Helppo puolukkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo puolukkapiirakka

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevän ja helpon puolukkapiirakan pohjan ainekset sekoitetaan vain keskenään, pinnalle lisätään puolukat ja rahkaseos.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 palaa
3 3/4 dl
 
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
soodaa
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai
1/2–1 tl
 
tai
2 1/4 dl
 
tai
1/2 dl
 
juoksevaa rasvaseosta
tai

Pinnalle

200 g (n. 4 dl)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
1
 
kananmuna
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
807 kJ / 193 kcal
Rasva
4,3 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
30,9 g
josta sokereita
17,5 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Sekoita jauhot, sokeri, sooda, vanilliinisokeri ja kaneli keskenään. Sekoita joukkoon piimä ja rasva.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm).
Ripottele kohmeiset marjat tasaisesti taikinan pinnalle.
Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lusikoi rahka piirakan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,59/kpl
    0,80/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Hinta 0,89/kpl
    7,42/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/l
  • Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Hinta 2,39/kpl
    4,78/l
  • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Dr.Oetker ruokasooda 200g
    Hinta 1,35/kpl
    6,75/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
    Hinta 1,79/kpl
    11,19/kg
  • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
    Hinta 2,35/kpl
    106,82/kg
  • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki rasvaton piimä 0,5l laktoositon
    Hinta 0,85/kpl
    1,70/l
  • Pysyvästi edullinen
    Valio rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
    Hinta 1,55/kpl
    3,10/l
  • Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
    Hinta 3,09/kpl
    6,18/l
  • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,25/kpl
    11,25/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (110 arviota)

