Hyppää sisältöön
Ricotta-mantelikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ricotta-mantelikakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Sitruunainen ricotta-mantelikakku on jauhoton ja gluteeniton vaihtoehto. Mehevä kakku paranee jääkaapissa.
  • Gluteeniton

Ainekset

16 annosta

Pinnalle

Ravintosisältö

  • Energia
    978 kJ / 234 kcal
  • Rasva
    15,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    5,5 g
  • Hiilihydraatit
    15,7 g
  • josta sokereita
    15 g
  • Proteiini
    6 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Voitele reunat. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja 2 dl sokeria keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe.
  2. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori (3 rkl) ja purista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinaan. Sekoita taikinaan lopuksi ricotta.
  3. Vaahdota puhtaassa kulhossa valkuaiset ja lisää joukkoon 1/2 dl sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja sitkeää. Lisää valkuaisvaahto varovasti taikinaan taikinakaapimella nostellen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (146 arviota)

  • Lohilady
    1 vuosi sitten
    Jumalaisen hyvää.
  • Haidi
    2 vuotta sitten
    Voiskohan ricotan korvata maitorahkalla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Haidi, reseptiä ei ole testattu maitorahkalla. Halutessasi voit kokeilla ainesosan korvaamista.
  • Mk
    3 vuotta sitten
    Laktoositonta ricottaa on vaikeaa löytää. Millä ricottan voisi korvata?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Mk, resepti on testattu käyttämällä ricottaa. Sen voi halutessaan korvata pehmeällä maustamattomalla tuorejuustolla.
  • Alottelija
    5 vuotta sitten
    Ricotta mantelikakku, mihin laitetaan 3 sitruunaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Alottelija, kolmesta sitruunasta raastetaan kuori. Kuorta tulisi raastaa kolmen ruokalusikallisen verran. Lisäksi sitruunoista puristetaan yksi ruokalusikallinen sitruunamehua. Kuoret ja puristettu mehu lisätään taikinaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Tiina, kakku kyllä jonkin verran laskee jäähtyessään. Mikäli kakku on kuitenkin pahasti lässähtänyt, on kakku mahdollisesti ollut vielä hiukan raaka.
  • Tiina
    8 vuotta sitten
    Kakku oli uunista tulessa hyvin kohonneen ja kuohkean näköinen, mutta jäähtyessä pinta painui reilusti, normaalia vai menikö jotain pieleen?