halloween mokkapalat 1440x550

Herkulliset halloweenin leivonnaiset

Päivitetty 14.6.2024

Karrrmaisevan herkulliset halloween-leivonnaiset ja -herkut ihastuttavat kauhukemujen juhlijoita! Kokosimme hurjimmat, hassuttelevimmat ja hauskimmat halloween-herkut, jotka sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Päästä siis luovuutesi valloilleen ja hulluttele halloweenina!

Halloweenin herkut

Halloweenia juhlitaan 31.10., mutta Suomessa sitä juhlistetaan usein jo edeltävinä lokakuun viikonloppuina. Tänä vuonna Halloween osuu Torstaipäivälle 31.10.2024. Halloween on kaikessa karmivuudessaan myös hirmuisen herkullinen. Halloween-pöydän leivokset saavat olla pelottavan herkullisia ja hurjan näköisiä! Harvemminhan juhlapöydässä tarjotaan hämähäkkejä, haamuja, matoja, toukkia, sormia tai irvistäviä kurpitsoja, mutta halloweenina hurjat herkut ovat sallittuja. Mitä pelottavammalta halloween-leivonnaiset näyttävät, sen parempi.

Hurjan herkulliset halloweenin kakut ja tortut

Varo vain, sillä nämä halloween-kakut ja -tortut ovat niin hurjan herkullisia, ettei niitä voi olla santsaamatta. Halloweenin leivontaan ja koristeluun on sallittua käyttää kunnon hassuttelua. Mitäpä jos kokoaisit kulhoon halloweenin viileimmän jätskikakun, haamukakun tai lasten suosikin, suloisen kissakakun? Vai maistuisiko Muumiokääretorttu, joka saa koristeekseen kääreet ja kätkee sisäänsä vadelmahilloa ja turkinpippuritäytteen?

Halloween-pöytään sopivat esimerkiksi seuraavat kakut ja tortut:

Piirakat, muffinssit ja keksit ovat joka juhlan kestosuosikkeja. Toki tällä kertaa halloweenin kunniaksi ne pukeutuvat uusiin asuihin. Halloween mokkapalat saavat hurrrrjan kuorrutteen hassuttelevista hirviöistä ja Muumiomuffinit kääreensä majoneesista. Upeat Día de Muertos - pääkallokeksit koristellaan upein värein.

Kokeile seuraavia piirakoita, muffineita ja keksejä piementyvän illan halloween-pöydässä:

Konstailettomat kurpitsaleivonnaiset

Halloweenin aikaan voidaan viettää myös kurpitsajuhlia ja ottaa ilo irti kurpitsoista halloweenin oranssiin teemaväriin sopien. Kurpitsojen kanssa juhlan valmistelu sujuu kätevästi: Kaiverra kurpitsoista hurjan hienot koristeet juhliin ja tee sisuksien kurpitsasta vaikkapa Kurpitsapiirakkaa.

Kurpitsasta syntyy herkullisia leivonnaisia kuten:

Halloweenin herkut helposti alta:

Lisää leivonta ideoita halloweenille: