Suolaiset halloweenherkut

Suolaiset halloweenherkut

Päivitetty 11.9.2023

Karkki vai kepponen? Vai jotain pientä suolaista? Halloweenina herkutellaan makean lisäksi suolaisilla. Herkuttelu tehdään halloweenin tapaan koristaen pöytä toinen toistaan hurjemmilla tarjottavilla.

Halloweenin pelottavan parhaat pikkusuolaiset

Halloweenin pikkusuolaiset ovat omaa luokkaansa hurjassa herkullisuudessaan. Näissä suolaisissa saa käyttää mielikuvitusta myös koristeluissa: Muumiopiirakka saa halloweenina ylleen kääreet ja kummituspizza mozzarellasta hirmuisen hienot kummitukset. Pienille juhlijoille kannattaa kattaa halloweenina pöytään maukkaita sormisyötäviä, kuten vaikka muumionakkeja. Ideoita halloween-illan pikkupurtaviin:

Muumiopiirakka 2023 680x300 Kuvassa: Muumiopiirakka

Karmivan herkulliset kurpitsaruuat

Halloweenin aika on tunnettua myös kurpitsoista ja kurpitsajuhlista. Kurpitsat paitsi koristavatkin pimeneviä iltoja kaiverrettuina halloween-kurpitsalyinä, myös monena maistuvana kurpitsaruokana. Kokeile esimerkiksi paahdettuja kurpitsoja tai kurpitsa-shakshukaa. Näistä värikkäistä kurpitsaruuista ei makua puutu! Kata pöytään myös seuraavia kurpitsaruokia:

Paahdettu kurpitsasalaatti 2021 680x300

Kuvassa: Paahdettu kurpitsa

Muut herkulliset halloween-illan salaatit ja leivät

Hurjasti koristeltujen halloween-tarjottavien ja kurpitsaruokien lisäksi illanistujaispöydässä maistuvat hyvät salaatit ja leivät. Tee makeiden tarjottavien ohelle makua täynnä oleva sinihomejuustofocaccia tai raikas paahdettu omenaruusukaalisalaatti. Tarjoilut täydennät seuraavilla salaateilla ja leivillä:

Päärynä-sinihomejuustofocaccia 2023 680x300 Kuvassa: Päärynä-sinihomejuustofocaccia

Halloweenin kaikki ruoat kätevästi myös verkkokaupasta!