askartele-helpot-halloween-koristeet-header-image

Askartele helpot halloween-koristeet

Päivitetty 3.7.2024

Halloweenin aikaan koti koristellaan lepakoilla, haamuilla ja hämähäkeillä! Askartele lasten kanssa helpot halloween-koristeet kartongista ja kreppipaperista.

Halloween-koristelujen tekeminen on hauskaa ajanvietettä koko perheelle! Jännittävien koristeiden ja kurpitsalyhtyjen luodessa tunnelmaa maistuvat erilaiset halloween-ruoat ja halloween-leivonnaiset.

Pöytäkoristeet

halloween_askartelu_poytakoristeet

Leikkaa mustasta kartongista halloweeniin sopivia asusteita ja naamareita. Esimerkiksi kissanaamio, pääkallo ja viikset! Vain mielikuvitus on rajana. Kiinnitä varrastikut teipillä hahmon taakse, ja asettele ne maljakoihin tai lasipulloihin.

Tarvikkeet: mustaa kartonkia, teippiä ja grillivarrastikkuja.

Makeat haamut

halloween_askartelu_haamut

Tavallisista tikkareista tulee halloween-herkkuja, kun piilotat ne minikokoisten haamuviittojen alle. Leikkaa kreppipaperista ympyrän muotoinen pala. Laita kaksipuoleista teippiä tikkukaramellin kääreeseen ja rytistä kreppipaperi tikkarin päälle. Liikkuvat silmät viimeistelevät haamun.

Tarvikkeet: tikkareita, valkoista kreppipaperia, teippiä ja tarrasilmiä. 

Halloween-hämähäkki

halloween_askartelu_hamahakit

Kamalan ihanat pom pom -hämähäkit voi laittaa roikkumaan siimalla katosta tai ripustaa vaikka seinälle. Tee hämähäkin vartalo kuten tavallinen pom pom - pallo ja jalat mustista piippurasseista. Liimaa lopuksi päähän koristesilmät.

Tarvikkeet: mustaa kreppipaperia, piippurassia, koristesilmiä, siimaa ja liimaa.

Lepakoiden tanssit

halloween_askartelu_lepakot

Helppo ja näyttävä halloween-koristus syntyy käden käänteessä, kun saksit kartongista lepakoita ja kiinnität ne teipillä seinään. Voit myös leikata lepakot vaikka värikkäistä kartongeista. Kaavan löydät sivun alaosasta.

Tarvikkeet: mustaa kartonkia, sakset ja teippiä. 

Karmiva lyhty

halloween_askartelu_lyhty

Tuunaa tavallinen lyhty juhlaa varten. Leikkaa lasilyhdyn sivujen kokoisia paloja kartongista ja tee niihin kuvioita. Esimerkiksi talot, kissat ja hautakivet toimivat mainiosti ja ovat helppoja piirtää. Kiinnitä palat lyhdyn ulkopuolelle teipillä, ja laita sisälle led-kynttilä. Leikattu kuvio heijastuu seinään isompana.

Tarvikkeet: lyhty, kartonkia, sakset, liimaa ja led-kynttilä.

Vinkki! Kokeile samaa ideaa jouluna, mutta vaihda musta kartonki valkoiseen. Kuvioiksi sopivat esimerkiksi lumiukot tai hiippailevien tonttujen siluetit. 

Kauhistus, mitä herkkuja!

Halloween-tarjoilut helposti K-kaupasta