Kahvikehrät
Kahvikehrät, kahvipöytien suosikki 80-luvulta, tekevät paluun! Vaniljainen täyte paahtuu uunissa ihanan karamellimaiseksi.
20 kplyli 60 min
Ainekset
20 kpl
Taikina
- 150gPirkka voita
- 25ghiivaa
- 3/4dlkylmää maitoa
- 2kananmunaa
- 2rklsokeria
Täyte
- 100ghuoneenlämpöistä voita
- 1 3/4dltomusokeria
Voiteluun
- 1kananmuna
Pinnalle
- raesokeria
Lisäksi
- paperisia pullavuokia
Valmistus
yli 60 min- Nypi jauhot ja rasvat keskenään. Liuota hiiva maitoon ja lisää se jauhoseokseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään, lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Valmista täyte. Vatkaa voin rakenne sileäksi ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20x45 cm). Levitä päälle täyte ja rullaa taikina tiukaksi rullaksi. Paloittele se noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet pullavuokiin.
- Kohota kahvikehrät leivinliinalla peitettynä lämpimässä 30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Kahvikehrät kestävät hyvin pakastusta.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Olipa iloinen yllätys, Kahvikehrien paluu. Näitä on tehty 80-luvulla ja paljon! Vanha reseptini olikin kadonnut kaikkien reseptieni joukkoon, niin että en löytänyt sitä. Ihanaa Kahvikehrät ! t. memma