Naudan sisäfilee ja sitruunamisolla maustettua ruusukaaliaReseptin takana kumppani

Naudan sisäfilee ja sitruunamisolla maustettua ruusukaalia

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Kaksi kertaa Suomea Bocuse d'Or kilpailussa edustanut Petteri Luoto palkittiin vuonna 2005 kilpailun parhaasta liha-annoksesta. Hän suunnitteli reseptin pohjalta tämän helpomman version, jolla onnistut myös kotikeittiösssä! Resepti: Bocuse d'Or Petteri Luoto
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
naudan sisäfileetä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1–2 rkl
 
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
tai

Puikulaperunapyree

500 g
 
puikulaperunoita
tai
125 g
 
voita
tai
1 3/4 dl
 
maitoa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Sienipaistos

1 (150 g)
 
pihvitomaatti
tai
100 g
 
siitakesieniä
tai
1 (30 g)
 
salottisipuli
tai
2 viipaletta
 
pekonia suikaloituna
tai
1/2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
lehtipersiljaa suikaloituna
tai
ripaus
 
suolaa ja mustapippuria
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Soijavoi

1
 
valkosipulinkynsi
tai
1/2 dl
 
soijakastiketta
tai
50 g
 
voita
tai
1/2 tl
 
sitruunankuorta
tai

Sitruunalla ja misolla maustettua ruusukaalia

16
 
ruusukaalia
tai
3 rkl
 
vaaleaa misotahnaa
tai
2 1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
5 dl
 
rypsiöljyä friteeraukseen
tai

Ravintosisältö

Energia
1 002 kJ / 239 kcal
Rasva
22 g
josta tyydyttynyttä
4,8 g
Hiilihydraatit
4,6 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
5,5 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Puhdista ruusukaalit ja leikkaa ne keskeltä halki. Leikkaa kanta pois ja poista tarvittaessa uloimmat lehdet.

Puikulaperunamuusi: Kuori puikulaperunat ja höyrytä ne kypsiksi. Paseeraa kypsät perunat sosemyllyssä tai siivilän läpi kauhan avulla painellen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa nopeasti tasaiseksi massaksi pallovatkaimella. Lämmitä maito kattilassa ja lisää vähitellen perunapyreen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta filee suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja ruskista fileeseen kauttaaltaan kaunis väri. Siirrä liha uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpö on 54–55 astetta. Ota pois uunista ja anna vetäytyä hetki kunnes sisälämpötila ei enää nouse. Leikkaa filee annospaloiksi juuri ennen tarjoamista.

Sienipaistos: Kalttaa pihvitomaatti eli leikkaa tomaattiin pienet viillot, käytä tomaatti kiehuvassa vedessä ja nosta heti jääveteen. Kuori tomaatti. Leikkaa tomaatti neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi eli concasse-tomaatiksi. Leikkaa puhdistetut siitakesienet neljään osaan tai puoliksi. Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista pekonia hetki pannulla. Lisää siitakesienet ja salottisipuli ja paista hetki öljyssä. Voit esivalmistella paistoksen tähän asti etukäteen. Kuumenna seos, lisää tomaatticoncasse ja lehtipersilja. Älä enää kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Soijavoi: Kuori ja litistä valkosipulinkynsi. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kastikkeeksi. Poista valkosipulinkynnet.

Friteeratut ruusukaalit: Sekoita misotahna, sitruunanmehu ja sokeri kulhossa. Friteeraa ruusukaaleja 175-asteisessa öljyssä, kunnes niistä tulee rapeita (noin 2 minuuttia). Mausta rapeat ruusukaalit kulhossa sitruunamisolla ja nostele ne lautaselle.

Kokoa annos ja sivele kastiketta leikatun lihan pintaan lautasella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Kaiteki siitake 100g luomu Suomi
    Hinta 3,49/kpl
    34,90/kg
  • Järvikylä Lehtipersilja rasia 20g
    Hinta 2,49/kpl
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Ruusukaali 400g 1lk
    Hinta 2,95/kpl
    7,38/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (11 arviota)