Ricotta-mantelikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Sitruunainen ricotta-mantelikakku on jauhoton ja gluteeniton vaihtoehto. Mehevä kakku paranee jääkaapissa.
- Gluteeniton
Ainekset
16 annosta
- 4 kananmunaa
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 2 1/2 dl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 3 sitruunaa
- 2 ps (à 100 g) Pirkka mantelijauhetta
- 1 prk (250 g) Pirkka Parhaat ricottajuustoa
Pinnalle
- 1 dl Pirkka mantelilastuja
- tomusokeria
Ravintosisältö
- Energia978 kJ / 234 kcal
- Rasva15,7 g
- josta tyydyttynyttä5,5 g
- Hiilihydraatit15,7 g
- josta sokereita15 g
- Proteiini6 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Voitele reunat. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja 2 dl sokeria keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe.
- Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori (3 rkl) ja purista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinaan. Sekoita taikinaan lopuksi ricotta.
- Vaahdota puhtaassa kulhossa valkuaiset ja lisää joukkoon 1/2 dl sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja sitkeää. Lisää valkuaisvaahto varovasti taikinaan taikinakaapimella nostellen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(48 arviota)
- yli 60 min3,9(58 arviota)
- yli 60 min3,4(68 arviota)
- alle 15 min3,9(174 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min4,7(61 arviota)
- alle 30 min3,8(162 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (146 arviota)
- Lohilady1 vuosi sittenJumalaisen hyvää.
- Haidi2 vuotta sittenVoiskohan ricotan korvata maitorahkalla?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHaidi, reseptiä ei ole testattu maitorahkalla. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
- Mk3 vuotta sittenLaktoositonta ricottaa on vaikeaa löytää. Millä ricottan voisi korvata?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMk, resepti on testattu käyttämällä ricottaa. Sen voi halutessaan korvata pehmeällä maustamattomalla tuorejuustolla.
- Alottelija5 vuotta sittenRicotta mantelikakku, mihin laitetaan 3 sitruunaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenAlottelija, kolmesta sitruunasta raastetaan kuori. Kuorta tulisi raastaa kolmen ruokalusikallisen verran. Lisäksi sitruunoista puristetaan yksi ruokalusikallinen sitruunamehua. Kuoret ja puristettu mehu lisätään taikinaan.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenTiina, kakku kyllä jonkin verran laskee jäähtyessään. Mikäli kakku on kuitenkin pahasti lässähtänyt, on kakku mahdollisesti ollut vielä hiukan raaka.
- Tiina8 vuotta sittenKakku oli uunista tulessa hyvin kohonneen ja kuohkean näköinen, mutta jäähtyessä pinta painui reilusti, normaalia vai menikö jotain pieleen?