BOCUSE D'OR - KOKKAA KUIN TÄHTIKOKKI

BOCUSE D'OR - KOKKAA KUIN TÄHTIKOKKI

Bocuse d'Or on maailman arvostetuin kansainvälinen ruoanlaittokilpailu, jossa kisataan ranskalaisen keittotaidon maailmanmestaruudesta kahden vuoden välein.

Asettele annos kuin tähtikokki 

Tähtikokit tietävät, että ruokaa syödään myös silmillä. Pleittaus eli ruoan asettelu lautaselle on keskeisessä roolissa siinä, miltä annos näyttää ja jopa maistuu.  Olipa kyseessä viiden komponentin kokonaisuus tai yksinkertainen arkiruoka, kauniita annoksia voi loihtia myös kotikeittiössä. Katso videolta kolme erilaista tapaa asetella perunamuusista ja lohesta silmiä hivelevän kaunis annos lautaselle!

Ohjelman logo 2 680x300

Tähtikokkien Bocuse d´Or tv-ohjelma Ruudussa!

Maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d'Orissa mukana olleet Suomen tähtikokit istuvat ensimmäistä kertaa saman pöydän ääreen puhumaan ruoasta, Bocusesta sekä mitä huipulle pääsy tarkoittaa. Samaan aikaan Suomen edustusjoukkue valmistautuu tähän maailman vaativimpaan kilpailuun suunnittellen huikeita annoksia ja esillepanoja.

Voit katsoa kaikki jaksot jälkikäteen [Ruudusta].(https://www.ruutu.fi/ohjelmat/tahtikokkien-bocuse-d-or)

TÄHTIKOKKIEN BOCUSE D'OR TOP100 KOKKAUSBIISIT

Kannustuskuva 680x300

Bocuse d'Or, maailman vaikein kokkikilpailu, on viiden ja puolen tunnin painekattila, josta ei ääntä puutu. Kilpailun aikana eri maiden osallistujia kannustetaan vimmatusti - sali on täynnä musiikkia, liehuvia lippuja, huutoja, rummutusta sekä torvien törähtelyä. Siksi kilpailuun valmistautuva tiimi treenaa ennalta myös tätä äänimaisemaa soittaen musiikkia treenien aikana. Olemmekin nyt luoneet listan, johon Bocuse d'Or kilpailuun osallistuneet kokit valitsivat ne kappaleet, joilla he yltävät huippusuorituksiin. Lisäksi Radio Rockin kuuntelijat saivat äänestää mukaan omat kokkausbiisinsä. Syntyi lista, jota voimme luukuttaa keittiöissä kautta maan!

Spotify – Tähtikokkien Bocuse d`Or TOP100 kokkausbiisit

Bocuse d'Or on maailman arvostetuin kansainvälinen ruoanlaittokilpailu, jossa kisataan ranskalaisen keittotaidon maailmanmestaruudesta kahden vuoden välein.

Suomen joukkue on osallistunut Bocuse d´Or kilpailuun vuodesta 1991 lähtien. Suomi on ollut kisassa parhaimmillaan sijalla 4.

Kilpailun myötä suomalaisten huippukokkien ammattitaito kehittyy maailmanluokan tasolle. Tämä luo kiinnostusta ja siten työpaikkoja ravintola-alalle ja kasvattaa Suomen kiinnostusta ruokamatkailumaana.

Tämä tarkoittaa meille tavallisille ihmisille entistä elämyksellisempiä ravintolakokemuksia, joista voimme nauttia itse tai ottaa myös oppia kotikeittiöihimme.

Suomen joukkueen kilpailijat

Kilpailijat 2 680x300

Kokki Johan Kurkela

Johan Kurkela, 25, edustaa Suomea Bocuse d’Or -kaudella 2022-2023. Johan on kokenut kilpailija ja edustanut Suomea aiemmin Bocuse d’Or joukkueessa Ismo Sipeläisen assistenttina kaudella 2018-2019. Johan on työskennellyt muun muassa Grönissä, Nudessa ja Olossa.

”Olen toteuttamassa suurta haavettani ja tavoitteeni on olla ensimmäinen suomalainen Bocuse d’Or -kilpailujen voittaja. Kilpailijana olen hyvin määrätietoinen, omistautunut ja täydellisyyteen pyrkivä. Samalla on tärkeää, että meillä on tiiminä hyvä tehdä työtä yhdessä ja haluan, että muistamme pitää myös hauskaa. Bocuse d’Or -kilpailukausi on ainutlaatuinen kokemus.”

Assistentti Aino Kasanen

Aino Kasanen, 21, on Suomen Bocuse d’Or -joukkueen assistentti ja Johan Kurkelan työpari kilpailukeittiössä. Aino on valmistunut kokiksi 2019 ja on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt työskennellä huippupaikoissa, mm. Savoyssa ja Olo Groupissa.

Valmentaja Kalle Tanner

Kalle Tanner, 40, toimii Suomen Bocuse d’Or -joukkueen valmentajana. Kalle on osallistunut Bocuse d’Or -toimintaan aiemmin muun muassa apuvalmentajan roolissa. Kokenut kilpailija on voittanut Vuoden Kokki -tittelin vuonna 2018. Kalle työskentelee tällä hetkellä keittiöpäällikkönä Egossa.

Miksi olemme mukana?

Suomalaisen ruokakulttuurin kehittäminen on meille tärkeää. Haluamme mahdollistaa Suomen Bocuse d´Or kilpailujoukkueelle täysipainoisen harjoittelu- ja menestymismahdollisuuden

Bocuse d´Or -kilpailussa. Kasvattamalla Bocuse d´Orin tunnettuutta ja ilmiöittämällä tapahtuman Suomessa luomme kiinnostavuutta ravintola-alan työpaikkoja kohtaan.

Menestyminen maailman parhaiden kokkien kilpailussa kasvattaa alan arvostusta ja mahdollistaa ruokamatkailun kasvun Suomessa.

Suomen joukkueen harjoitusmahdollisuudet takaavat :

Logot valkea leveä 680x300