Ranskalaiset vohvelit
Ranskalaiset vohvelit syntyvät, kun makeissa täytteissä on muun muassa voita ja sokeria. Ole varovainen täytettä levittäessäsi, kypsät vohvelit ovat hauraita.
30 - 60 min593 kcal / 100 g
Ainekset
Taikina
- 200gvoita
- 3dlvehnäjauhoja
- 6rklvispi- tai kuohukermaa
Täyte
- 50gvoita
- 2dltomusokeria
- 1tlvanilliinisokeria
Valmistus
30 - 60 min- Aseta leikkuuterä monitoimikoneeseen. Paloittele kylmä voi ja lisää vehnäjauhot kulhoon. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes seos on murumaista. Lisää kylmä kerma ja anna koneen käydä edelleen, kunnes taikina on tasaista. Nosta taikina kulhosta ja pane se esimerkiksi muovipussissa jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Valmista sillä välin täyte. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Mausta vanilliinisokerilla.
- Kauli jäähtynyt taikina ohueksi, noin 2 mm:n levyksi jauhotetulla pöydällä. Ripottele ohut kerros sokeria pinnalle. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä 2-3 x 2-3 cm:n neliöitä. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 250-asteisessa uunissa vaalean ruskeiksi, noin 4 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Levitä täytettä vohveleiden väliin. Käsittele kypsiä paloja varovasti, koska ne ovat erittäin hauraita.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 593 kcal2 480 kJ
- Proteiinia 4,9 g
- Hiilihydraatteja44,5 g
- Rasvaa44,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi