Höyrytettyä turskaa, kampasimpukkaa ja ohraaReseptin takana kumppani

Höyrytettyä turskaa, kampasimpukkaa ja ohraa

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Höyrytetty turska viimeistellään kuivatulla oliivimurulla ja tarjotaan sabayonkastikkeen kanssa. Annoksen inspiraationa on Filip Langhoffin vuoden 2009 Bocuse d'Or -kilpailuannos. Tätä kannattaa kokeilla myös kotona! Resepti: Bocuse d´Or Filip Langhoff

    Ainekset

    4 annosta

    Oliivilla maustettu höyrytetty turska

    600 g
     
    turskan seläkettä
    tai
    1/2 l
     
    vettä
    tai
    75 g
     
    suolaa
    tai
    100 g
     
    kivettömiä kalamataoliiveja
    tai

    Kampasimpukka ja paistettuja vihanneksia

    6
     
    kampasimpukkaa
    tai
    12
     
    tai
    8
     
    Pirkka Parhaat snack porkkanaa
    tai
    4
     
    latva-artisokan sydäntä (kuorittu ja keitetty)
    tai
    12
     
    hillosipulia
    tai
     
    voita paistamiseen
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Ohrapuuro

    1/2 dl
     
    sipulia hienonnettuna
    tai
    150 g
     
    esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
    tai
    1 dl
     
    valkoviiniä
    tai
    6 dl
     
    kanalientä
    tai
    50 g
     
    voita
    tai
     
    ruohosipulia hienonnettuna
    tai

    Sabayon ala "Nage"

    2 dl
     
    kanalientä
    tai
    2 dl
     
    valkoviiniä
    tai
    1/2 dl
     
    vermuttia (Noilly Pratt)
    tai
    50 g
     
    tuoretta fenkolia hienonnettuna
    tai
    5
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    100 g
     
    voita sulatettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
     
    sitruunanmehua
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Oliivimuru: Huuhtele oliivit hyvin. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Levitä oliivit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuivaa oliiveja 140-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Murskaa kuivatut oliivit hienoksi muruksi.

    Turska: Leikkaa turskan seläke neljään annospalaan. Liota suola veteen. Suolaa turskapaloja suolaliemessä noin 20 minuuttia. Huuhtele kalat nopeasti kylmällä vedellä.

    Kampasimpukka ja paistetut vihannekset: Kuori parsat ja porkkanat. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä (noin minuutti) ja jäähdytä jäävedessä. Leikkaa artisokan sydämet neljään osaan. Leikkaa kampasimpukat kahteen osaan.

    Ohrapuuro: Kuullota sipuli öljyssä. Lisää ohra ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kanaliemi. Keitä kunnes jyvät ovat juuri ja juuri kypsiä, mutta vielä hiukan ”al dente”. Antaa vetäytyä noin 5 minuuttia kannen alla. Lisää voi ja ruohosipuli. Mausta tarvittaessa suolalla.

    Sabayon ala "Nage": Sekoita kanaliemi, viini, vermutti ja fenkoli kattilassa. Keitä kasaan kunnes lientä on jäljellä noin 2 dl. Siivilöi liemi. Lisää keltuaiset liemeen koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Lämmitä kastiketta hitaasti miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes keltuaiset kypsyvät. Vatkaa sulatettu voi kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.

    Höyrytä turskapaloja 70-asteisessa höyryuunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 54 astetta. Voit höyryttää kalan myös tavallisessa uunissa. Nosta turskapalat pieneen uunivuokaan ja pane vuoan pohjalle 1–2 rkl vettä. Peitä vuoka tiiviisti kelmulla ja kypsennä 80–90-asteisessa uunissa kunnes kalan sisälämpötila on 54 astetta. Kuivaa kalan pinta ja ripottele siihen oliivimurua.

    Paista kampasimpukoita voissa pannulla noin minuutti/puoli. Lisää vihannekset pannulle ja sekoita. Mausta suolalla. Kokoa annos lautaselle.

    Voit käyttää reseptiin valmiita säilöttyjä artisokan sydämiä tai keittää tuoreet latva-artisokat itse. Katso vinkit tuoreen latva-artisokan käsittelyyn.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakaste
      Hinta 11,95/kpl
      79,67/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180g
      Hinta 2,99/kpl
      16,61/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,51/kpl
      2,69/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,99/kpl
      Enintään 2 kpl/asiakas
      5,98/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,75/kpl
    • Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimo 1 kg
      Hinta 2,25/kpl
      2,25/kg
    • Korpelan Myllyn Kokonainen Ohrasuurimo 600g
      Hinta 2,25/kpl
      3,75/kg
    • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
      Hinta 1,69/kpl
    • Gaea Kalamata oliivi kivetön 290g/160g
      Hinta 4,09/kpl
      25,56/kg
    • Amalthia Kivetön Kalamata-oliivi 260g/140g
      Hinta 2,39/kpl
      17,07/kg
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Hinta 1,69/kpl
      1,69/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 5,0 (2 arviota)