K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Höyrytettyä turskaa, kampasimpukkaa ja ohraaReseptin takana kumppani

Höyrytettyä turskaa, kampasimpukkaa ja ohraa

Höyrytetty turska viimeistellään kuivatulla oliivimurulla ja tarjotaan sabayonkastikkeen kanssa. Annoksen inspiraationa on Filip Langhoffin vuoden 2009 Bocuse d'Or -kilpailuannos. Tätä kannattaa kokeilla myös kotona! Resepti: Bocuse d´Or Filip Langhoff

Ainekset

4 annosta

Oliivilla maustettu höyrytetty turska

    • 600gturskan seläkettä
    • 1/2lvettä
    • 75gsuolaa
    • 100gkivettömiä kalamataoliiveja

Kampasimpukka ja paistettuja vihanneksia

Ohrapuuro

    • 1/2dlsipulia hienonnettuna
    • 150gesikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
    • 1dlvalkoviiniä
    • 6dlkanalientä
    • 50gvoita
    • ruohosipulia hienonnettuna

Sabayon ala "Nage"

    • 2dlkanalientä
    • 2dlvalkoviiniä
    • 1/2dlvermuttia (Noilly Pratt)
    • 50gtuoretta fenkolia hienonnettuna
    • 5kananmunan keltuaista
    • 100gvoita sulatettuna
    • ripaussuolaa
    • sitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Oliivimuru: Huuhtele oliivit hyvin. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Levitä oliivit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuivaa oliiveja 140-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Murskaa kuivatut oliivit hienoksi muruksi.
  2. Turska: Leikkaa turskan seläke neljään annospalaan. Liota suola veteen. Suolaa turskapaloja suolaliemessä noin 20 minuuttia. Huuhtele kalat nopeasti kylmällä vedellä.
  3. Kampasimpukka ja paistetut vihannekset: Kuori parsat ja porkkanat. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä (noin minuutti) ja jäähdytä jäävedessä. Leikkaa artisokan sydämet neljään osaan. Leikkaa kampasimpukat kahteen osaan.
  4. Ohrapuuro: Kuullota sipuli öljyssä. Lisää ohra ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kanaliemi. Keitä kunnes jyvät ovat juuri ja juuri kypsiä, mutta vielä hiukan ”al dente”. Antaa vetäytyä noin 5 minuuttia kannen alla. Lisää voi ja ruohosipuli. Mausta tarvittaessa suolalla.
  5. Sabayon ala "Nage": Sekoita kanaliemi, viini, vermutti ja fenkoli kattilassa. Keitä kasaan kunnes lientä on jäljellä noin 2 dl. Siivilöi liemi. Lisää keltuaiset liemeen koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Lämmitä kastiketta hitaasti miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes keltuaiset kypsyvät. Vatkaa sulatettu voi kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
  6. Höyrytä turskapaloja 70-asteisessa höyryuunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 54 astetta. Voit höyryttää kalan myös tavallisessa uunissa. Nosta turskapalat pieneen uunivuokaan ja pane vuoan pohjalle 1-2 rkl vettä. Peitä vuoka tiiviisti kelmulla ja kypsennä 80-90-asteisessa uunissa kunnes kalan sisälämpötila on 54 astetta. Kuivaa kalan pinta ja ripottele siihen oliivimurua.
  7. Paista kampasimpukoita voissa pannulla noin minuutti/puoli. Lisää vihannekset pannulle ja sekoita. Mausta suolalla. Kokoa annos lautaselle.

Tiesitkö että...

Voit käyttää reseptiin valmiita säilöttyjä artisokan sydämiä tai keittää tuoreet latva-artisokat itse. Katso vinkit tuoreen latva-artisokan käsittelyyn.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Gaea Kalamata oliivi kivetön 290g/160g
    Gaea Kalamata oliivi kivetön 290g/160g
    3,69/kpl
    23,06/kg
  • Gaea kalamata oliivi 150g kivetön
    Gaea kalamata oliivi 150g kivetön
    2,99/kpl
    19,93/kg
  • Filos kalamata oliivi 480/280g kivetön
    Filos kalamata oliivi 480/280g kivetön
    4,09/kpl
    14,61/kg
  • Pirkka Parhaat vihreä pikkuparsa 100g
    Pirkka Parhaat vihreä pikkuparsa 100g
    3,99/kpl
    39,90/kg
  • Filos miniartisokansydän 190/115g
    Filos miniartisokansydän 190/115g
    3,09/kpl
    26,87/kg
  • Pirkka hillosipuli 340g/190g
    Pirkka hillosipuli 340g/190g
    0,99/kpl
    5,21/kg
  • Herkkumaa Hillosipuli 460g/290g
    Herkkumaa Hillosipuli 460g/290g
    2,39/kpl
    8,24/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,29/kpl
    6,58/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl
    9,98/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,69/kpl
    1,69/kg
  • Korpelan Myllyn Kokonainen Ohrasuurimo  600g
    Korpelan Myllyn Kokonainen Ohrasuurimo 600g
    1,35/kpl
    2,25/kg
  • Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimo 1 kg
    Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimo 1 kg
    1,75/kpl
    1,75/kg
  • Puljonki Kanaliemi valmis 1l
    Puljonki Kanaliemi valmis 1l
    5,49/kpl
    5,49/l
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    1,49/kpl
  • Fenkoli ulkomainen
    Fenkoli ulkomainen
    0,70/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,55/kpl
    2,89/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille