• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Helppo puolukkapiirakka

Mehevän ja helpon puolukkapiirakan pohjan ainekset sekoitetaan vain keskenään, pinnalle lisätään puolukat ja rahkaseos.
Helppo puolukkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 186 kcal / 100 g

Ainekset

12 palaa

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita jauhot, sokeri, sooda, vanilliinisokeri ja kaneli keskenään. Sekoita joukkoon piimä ja rasva.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm).
  3. Ripottele kohmeiset marjat tasaisesti taikinan pinnalle.
  4. Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lusikoi rahka piirakan päälle ja levitä tasaiseksi.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 186 kcal779 kJ
  • Proteiinia6,04 g
  • Hiilihydraatteja30,2 g
  • Rasvaa4,41 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille25
  • Tuula20.9.2016

    Aivan mahtavaa!kokeilkaa kahvin kanssa :)

  • K-Kuluttajapalvelu2.9.2016

    Hei Katja! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä tällä reseptillä, vuokakoolla ja paistoajalla. Resepteissämme esitetyt paistoajat ovat kuitenkin aina viitteellisiä, sillä esimerkiksi uuneissa on usein huomattavia eroja. Jos pohja jää raa'aksi, paistoaikaa kannattaa seuraavalla kerralla pidentää välillä leivonnaista tarkkaillen.

  • Katja1.9.2016

    En todellakaan tiedä mikä meni vikaan, mutta pohja oli ihan raaka vaikka paistoin n.30min. Mikä pettymys :(