. Se sopii hyvin lahjaksi tai myyjäisiin.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

24 viipaletta
  • 1 ps (200 g) Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
  • 2 dl Pirkka omenatäysmehua
  • 200 g Pirkka voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
  • 1–2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa

Vuoan voitelu ja jauhotus

  • 25 g Pirkka voita
  • n. 1/2 dl korppujauhoja

Ravintosisältö

  • Energia
    1 689 kJ / 404 kcal
  • Rasva
    22,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    13,7 g
  • Hiilihydraatit
    42,3 g
  • josta sokereita
    18,3 g
  • Proteiini
    6,2 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista viikunoista kovat kannat ja kuutioi viikunat. Mittaa mehu keskikokoiseen teräskattilaan, jossa voit valmistaa koko taikinan. Lisää viikunat ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmentyneet.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengas- tai kakkuvuoka (2 l).
  3. Soseuta pehmenneet viikunat sauvasekoittimella. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu rasva ja anna sen sulaa.
  4. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää sokeri ja vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää taikinaan kermaviili ja sitruunankuoriraastetta. Sekoita tasaiseksi.
  5. Sekoita vehnäjauhot, vanilliinisokeri, sooda, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
  6. Kumoa kakku vuoasta lähes jäähtyneenä. Kakku säilyy pitkään jääkaapissa. Voit myös pakastaa kakun.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (81 arviota)

  • Harvinainen leipuri
    8 kuukautta sitten
    Onneks luin kommentteja ennen leipomista. Laitoin 5dl jauhoja, mutta siltikään ei 50min paistoaika riittänyt. Kakku vaikutti kypsältä mutta olikin sisältä vielä raaka. Yhden palan leikattuani laitoin uudelleen uuniin 20 minuutiksi ja näköjään edelleen hieman raaka keskeltä. Maku on kyllä ihana!
  • Tuikku
    1 vuosi sitten
    Tämä on lempikaakkuni, teen tätä vähän väliä. Säilyy hyvin jääkaapissa, jos malttaa olla aukomatta sen ovea. Onnistuu hyvin tällä reseptillä, josta suurkiitos!
  • Harmistunut
    4 vuotta sitten
    Lässähti minullakin. Meni kompostiin.
  • Äitini 60-vuotisjuhliin
    5 vuotta sitten
    Kokemus vuosien takaa: samalla ohjeella leivotuista kakuista voilla leivotut lässähtivät, leivontamargariinilla onnistuvat upeasti!
  • Riitta
    6 vuotta sitten
    Minä tein viikunakakun. Samoin lässähti. 4dl jauhoja, liian vähän nesteeseen verrattuna. Olisin vienyt rotinoille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kotileipuri ja Riitta, ikävä kuulla, että kakku ei ole reseptin ohjeiden mukaan onnistunut. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Tilavuusmittojen vetoisuuksissa voi toki olla pientä vaihtelua. Vien huominne eteenpäin tiedoksi.
  • Kotileipuri
    6 vuotta sitten
    Vehnäjauhojen määrä suhteessa nesteisiin ei taida olla reseptissä oikein (vrt. esim. taatelikakkuun. Ensimmäinen kakku nimittäin lässähti paiston jälkeen ja oli sisältä täysin raaka. Tästä "suivautuneena" tein toisen samanlaisen kakun, mutta laitoin nyt vehnäjauhoja 5dl ja kakku onnistui täydellisesti.
  • Bakery
    9 vuotta sitten
    Todella hyvää ja paranee vain vanhetessaan..ei tosin montaa päivää kestänyt kun tuli syötyä! Ehdottomasti kokeilkaa! Toimi hyvin gluteenittomilla jauhoilla.
  • leipurinpuolikas
    9 vuotta sitten
    En ole itse tehnyt, mutta syönyt olen ja täytyy sanoa että aivan mahtava kakku!