Hunajapaahdettua viiriäistä ja madeirakastiketta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Tähtikokki Mikko Kaukonen on suunnitellut vuoden 2021 Bocuse d'Or -kilpailuannoksensa pohjalta näyttävän viiriäisannoksen, joka onnistuu myös kotikeittiössä. Resepti: Bocuse d'Or Mikko Kaukonen
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 (n. 450 g) | viiriäistä tai |
Viiriäisenkoipi confit | |
---|---|
2 dl | karkeaa merisuolaa tai |
2 | yksikyntistä valkosipulia tai |
1 ruukku | timjamia tai |
2–3 dl | rypsiöljyä tai |
Hunajapaahdettu viiriäinen | |
1/2 ruukkua | timjamia tai |
1 | yksikyntinen valkosipuli tai |
25 g | voita tai |
3 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
Mausteseos | |
2 dl | sokeria tai |
2 dl | suolaa tai |
2 rkl | maustepippureita tai |
2 rkl | korianterinsiemeniä tai |
2 rkl | fenkolinsiemeniä tai |
1 rkl | kuminansiemeniä tai |
1 rkl | katajanmarjoja tai |
Madeirakastike | |
1 (30 g) | salottisipuli tai |
1/2 | yksikyntistä valkosipulia tai |
100 g | herkkusieniä tai |
50 g | voita tai |
2 dl | madeiraa tai |
1/2 dl | valkoviinietikkaa tai |
1 l | (paahdettua) kanalientä tai |
1/2 dl | kuivattuja mustatorvisieniä tai suppilovahveroita tai |
1 ruukku | timjamia tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
Haudutettu punajuuri | |
4 (n. 250 g) pientä | punajuurta tai |
2 dl | pakastevadelmia tai |
2 dl | tai |
2 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
Selleripyree | |
200 g | juuriselleriä tai |
1/4 | yksikyntistä valkosipulia tai |
1 1/2 dl | täysmaitoa tai |
1 dl | kuohukermaa tai |
30 g | voita tai |
ripaus | suolaa tai |
Paistettu lehtikaali | |
100 g | lehtikaalia tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Poista viiriäisistä siivet, kaulat ja koivet. (Poista tarvittaessa myös sisälmykset.) Säästä koivet confita varten. Siivet ja kaulat voit hyödyntää kastikkeeseen. Siirrä loppu viiriäinen odottamaan suolausta.
Viiriäisenkoipi confit: Suolaa viiriäisenkoipia reilussa suolassa 2 tuntia. Pese kylmän veden alla suola pois. Murskaa valkosipulit. Pane timjamin oksat, valkosipulit, viiriäisenkoivet ja rypsiöljy pieneen uunivuokaan. Kypsennä koipia 90-asteisessa uunissa 4 tuntia.
Mausteseos: Murskaa mausteseoksen ainekset tehosekoittimessa. Levitä mausteseos tasaisesti viiriäisten pinnalle. Anna suolaantua 2 tuntia. Valmista sillä välin muut komponentit.
Madeirakastike: Freesaa hienonnetut sipulit ja herkkusienet sekä viiriäisen siivet ja kaulat voissa. Lisää madeira ja valkoviinietikka ja keitä kunnes jäljellä on noin 1 dl. Lisää kanaliemi ja jatka keittämistä kunnes jäljellä on noin 3 dl kastiketta. Lisää timjami ja kuivatut sienet. Anna hautua 20 minuuttia ja siivilöi kastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Haudutettu punajuuri: Kuori punajuuret ja leikkaa ne paloiksi. Kiehauta muut ainekset kattilassa ja siivilöi. Hauduta punajuuret kypsäksi liemessä, noin 30 minuuttia. Mausta suolalla.
Selleripyree: Kuori sellerit ja valkosipuli. Lisää kaikki ainekset kattilaan. Keitä sellerit kypsiksi (noin 20 minuuttia) ja soseuta blenderillä. Mausta suolalla.
Hunajapaahdettu viiriäinen: Pese viiriäisistä suolat pois. Kypsennä viiriäisiä 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 50 astetta. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Paistettu lehtikaali: Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi. Lämmitä paistinpannu höyryävän kuumaksi. Hiillosta lehtikaalit kuivalla pannulla. Mausta rypsiöljyllä ja suolalla.
Leikkaa viiriäisten rintafileet rintalastasta irti terävällä veitsellä. Paista rintafileisiin ja koipiin voissa timjamin sekä valkosipulin kanssa kauniin ruskea pinta. Penslaa rintafileet hunajalla.
Levitä lusikalla pyöreä ympyrä selleripyreestä lautaselle. Asettele viiriäisen rintafilee ja koipi sekä punajuuret pyreen päälle. Nosta keskelle lehtikaalia ja lusikoi kastiketta päälle. Koristele timjaminlehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,9(25 arviota)
- yli 60 min2,7(33 arviota)
- yli 60 min4,3(65 arviota)
- 30 - 60 min3,4(47 arviota)
- 30 - 60 min4,7(22 arviota)
- yli 60 min4,1(85 arviota)
- yli 60 min3,7(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (12 arviota)