Helppo puolukkapiirakka
Mehevän ja helpon puolukkapiirakan pohjan ainekset sekoitetaan vain keskenään, pinnalle lisätään puolukat ja rahkaseos.
12 palaa30 - 60 min186 kcal / 100 g
Ainekset
12 palaa
- 3 3/4dlPirkka vehnäjauhoja
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlsoodaa
- 1tlvanilliinisokeria
- 1/2-1tlkanelia
- 2 1/4dlPirkka rasvatonta piimää
- 1/2dljuoksevaa rasvaseosta
Pinnalle
- 200g(n. 4 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1kananmuna
- 1/2dlsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita jauhot, sokeri, sooda, vanilliinisokeri ja kaneli keskenään. Sekoita joukkoon piimä ja rasva.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm).
- Ripottele kohmeiset marjat tasaisesti taikinan pinnalle.
- Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lusikoi rahka piirakan päälle ja levitä tasaiseksi.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 186 kcal779 kJ
- Proteiinia 6,04 g
- Hiilihydraatteja30,2 g
- Rasvaa4,41 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tärkeää, että piirakkavuoka on riittävän iso. Ei pitäisi jäädä silloin raa'aksi. Kun pohja ei ole liika paksu. Minulla jopa 27 cm vuoan halkaisija kun taikinakin on sinne suuntaan. Eli piimää tai jauhoja voi lorahtaa vähän enemmän.🙂. Parhaillaan jälleen piirakka uunissa. Näyttää kohoavan hyvin ja pohja paistuu tasaisesti. Uunini vaatii hieman yli 200 lämmön ja paistoaika 30min.
Tuli todella hyvä piirakkaa tällä ohjeella. Paistoin 30 min uunissa. Suosittelen!
Hei, en ole vielä tätä piirakkaa leiponut mutta nyt kun olen tehnyt marjapiirakoita täällä olleiden ohjeiden mukaan niin olen esipaistanut pohjaa 200 asteessa n. 10 min ja sitten nostanut pohjan uunista ja laittanut marjat ja täytteen ja takaisin uuniin 200 asteeseen ja jatkanut paistamista n. 20-25 min niin on onnistunut hyvin piirakat eikä ole pohja jäänyt raa`aksi ja marjat ja täyte pysyneet piirakan pinnalla. Ehkä pohjan raakuus johtuu siitä kun laittaa pakastemarjat pohjan päälle niin se hidastaa pohjan kypsymistä.
Jäi raa'aksi, vaikka paistoin 40min :(
Ekaa kertaa puolukka piiraan leivonnassa! Tein pellillisen kerralla tuplasin aineet summamutikassa kun ei mittojakaan omista. Paistoaika 225 astetta 40 minsaa... Tulipa todella hyvä
mä leivoin äsken piirakan eräällä toisella reseptillä, mikä meni pieleen, kun sisus jäi raa aksi? oliks liian vähän jauhoja?
tuttu tarina, harmillista kuulla, ettei piirakka ole onnistunut. Kun kyseessä on ollut jokin toinen resepti, on mahdotonta varmuudella sanoa miksi piirakka on jäänyt liian raa'aksi. Liian pieni määrä jauhoja tai lyhyt paistoaika voivat esimerkiksi vaikuttaa siihen, että piirakka ei kypsy kunnolla.
Minä paistoin 40 min ja silti jäi vähän raa'aksi. Puolukat ja rahka romahtivat paistamisen aikana vuoan pohjalle, joten lopputulos ei alkuunkaan muistuta reseptin kuvaa. Epäilen huijausta...mutta hyvän makuinen piirakka kyllä on!
Vanha Jäärä, harmillista kuulla, ettei piirakka onnistunut. Ohjeen toimivuus on testattu koekeittiöllämme. Paistoajat kuitenkin ovat ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
Video ei aukea ollenkaan, mikä avuksi?
Ilmi, harmillista kuulla ettei video aukea. Kannattaa kokeilla videon avaamista toisella nettiselaimella tai suoraan YouTuben kautta osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=XQ-K_i7BB9Y
Tulee tosi mahtava piirakka!
Piirakka jäi raa'aksi minullakin vaikka tein kirjallisten ohjeiden mukaan ja pidensin paistoaikaa. Puolukat ovat joko liian kylmiä tai pohja pitää esipaistaa.... Katsoin myöhemmin videon jossa puolukat sekoitettiin rahkaan, miksi tätä ei lue ohjeessa?
Jenni, harmillista kuulla että myös sinulla piirakka on jäänyt raa'aksi. Välitän palautteen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille. Videolla marjat tosiaan sekoitetaan rahkan joukkoon, piirakan voi hyvin valmistaa myös näin tai kuten reseptissä on neuvottu, levittää marjat ensin pohjan päälle.
Aivan mahtavaa!kokeilkaa kahvin kanssa :)
Hei Katja! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä tällä reseptillä, vuokakoolla ja paistoajalla. Resepteissämme esitetyt paistoajat ovat kuitenkin aina viitteellisiä, sillä esimerkiksi uuneissa on usein huomattavia eroja. Jos pohja jää raa'aksi, paistoaikaa kannattaa seuraavalla kerralla pidentää välillä leivonnaista tarkkaillen.
En todellakaan tiedä mikä meni vikaan, mutta pohja oli ihan raaka vaikka paistoin n.30min. Mikä pettymys :(