• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ranskalaiset vohvelit

Ranskalaiset vohvelit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 593 kcal / 100 g

Ainekset

Taikina

    • 200gvoita
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 6rklvispi- tai kuohukermaa

Täyte

    • 50gvoita
    • 2dltomusokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aseta leikkuuterä monitoimikoneeseen. Paloittele kylmä voi ja lisää vehnäjauhot kulhoon. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes seos on murumaista. Lisää kylmä kerma ja anna koneen käydä edelleen, kunnes taikina on tasaista. Nosta taikina kulhosta ja pane se esimerkiksi muovipussissa jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Valmista sillä välin täyte. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Mausta vanilliinisokerilla.
  3. Kauli jäähtynyt taikina ohueksi, noin 2 mm:n levyksi jauhotetulla pöydällä. Ripottele ohut kerros sokeria pinnalle. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä 2-3 x 2-3 cm:n neliöitä. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista 250-asteisessa uunissa vaalean ruskeiksi, noin 4 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Levitä täytettä vohveleiden väliin. Käsittele kypsiä paloja varovasti, koska ne ovat erittäin hauraita.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 593 kcal2 480 kJ
  • Proteiinia4,9 g
  • Hiilihydraatteja44,5 g
  • Rasvaa44,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua