Olut-suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Olut-suklaakakku

Olut-suklaakakun taikinaan sujautetaan tummaa olutta. Täyteläisen suklainen kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Porkkanakakusta tuttu kuorrute viimeistellään vaahterasiirapilla. Noin 0,90 €/annos*

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata voi. Lisää jäähtyneen voin joukkoon huoneenlämpöinen olut. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kierrevatkaimella kulhossa ja lisää voi-olutseos.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon nesteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele suklaarouhe taikinan joukkoon.
  3. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota kakku varovasti vuoasta. Kakku saa jäädä keskeltä taikinaiseksi.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, voi, tomusokeri ja vaniljasokeri sileäksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Valuta kakun päälle vaahterasiirappia juuri ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää oluena myös porteria. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    2,75/kpl
    5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl
    5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/