Viikunakakku
- Annosmäärä24 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Mehevä viikunakakku paranee vanhetessaan. Se sopii hyvin lahjaksi tai myyjäisiin.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
24 viipaletta
- 1 ps (200 g) Pirkka Luomu pehmeitä viikunoita
- 2 dl Pirkka omenatäysmehua
- 200 g Pirkka voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- 1–2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
Vuoan voitelu ja jauhotus
- 25 g Pirkka voita
- n. 1/2 dl korppujauhoja
Ravintosisältö
- Energia1 689 kJ / 404 kcal
- Rasva22,5 g
- josta tyydyttynyttä13,7 g
- Hiilihydraatit42,3 g
- josta sokereita18,3 g
- Proteiini6,2 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Poista viikunoista kovat kannat ja kuutioi viikunat. Mittaa mehu keskikokoiseen teräskattilaan, jossa voit valmistaa koko taikinan. Lisää viikunat ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia, kunnes viikunat ovat pehmentyneet.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengas- tai kakkuvuoka (2 l).
- Soseuta pehmenneet viikunat sauvasekoittimella. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu rasva ja anna sen sulaa.
- Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää sokeri ja vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää taikinaan kermaviili ja sitruunankuoriraastetta. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita vehnäjauhot, vanilliinisokeri, sooda, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.
- Kumoa kakku vuoasta lähes jäähtyneenä. Kakku säilyy pitkään jääkaapissa. Voit myös pakastaa kakun.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(644 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,2(151 arviota)
- yli 60 min3,9(237 arviota)
- 30 - 60 min4,0(151 arviota)
- yli 60 min3,4(20 arviota)
- alle 30 min4,1(144 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (81 arviota)
- Harvinainen leipuri8 kuukautta sittenOnneks luin kommentteja ennen leipomista. Laitoin 5dl jauhoja, mutta siltikään ei 50min paistoaika riittänyt. Kakku vaikutti kypsältä mutta olikin sisältä vielä raaka. Yhden palan leikattuani laitoin uudelleen uuniin 20 minuutiksi ja näköjään edelleen hieman raaka keskeltä. Maku on kyllä ihana!
- Tuikku1 vuosi sittenTämä on lempikaakkuni, teen tätä vähän väliä. Säilyy hyvin jääkaapissa, jos malttaa olla aukomatta sen ovea. Onnistuu hyvin tällä reseptillä, josta suurkiitos!
- Harmistunut4 vuotta sittenLässähti minullakin. Meni kompostiin.
- Äitini 60-vuotisjuhliin5 vuotta sittenKokemus vuosien takaa: samalla ohjeella leivotuista kakuista voilla leivotut lässähtivät, leivontamargariinilla onnistuvat upeasti!
- Riitta6 vuotta sittenMinä tein viikunakakun. Samoin lässähti. 4dl jauhoja, liian vähän nesteeseen verrattuna. Olisin vienyt rotinoille.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKotileipuri ja Riitta, ikävä kuulla, että kakku ei ole reseptin ohjeiden mukaan onnistunut. Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Tilavuusmittojen vetoisuuksissa voi toki olla pientä vaihtelua. Vien huominne eteenpäin tiedoksi.
- Kotileipuri6 vuotta sittenVehnäjauhojen määrä suhteessa nesteisiin ei taida olla reseptissä oikein (vrt. esim. taatelikakkuun. Ensimmäinen kakku nimittäin lässähti paiston jälkeen ja oli sisältä täysin raaka. Tästä "suivautuneena" tein toisen samanlaisen kakun, mutta laitoin nyt vehnäjauhoja 5dl ja kakku onnistui täydellisesti.
- Bakery9 vuotta sittenTodella hyvää ja paranee vain vanhetessaan..ei tosin montaa päivää kestänyt kun tuli syötyä! Ehdottomasti kokeilkaa! Toimi hyvin gluteenittomilla jauhoilla.
- leipurinpuolikas9 vuotta sittenEn ole itse tehnyt, mutta syönyt olen ja täytyy sanoa että aivan mahtava kakku!