Askartele helpot halloween-koristeet

Askartele helpot halloween-koristeet

Helpot halloween-koristeet syntyvät kartongista ja kreppipaperista. Ota lapset mukaan askartelemaan, ja keksikää yhdessä hurjia hahmoja.

Asusteet ja naamarit

Pöytäkoristeet

Leikkaa mustasta kartongista halloweeniin sopivia asusteita ja naamareita. Esimerkiksi kissanaamio, pääkallo ja viikset! Vain mielikuvitus on rajana. Kiinnitä varrastikut teipillä hahmon taakse, ja asettele ne maljakoihin tai lasipulloihin.

Tarvikkeet: mustaa kartonkia, teippiä ja grillivarrastikkuja.

Makeat haamut

Makeat haamut

Tavallisista tikkareista tulee halloween-herkkuja, kun piilotat ne minikokoisten haamuviittojen alle. Leikkaa kreppipaperista ympyrän muotoinen pala. Laita kaksipuoleista teippiä tikkukaramellin kääreeseen ja rytistä kreppipaperi tikkarin päälle. Liikkuvat silmät viimeistelevät haamun.

Tarvikkeet: tikkareita, valkoista kreppipaperia, teippiä ja tarrasilmiä. 

Vinkki! Haamut ja halloween-monsterit ne yhteen sopii…  Tarjoa haamujen seurana vaikka hauskoja monsterileivoksia.

Halloween-hämähäkki

Halloween-hämähäkki

Kamalan ihanat pom pom -hämähäkit voi laittaa roikkumaan siimalla katosta tai ripustaa vaikka seinälle. Tee hämähäkin vartalo kuten tavallinen pom pom -pallo  ja jalat mustista piippurasseista. Liimaa lopuksi päähän koristesilmät.

Tarvikkeet: mustaa kreppipaperia, piippurassia, koristesilmiä, siimaa ja liimaa.

Lepakoiden tanssit

Lepakoiden tanssit

Helppo ja näyttävä halloween-koristus syntyy käden käänteessä, kun saksit kartongista lepakoita ja kiinnität ne teipillä seinään. Voit myös hullutella ja leikata lepakot vaikka värikkäistä kartongeista. Kaavan löydät sivun alaosasta.

Tarvikkeet: mustaa kartonkia, sakset ja teippiä. 

Karmiva lyhty

Karmiva lyhty

Tuunaa tavallinen lyhty juhlaa varten. Leikkaa lasilyhdyn sivujen kokoisia paloja kartongista ja tee niihin kuvioita. Esimerkiksi talot, kissat ja hautakivet toimivat mainiosti ja ovat helppoja piirtää. Kiinnitä palat lyhdyn ulkopuolelle teipillä, ja laita sisälle led-kynttilä. Leikattu kuvio heijastuu seinään isompana.

Tarvikkeet: lyhty, kartonkia, sakset, liimaa ja led-kynttilä.

Vinkki! Kokeile samaa ideaa jouluna, mutta vaihda musta kartonki valkoiseen. Kuvioiksi sopivat esimerkiksi lumiukot tai hiippailevien tonttujen siluetit. 

Lepakkokaava

Lataa lepakkokaava tästä

Askartelutarvikkeet löydät K-citymarketin valikoimista. 

Teksti ja kuvausjärjestelyt Milla Kuusinen, kuvat Arsi Ikäheimonen