• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo puolukkapiirakka

Mehevän ja helpon puolukkapiirakan pohjan ainekset sekoitetaan vain keskenään, pinnalle lisätään puolukat ja rahkaseos.
Helppo puolukkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 186 kcal / 100 g

Ainekset

12 palaa

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita jauhot, sokeri, sooda, vanilliinisokeri ja kaneli keskenään. Sekoita joukkoon piimä ja rasva.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm).
  3. Ripottele kohmeiset marjat tasaisesti taikinan pinnalle.
  4. Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lusikoi rahka piirakan päälle ja levitä tasaiseksi.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 186 kcal779 kJ
  • Proteiinia6,04 g
  • Hiilihydraatteja30,2 g
  • Rasvaa4,41 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua
  • Vanha Jäärä14.10.2017

    Minä paistoin 40 min ja silti jäi vähän raa'aksi. Puolukat ja rahka romahtivat paistamisen aikana vuoan pohjalle, joten lopputulos ei alkuunkaan muistuta reseptin kuvaa. Epäilen huijausta...mutta hyvän makuinen piirakka kyllä on!

  • ilmi11.9.2017

    Video ei aukea ollenkaan, mikä avuksi?

  • K-Kuluttajapalvelu11.9.2017

    Ilmi, harmillista kuulla ettei video aukea. Kannattaa kokeilla videon avaamista toisella nettiselaimella tai suoraan YouTuben kautta osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=XQ-K_i7BB9Y

  • Elena23.5.2017

    Tulee tosi mahtava piirakka!

  • Jenni16.3.2017

    Piirakka jäi raa'aksi minullakin vaikka tein kirjallisten ohjeiden mukaan ja pidensin paistoaikaa. Puolukat ovat joko liian kylmiä tai pohja pitää esipaistaa.... Katsoin myöhemmin videon jossa puolukat sekoitettiin rahkaan, miksi tätä ei lue ohjeessa?

  • K-Kuluttajapalvelu16.3.2017

    Jenni, harmillista kuulla että myös sinulla piirakka on jäänyt raa'aksi. Välitän palautteen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille. Videolla marjat tosiaan sekoitetaan rahkan joukkoon, piirakan voi hyvin valmistaa myös näin tai kuten reseptissä on neuvottu, levittää marjat ensin pohjan päälle.

  • Tuula20.9.2016

    Aivan mahtavaa!kokeilkaa kahvin kanssa :)

  • K-Kuluttajapalvelu2.9.2016

    Hei Katja! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä tällä reseptillä, vuokakoolla ja paistoajalla. Resepteissämme esitetyt paistoajat ovat kuitenkin aina viitteellisiä, sillä esimerkiksi uuneissa on usein huomattavia eroja. Jos pohja jää raa'aksi, paistoaikaa kannattaa seuraavalla kerralla pidentää välillä leivonnaista tarkkaillen.

  • Katja1.9.2016

    En todellakaan tiedä mikä meni vikaan, mutta pohja oli ihan raaka vaikka paistoin n.30min. Mikä pettymys :(