Ricotta-mantelikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
4 | kananmunaa tai |
125 g | huoneenlämpöistä voita tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
3 | sitruunaa tai |
2 ps (à 100 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 dl | tai |
tomusokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 978 kJ / 234 kcal |
Rasva | 15,7 g |
josta tyydyttynyttä | 5,5 g |
Hiilihydraatit | 15,7 g |
josta sokereita | 14,9 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Voitele reunat. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja 2 dl sokeria keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe.
Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori (3 rkl) ja purista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinaan. Sekoita taikinaan lopuksi ricotta.
Vaahdota puhtaassa kulhossa valkuaiset ja lisää joukkoon 1/2 dl sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja sitkeää. Lisää valkuaisvaahto varovasti taikinaan taikinakaapimella nostellen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 2,15/kpl21,50/kg
- Pirkka Parhaat ricotta 250gHinta 3,85/kpl15,40/kg
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Biraghi Ricotta 230gHinta 3,75/kpl16,30/kg
- Sallinen Mantelilastu 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Meira Mantelilastu 140gHinta 4,29/kpl30,64/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(53 arviota)
- yli 60 min4,0(46 arviota)
- yli 60 min4,4(17 arviota)
- 30 - 60 min4,0(171 arviota)
- yli 60 min4,7(56 arviota)
- yli 60 min4,0(169 arviota)
- 30 - 60 min4,0(89 arviota)
- yli 60 min4,7(9 arviota)
Arvostele resepti
- Lohilady1 kuukausi sittenJumalaisen hyvää.
- Haidi5 kuukautta sittenVoiskohan ricotan korvata maitorahkalla?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenHaidi, reseptiä ei ole testattu maitorahkalla. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
- Mk1 vuosi sittenLaktoositonta ricottaa on vaikeaa löytää. Millä ricottan voisi korvata?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMk, resepti on testattu käyttämällä ricottaa. Sen voi halutessaan korvata pehmeällä maustamattomalla tuorejuustolla.
- Alottelija3 vuotta sittenRicotta mantelikakku, mihin laitetaan 3 sitruunaa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAlottelija, kolmesta sitruunasta raastetaan kuori. Kuorta tulisi raastaa kolmen ruokalusikallisen verran. Lisäksi sitruunoista puristetaan yksi ruokalusikallinen sitruunamehua. Kuoret ja puristettu mehu lisätään taikinaan.
- Tiina6 vuotta sittenKakku oli uunista tulessa hyvin kohonneen ja kuohkean näköinen, mutta jäähtyessä pinta painui reilusti, normaalia vai menikö jotain pieleen?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTiina, kakku kyllä jonkin verran laskee jäähtyessään. Mikäli kakku on kuitenkin pahasti lässähtänyt, on kakku mahdollisesti ollut vielä hiukan raaka.