Ricotta-mantelikakku
Sitruunainen ricotta-mantelikakku on jauhoton ja gluteeniton vaihtoehto. Mehevä kakku paranee jääkaapissa. Tämäkin resepti vain n. 0,70€/annos*.
- 16 annosta
- yli 60 min
- 297 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
- 4kananmunaa
- 125ghuoneenlämpöistä voita
- 2 1/2dlsokeria
- 3sitruunaa
- 2ps(à 100 g)Pirkka mantelijauhetta
- 1prk(250 g)ricottajuustoa (Galbani)
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (⌀ 24 cm). Voitele reunat. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja 2 dl sokeria keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe.
- Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori (3 rkl) ja purista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinaan. Sekoita taikinaan lopuksi ricotta.
- Vaahdota puhtaassa kulhossa valkuaiset ja lisää joukkoon 1/2 dl sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja sitkeää. Lisää valkuaisvaahto varovasti taikinaan taikinakaapimella nostellen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 40-45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 297 kcal1 240 kJ
- Proteiinia 8,58 g
- Hiilihydraatteja15,9 g
- Rasvaa21,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ricotta mantelikakku, mihin laitetaan 3 sitruunaa?
Alottelija, kolmesta sitruunasta raastetaan kuori. Kuorta tulisi raastaa kolmen ruokalusikallisen verran. Lisäksi sitruunoista puristetaan yksi ruokalusikallinen sitruunamehua. Kuoret ja puristettu mehu lisätään taikinaan.
Kakku oli uunista tulessa hyvin kohonneen ja kuohkean näköinen, mutta jäähtyessä pinta painui reilusti, normaalia vai menikö jotain pieleen?
Tiina, kakku kyllä jonkin verran laskee jäähtyessään. Mikäli kakku on kuitenkin pahasti lässähtänyt, on kakku mahdollisesti ollut vielä hiukan raaka.