Helppo puolukkapiirakka
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Mehevän ja helpon puolukkapiirakan pohjan ainekset sekoitetaan vain keskenään, pinnalle lisätään puolukat ja rahkaseos.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 palaa
3 3/4 dl | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | soodaa tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1/2–1 tl | tai |
2 1/4 dl | tai |
1/2 dl | juoksevaa rasvaseosta tai |
Pinnalle | |
---|---|
200 g (n. 4 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | sokeria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita jauhot, sokeri, sooda, vanilliinisokeri ja kaneli keskenään. Sekoita joukkoon piimä ja rasva.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm).
Ripottele kohmeiset marjat tasaisesti taikinan pinnalle.
Sekoita rahka, muna ja sokeri keskenään. Lusikoi rahka piirakan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(228 arvostelua)
- yli 60 min4,2(314 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(103 arvostelua)
- yli 60 min4,0(70 arvostelua)
- 30 - 60 min4,9(63 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(64 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(41 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(21 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (84 arvostelua)
- Kirsikka5 kuukautta sittenTein kuten ohjeessa neuvottiin ja noudatin sitä mutta mikähän oli kun ei pysynyt täyte kauniina vaan taikinaa levisi keskemmälle eikä kuten kuvassa? Johtuikohan jauhoista? Käytin spelttijauhoja enkä tavallisia vehnäjauhoja. Vatsani ei kestä lainkaan tavallista jauhoja mutta spelttiä kyllä jonkin verran. Muuten oli maukas. Eikä ollut rasvatonta piimää vaan AB piimää ja vanilja aromia nestemäisenä käytin enkä jauheena.
- Päivi1 vuosi sittenTärkeää, että piirakkavuoka on riittävän iso. Ei pitäisi jäädä silloin raa'aksi. Kun pohja ei ole liika paksu. Minulla jopa 27 cm vuoan halkaisija kun taikinakin on sinne suuntaan. Eli piimää tai jauhoja voi lorahtaa vähän enemmän.🙂. Parhaillaan jälleen piirakka uunissa. Näyttää kohoavan hyvin ja pohja paistuu tasaisesti. Uunini vaatii hieman yli 200 lämmön ja paistoaika 30min.
- Päkä2 vuotta sittenTuli todella hyvä piirakkaa tällä ohjeella. Paistoin 30 min uunissa. Suosittelen!
- Soili2 vuotta sittenHei, en ole vielä tätä piirakkaa leiponut mutta nyt kun olen tehnyt marjapiirakoita täällä olleiden ohjeiden mukaan niin olen esipaistanut pohjaa 200 asteessa n. 10 min ja sitten nostanut pohjan uunista ja laittanut marjat ja täytteen ja takaisin uuniin 200 asteeseen ja jatkanut paistamista n. 20-25 min niin on onnistunut hyvin piirakat eikä ole pohja jäänyt raa`aksi ja marjat ja täyte pysyneet piirakan pinnalla. Ehkä pohjan raakuus johtuu siitä kun laittaa pakastemarjat pohjan päälle niin se hidastaa pohjan kypsymistä.
- Höh4 vuotta sittenJäi raa'aksi, vaikka paistoin 40min :(
- Juolukka4 vuotta sittenEkaa kertaa puolukka piiraan leivonnassa! Tein pellillisen kerralla tuplasin aineet summamutikassa kun ei mittojakaan omista. Paistoaika 225 astetta 40 minsaa... Tulipa todella hyvä
- tuttu tarina5 vuotta sittenmä leivoin äsken piirakan eräällä toisella reseptillä, mikä meni pieleen, kun sisus jäi raa aksi? oliks liian vähän jauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittentuttu tarina, harmillista kuulla, ettei piirakka ole onnistunut. Kun kyseessä on ollut jokin toinen resepti, on mahdotonta varmuudella sanoa miksi piirakka on jäänyt liian raa'aksi. Liian pieni määrä jauhoja tai lyhyt paistoaika voivat esimerkiksi vaikuttaa siihen, että piirakka ei kypsy kunnolla.
- Vanha Jäärä5 vuotta sittenMinä paistoin 40 min ja silti jäi vähän raa'aksi. Puolukat ja rahka romahtivat paistamisen aikana vuoan pohjalle, joten lopputulos ei alkuunkaan muistuta reseptin kuvaa. Epäilen huijausta...mutta hyvän makuinen piirakka kyllä on!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVanha Jäärä, harmillista kuulla, ettei piirakka onnistunut. Ohjeen toimivuus on testattu koekeittiöllämme. Paistoajat kuitenkin ovat ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
- ilmi5 vuotta sittenVideo ei aukea ollenkaan, mikä avuksi?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenIlmi, harmillista kuulla ettei video aukea. Kannattaa kokeilla videon avaamista toisella nettiselaimella tai suoraan YouTuben kautta osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=XQ-K_i7BB9Y
- Elena5 vuotta sittenTulee tosi mahtava piirakka!
- Jenni6 vuotta sittenPiirakka jäi raa'aksi minullakin vaikka tein kirjallisten ohjeiden mukaan ja pidensin paistoaikaa. Puolukat ovat joko liian kylmiä tai pohja pitää esipaistaa.... Katsoin myöhemmin videon jossa puolukat sekoitettiin rahkaan, miksi tätä ei lue ohjeessa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJenni, harmillista kuulla että myös sinulla piirakka on jäänyt raa'aksi. Välitän palautteen tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille. Videolla marjat tosiaan sekoitetaan rahkan joukkoon, piirakan voi hyvin valmistaa myös näin tai kuten reseptissä on neuvottu, levittää marjat ensin pohjan päälle.
- Tuula6 vuotta sittenAivan mahtavaa!kokeilkaa kahvin kanssa :)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Katja! Onpa ikävä kuulla, että näin on käynyt. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä tällä reseptillä, vuokakoolla ja paistoajalla. Resepteissämme esitetyt paistoajat ovat kuitenkin aina viitteellisiä, sillä esimerkiksi uuneissa on usein huomattavia eroja. Jos pohja jää raa'aksi, paistoaikaa kannattaa seuraavalla kerralla pidentää välillä leivonnaista tarkkaillen.
- Katja6 vuotta sittenEn todellakaan tiedä mikä meni vikaan, mutta pohja oli ihan raaka vaikka paistoin n.30min. Mikä pettymys :(