ViikunakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Viikunakakku

  • Annosmäärä24 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä viikunakakku paranee vanhetessaan. Se sopii hyvin lahjaksi tai myyjäisiin.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

24 viipaletta
1 ps (200 g)
 
Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
tai
2 dl
 
Pirkka omenatäysmehua
tai
200 g
 
Pirkka voita
tai
1 dl
 
sokeria
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 dl
 
kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
tai
1–2 tl
 
sitruunan raastettua kuorta
tai
4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 tl
 
vanilliinisokeria
tai
1 tl
 
soodaa
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
kardemummaa
tai

Vuoan voitelu ja jauhotus

25 g
 
Pirkka voita
tai
n. 1/2 dl
 
korppujauhoja
tai

Valmistus

yli 60 min

Poista viikunoista kovat kannat ja kuutioi viikunat. Mittaa mehu keskikokoiseen teräskattilaan, jossa voit valmistaa koko taikinan. Lisää viikunat ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmentyneet.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengas- tai kakkuvuoka (2 l).

Soseuta pehmenneet viikunat sauvasekoittimella. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu rasva ja anna sen sulaa.

Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää sokeri ja vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää taikinaan kermaviili ja sitruunankuoriraastetta. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauhot, vanilliinisokeri, sooda, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

Kumoa kakku vuoasta lähes jäähtyneenä. Kakku säilyy pitkään jääkaapissa. Voit myös pakastaa kakun.