Olut-suklaakakku
Olut-suklaakakun taikinaan sujautetaan tummaa olutta. Täyteläisen suklainen kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi. Porkkanakakusta tuttu kuorrute viimeistellään vaahterasiirapilla. Noin 0,90 €/annos*
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 150gvoita
- 2kananmunaa
- 3 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1 1/2dlsokeria
- 1/2levyä(à 200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %) rouhittuna
Kuorrutus
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 50gpehmeää voita
- 1 1/2dltomusokeria
- n. 2rklPirkka vaahterasiirappia
Valmistus
yli 60 min- Sulata voi. Lisää jäähtyneen voin joukkoon huoneenlämpöinen olut. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kierrevatkaimella kulhossa ja lisää voi-olutseos.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon nesteet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele suklaarouhe taikinan joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota kakku varovasti vuoasta. Kakku saa jäädä keskeltä taikinaiseksi.
- Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto, voi, tomusokeri ja vaniljasokeri sileäksi kuorrutukseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Valuta kakun päälle vaahterasiirappia juuri ennen tarjoamista. Säilytä kakku jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää oluena myös porteria. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Voisin kokeilla käyttää oluen sijaan kahvia, kuulostaisi silleen hyvältä!
Saako tästä mitenkään alkoholitonta?
Jaakko, olut-suklaakakku on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla K-koekeittiöllämme. Voit toki halutessasi kokeilla vaihtaa oluen alkoholittomaan olueen.
Olen muslimi. En saa nauttia alklholia. Käykö tämä resepri minulle?
Ruuan ystävä, reseptissä käytetty olut on käymisteitse valmistettua alkoholia, joten mikäli tällaisten tuotteiden käyttö ei sovi, niin silloin ei kannata tätä kakkua valitettavasti valmistaa tai syödä.