  • Puolukka
    7 kuukautta sitten
    Tein aivan ohjeen mukaan. Piirakka jäi keskeltä raa'aksi. Roskiin meni. Harmittaa, kun raaka-aineet ja vaivannäkö menivät hukkaan. Voisiko sen reseptin korjata sivullenne.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Puolukka, kiitos kommentista! Ikävää kuulla, ettei piirakka onnistunut. Palautteesi on välitetty koekeittiöön.
  • Kotileipuri
    11 kuukautta sitten
    Piirakka on keskeltä raaka, vaikka pidin uunissa n. 40 min. Miten se on testiolosuhteissa saatu kypsäksi keskeltä. Paistoaikaa ei voinut pidentää, koska reunat olivat jo tummanruskeita.
  • Kirsikka
    2 vuotta sitten
    Tein kuten ohjeessa neuvottiin ja noudatin sitä mutta mikähän oli kun ei pysynyt täyte kauniina vaan taikinaa levisi keskemmälle eikä kuten kuvassa? Johtuikohan jauhoista? Käytin spelttijauhoja enkä tavallisia vehnäjauhoja. Vatsani ei kestä lainkaan tavallista jauhoja mutta spelttiä kyllä jonkin verran. Muuten oli maukas. Eikä ollut rasvatonta piimää vaan AB piimää ja vanilja aromia nestemäisenä käytin enkä jauheena.
  • Päivi
    3 vuotta sitten
    Tärkeää, että piirakkavuoka on riittävän iso. Ei pitäisi jäädä silloin raa'aksi. Kun pohja ei ole liika paksu. Minulla jopa 27 cm vuoan halkaisija kun taikinakin on sinne suuntaan. Eli piimää tai jauhoja voi lorahtaa vähän enemmän.🙂. Parhaillaan jälleen piirakka uunissa. Näyttää kohoavan hyvin ja pohja paistuu tasaisesti. Uunini vaatii hieman yli 200 lämmön ja paistoaika 30min.
  • Päkä
    4 vuotta sitten
    Tuli todella hyvä piirakkaa tällä ohjeella. Paistoin 30 min uunissa. Suosittelen!
  • Soili
    4 vuotta sitten
    Hei, en ole vielä tätä piirakkaa leiponut mutta nyt kun olen tehnyt marjapiirakoita täällä olleiden ohjeiden mukaan niin olen esipaistanut pohjaa 200 asteessa n. 10 min ja sitten nostanut pohjan uunista ja laittanut marjat ja täytteen ja takaisin uuniin 200 asteeseen ja jatkanut paistamista n. 20-25 min niin on onnistunut hyvin piirakat eikä ole pohja jäänyt raa`aksi ja marjat ja täyte pysyneet piirakan pinnalla. Ehkä pohjan raakuus johtuu siitä kun laittaa pakastemarjat pohjan päälle niin se hidastaa pohjan kypsymistä.
  • Höh
    6 vuotta sitten
    Jäi raa'aksi, vaikka paistoin 40min :(
  • Juolukka
    6 vuotta sitten
    Ekaa kertaa puolukka piiraan leivonnassa! Tein pellillisen kerralla tuplasin aineet summamutikassa kun ei mittojakaan omista. Paistoaika 225 astetta 40 minsaa... Tulipa todella hyvä
  • tuttu tarina
    7 vuotta sitten
    mä leivoin äsken piirakan eräällä toisella reseptillä, mikä meni pieleen, kun sisus jäi raa aksi? oliks liian vähän jauhoja?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    tuttu tarina, harmillista kuulla, ettei piirakka ole onnistunut. Kun kyseessä on ollut jokin toinen resepti, on mahdotonta varmuudella sanoa miksi piirakka on jäänyt liian raa'aksi. Liian pieni määrä jauhoja tai lyhyt paistoaika voivat esimerkiksi vaikuttaa siihen, että piirakka ei kypsy kunnolla.
  • Vanha Jäärä
    7 vuotta sitten
    Minä paistoin 40 min ja silti jäi vähän raa'aksi. Puolukat ja rahka romahtivat paistamisen aikana vuoan pohjalle, joten lopputulos ei alkuunkaan muistuta reseptin kuvaa. Epäilen huijausta...mutta hyvän makuinen piirakka kyllä on!
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Vanha Jäärä, harmillista kuulla, ettei piirakka onnistunut. Ohjeen toimivuus on testattu koekeittiöllämme. Paistoajat kuitenkin ovat ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
  • ilmi
    7 vuotta sitten
    Video ei aukea ollenkaan, mikä avuksi?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Ilmi, harmillista kuulla ettei video aukea. Kannattaa kokeilla videon avaamista toisella nettiselaimella tai suoraan YouTuben kautta osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=XQ-K_i7BB9Y
  • Elena
    7 vuotta sitten
    Tulee tosi mahtava piirakka!
  • Jenni
    7 vuotta sitten
    Piirakka jäi raa'aksi minullakin vaikka tein kirjallisten ohjeiden mukaan ja pidensin paistoaikaa. Puolukat ovat joko liian kylmiä tai pohja pitää esipaistaa.... Katsoin myöhemmin videon jossa puolukat sekoitettiin rahkaan, miksi tätä ei lue ohjeessa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Jenni, harmillista kuulla että myös sinulla piirakka on jäänyt raa'aksi. Välitän palautteen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille. Videolla marjat tosiaan sekoitetaan rahkan joukkoon, piirakan voi hyvin valmistaa myös näin tai kuten reseptissä on neuvottu, levittää marjat ensin pohjan päälle.
  • Tuula
    8 vuotta sitten
    Aivan mahtavaa!kokeilkaa kahvin kanssa :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Hei Katja! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä tällä reseptillä, vuokakoolla ja paistoajalla. Resepteissämme esitetyt paistoajat ovat kuitenkin aina viitteellisiä, sillä esimerkiksi uuneissa on usein huomattavia eroja. Jos pohja jää raa'aksi, paistoaikaa kannattaa seuraavalla kerralla pidentää välillä leivonnaista tarkkaillen.
  • Katja
    8 vuotta sitten
    En todellakaan tiedä mikä meni vikaan, mutta pohja oli ihan raaka vaikka paistoin n.30min. Mikä pettymys :(