Paistettua kuhaa ja rapuperunoita
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Paistettu kuha on saanut inspiraationsa tähtikokki Tommi Tuomisen Bocuse d'Orin Suomen karsinnoissa vuonna 2017 valmistamasta annoksesta. Näillä ohjeilla onnistut myös kotikeittiössä! Resepti: Bocuse d'Or Tommi Tuominen
Ainekset
4 annosta
Paistettu kuha ja mallasleipä | |
---|---|
1 (n. 350 g) iso | kuhafilee suomustettuna tai |
2 viipaletta | mallasleipää tai |
n. 1 rkl | voita tai |
n. 1 rkl | rypsiöljyä tai |
ripaus | suolaa tai |
Rapuperunat | |
4 (325 g) | kiinteää perunaa (vihreä pussi) tai |
1 prk (330 g/170 g) | tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | tai |
n. 1 tl | tilliä hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
Pikkeliliemi | |
6 rkl | vettä tai |
4 rkl | sokeria tai |
2 rkl | väkiviinaetikkaa tai |
Kurkku-kyssäkaalisalaatti ja fenkolimajoneesi | |
150 g | kurkkua tai |
150 g | kyssäkaalia tai |
1 tl | fenkolinsiemeniä tai |
1 dl | tai |
1/2 tl | sitruunanmehua tai |
siian tai kirjolohen mätiä tai | |
tillinoksia tai |
Valmistus
yli 60 min
Kurkku-kyssäkaalisalaatti: Sekoita pikkeliliemen ainekset kattilassa ja kiehauta. Kuori kurkku ja kyssäkaali. Halutessasi voit poistaa kurkusta siemenet. Leikkaa kurkku ja kyssäkaali tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon. Kaada pikkeliliemi päälle ja anna maustua 1–2 tuntia.
Fenkolimajoneesi: Jauha fenkolinsiemenet huhmareessa. Sekoita fenkolinsiemenet majoneesin joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.
Rapuperunat: Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Kuori perunat ja leikkaa ne keskeltä kahtia. Leikkaa vielä pieni viilto perunanpuolikkaiden päistä niin, että puolikkaat pysyvät pystyssä. Koverra perunanpuolikkaisiin pieni kolo. Valuta katkaravut liemestä ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Sekoita katkaravut sinapin ja majoneesin kanssa. Mausta hienonnetulla tillillä ja suolalla.
Paistettu kuha ja mallasleipä: Leikkaa mallasleipä pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi. Leikkaa kala neljään tasakokoiseen annospalaan. Paista pannulla voi-öljyseoksessa nahkapuoli alaspäin niin, että nahka ruskistuu kauniisti. Mausta suolalla.
Siivilöi kurkku- ja kyssäkaalikuutiot pois liemestä. Kokoa majoneesista ja pikkelikuutioista salaatti lautaselle. Koristele tillinoksilla ja mädillä. Täytä perunanpuolikkaiden kolot raputäytteellä ja aseta perunat lautaselle. Aseta kuha lautaselle nahkapuoli ylöspäin ja ripottele päälle mallasleipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min5,0(1 arvostelu)
- yli 60 min4,1(19 arvostelua)
- 30 - 60 min3,4(47 arvostelua)
- yli 60 min4,8(10 arvostelua)
- 30 - 60 min4,4(18 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(43 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(20 arvostelua)
- yli 60 min4,1(32 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 2,5 (2 arvostelua)
- Nonna2 kuukautta sittenHyvää tuli!