Ricotta-mantelikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ricotta-mantelikakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Sitruunainen ricotta-mantelikakku on jauhoton ja gluteeniton vaihtoehto. Mehevä kakku paranee jääkaapissa.
  • Gluteeniton

Ainekset

16 annosta
4
 
kananmunaa
tai
125 g
 
huoneenlämpöistä voita
tai
2 1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
3
 
sitruunaa
tai
2 ps (à 100 g)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai

Pinnalle

1 dl
 
tai
 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
978 kJ / 234 kcal
Rasva
15,7 g
josta tyydyttynyttä
5,5 g
Hiilihydraatit
15,7 g
josta sokereita
14,9 g
Proteiini
6 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Voitele reunat. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja 2 dl sokeria keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe.

Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori (3 rkl) ja purista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinaan. Sekoita taikinaan lopuksi ricotta.

Vaahdota puhtaassa kulhossa valkuaiset ja lisää joukkoon 1/2 dl sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja sitkeää. Lisää valkuaisvaahto varovasti taikinaan taikinakaapimella nostellen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka Parhaat ricotta 250g
    Hinta 3,85/kpl
    15,40/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 2,09/kpl
    20,90/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,51/kpl
    2,69/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    3,68/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,65/kpl
    3,30/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Biraghi Ricotta 230g
    Hinta 3,75/kpl
    16,30/kg
  • Sallinen Mantelilastu 70g
    Hinta 1,59/kpl
    22,71/kg
  • Meira Mantelilastu 140g
    Hinta 4,29/kpl
    30,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (135 arviota)

  • Lohilady
    1 kuukausi sitten
    Jumalaisen hyvää.
  • Haidi
    5 kuukautta sitten
    Voiskohan ricotan korvata maitorahkalla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Haidi, reseptiä ei ole testattu maitorahkalla. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
  • Mk
    1 vuosi sitten
    Laktoositonta ricottaa on vaikeaa löytää. Millä ricottan voisi korvata?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Mk, resepti on testattu käyttämällä ricottaa. Sen voi halutessaan korvata pehmeällä maustamattomalla tuorejuustolla.
  • Alottelija
    3 vuotta sitten
    Ricotta mantelikakku, mihin laitetaan 3 sitruunaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Alottelija, kolmesta sitruunasta raastetaan kuori. Kuorta tulisi raastaa kolmen ruokalusikallisen verran. Lisäksi sitruunoista puristetaan yksi ruokalusikallinen sitruunamehua. Kuoret ja puristettu mehu lisätään taikinaan.
  • Tiina
    6 vuotta sitten
    Kakku oli uunista tulessa hyvin kohonneen ja kuohkean näköinen, mutta jäähtyessä pinta painui reilusti, normaalia vai menikö jotain pieleen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Tiina, kakku kyllä jonkin verran laskee jäähtyessään. Mikäli kakku on kuitenkin pahasti lässähtänyt, on kakku mahdollisesti ollut vielä hiukan raaka.