Höyrytettyä turskaa, kampasimpukkaa ja ohraa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Höyrytetty turska viimeistellään kuivatulla oliivimurulla ja tarjotaan sabayonkastikkeen kanssa. Annoksen inspiraationa on Filip Langhoffin vuoden 2009 Bocuse d'Or -kilpailuannos. Tätä kannattaa kokeilla myös kotona! Resepti: Bocuse d´Or Filip Langhoff
Ainekset
4 annosta
Oliivilla maustettu höyrytetty turska | |
---|---|
600 g | turskan seläkettä tai |
1/2 l | vettä tai |
75 g | suolaa tai |
100 g | kivettömiä kalamataoliiveja tai |
Kampasimpukka ja paistettuja vihanneksia | |
6 | kampasimpukkaa tai |
12 | tai |
8 | tai |
4 | latva-artisokan sydäntä (kuorittu ja keitetty) tai |
12 | tai |
voita paistamiseen tai | |
ripaus | suolaa tai |
Ohrapuuro | |
1/2 dl | sipulia hienonnettuna tai |
150 g | esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita tai |
1 dl | valkoviiniä tai |
6 dl | kanalientä tai |
50 g | voita tai |
ruohosipulia hienonnettuna tai | |
Sabayon ala "Nage" | |
2 dl | kanalientä tai |
2 dl | valkoviiniä tai |
1/2 dl | vermuttia (Noilly Pratt) tai |
50 g | tuoretta fenkolia hienonnettuna tai |
5 | kananmunan keltuaista tai |
100 g | voita sulatettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 484 kJ / 116 kcal |
Rasva | 5,6 g |
josta tyydyttynyttä | 3,3 g |
Hiilihydraatit | 6,3 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 6,4 g |
Suola | 3,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Oliivimuru: Huuhtele oliivit hyvin. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Levitä oliivit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuivaa oliiveja 140-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Murskaa kuivatut oliivit hienoksi muruksi.
Turska: Leikkaa turskan seläke neljään annospalaan. Liota suola veteen. Suolaa turskapaloja suolaliemessä noin 20 minuuttia. Huuhtele kalat nopeasti kylmällä vedellä.
Kampasimpukka ja paistetut vihannekset: Kuori parsat ja porkkanat. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä (noin minuutti) ja jäähdytä jäävedessä. Leikkaa artisokan sydämet neljään osaan. Leikkaa kampasimpukat kahteen osaan.
Ohrapuuro: Kuullota sipuli öljyssä. Lisää ohra ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kanaliemi. Keitä kunnes jyvät ovat juuri ja juuri kypsiä, mutta vielä hiukan ”al dente”. Antaa vetäytyä noin 5 minuuttia kannen alla. Lisää voi ja ruohosipuli. Mausta tarvittaessa suolalla.
Sabayon ala "Nage": Sekoita kanaliemi, viini, vermutti ja fenkoli kattilassa. Keitä kasaan kunnes lientä on jäljellä noin 2 dl. Siivilöi liemi. Lisää keltuaiset liemeen koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Lämmitä kastiketta hitaasti miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes keltuaiset kypsyvät. Vatkaa sulatettu voi kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
Höyrytä turskapaloja 70-asteisessa höyryuunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 54 astetta. Voit höyryttää kalan myös tavallisessa uunissa. Nosta turskapalat pieneen uunivuokaan ja pane vuoan pohjalle 1–2 rkl vettä. Peitä vuoka tiiviisti kelmulla ja kypsennä 80–90-asteisessa uunissa kunnes kalan sisälämpötila on 54 astetta. Kuivaa kalan pinta ja ripottele siihen oliivimurua.
Paista kampasimpukoita voissa pannulla noin minuutti/puoli. Lisää vihannekset pannulle ja sekoita. Mausta suolalla. Kokoa annos lautaselle.
Voit käyttää reseptiin valmiita säilöttyjä artisokan sydämiä tai keittää tuoreet latva-artisokat itse. Katso vinkit tuoreen latva-artisokan käsittelyyn.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- TonnikalafileHinta 39,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenGaea kalamata oliivi 150g kivetönHinta 3,49/kpl23,27/kg
- Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakasteHinta 8,99/kpl59,93/kg
- Pirkka Parhaat vihreä pikkuparsa 100gEtuhinta 2,95/kpl29,50/kgnorm. 4,49/kpl (44,90/kg)
- Latva-artisokkaHinta n. 1,19/kpl7,95/kg
- Pirkka hillosipuli 340g/190gHinta 1,29/kpl6,79/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Korpelan Myllyn Kokonainen Ohrasuurimo 600gHinta 2,25/kpl3,75/kg
- Maggi 80g Kanaliemi 8 palaaHinta 1,55/kpl19,38/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos Kivetön Kalamata-oliivi 200g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Amalthia Kivetön Kalamata-oliivi 260g/140gHinta 2,69/kpl19,21/kg
- Snack porkkana 200g luomu Tanska 1lkHinta 1,89/kpl9,45/kg
- Pirkka naposteluporkkana 250gHinta 1,79/kpl7,16/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Riihipuoti Kokonainen Ohrasuurimo 1kg luomuHinta 4,69/kpl4,69/kg
- Knorr kanaliemikuutio 10x10gHinta 1,55/kpl15,50/kg
- Plussa-etu −7 %Bong Kanaliemikuutiot 120gPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl14,58/kgIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (15,75/kg)
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Fenkoli ulkomainenHinta n. 0,99/kpl4,95/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(7 arviota)
- yli 60 min3,5(30 arviota)
- yli 60 min3,1(20 arviota)
- yli 60 min3,4(8 arviota)
- yli 60 min4,5(19 arviota)
- yli 60 min3,8(31 arviota)
- 30 - 60 min2,9(43 arviota)
- yli 60 min3,4(16 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (4 arviota)
- Matti1 vuosi sittenKäsittmättömän hyvää. Tein sekä merenelävät että kasvikset sous videssa, ja paistoin kampasimpukat kirkastetussa voissa. Viininä käytin Joseph Mellot’n Sancerrea