• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ricotta-mantelikakku

Sitruunainen ricotta-mantelikakku on jauhoton ja gluteeniton vaihtoehto. Mehevä kakku paranee jääkaapissa. Tämäkin resepti vain n. 0,70€/annos*.
Ricotta-mantelikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

16 annosta
    • 4kananmunaa
    • 125ghuoneenlämpöistä voita
    • 2 1/2dlsokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 3sitruunaa
    • 1prk(250 g)ricottajuustoa (Galbani)

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Voitele reunat. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja 2 dl sokeria keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe.
  2. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori (3 rkl) ja purista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinaan. Sekoita taikinaan lopuksi ricotta.
  3. Vaahdota puhtaassa kulhossa valkuaiset ja lisää joukkoon 1/2 dl sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja sitkeää. Lisää valkuaisvaahto varovasti taikinaan taikinakaapimella nostellen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 297 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia8,58 g
  • Hiilihydraatteja15,9 g
  • Rasvaa21,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille49
  • Tiina13.1.2017

    Kakku oli uunista tulessa hyvin kohonneen ja kuohkean näköinen, mutta jäähtyessä pinta painui reilusti, normaalia vai menikö jotain pieleen?

  • K-Kuluttajapalvelu13.1.2017

    Tiina, kakku kyllä jonkin verran laskee jäähtyessään. Mikäli kakku on kuitenkin pahasti lässähtänyt, on kakku mahdollisesti ollut vielä hiukan raaka.