Höyrytettyä turskaa, kampasimpukkaa ja ohraa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Oliivilla maustettu höyrytetty turska | |
---|---|
600 g | turskan seläkettä tai |
1/2 l | vettä tai |
75 g | suolaa tai |
100 g | kivettömiä kalamataoliiveja tai |
Kampasimpukka ja paistettuja vihanneksia | |
6 | kampasimpukkaa tai |
12 | tai |
8 | Pirkka Parhaat snack porkkanaa tai |
4 | latva-artisokan sydäntä (kuorittu ja keitetty) tai |
12 | hillosipulia tai |
voita paistamiseen tai | |
ripaus | suolaa tai |
Ohrapuuro | |
1/2 dl | sipulia hienonnettuna tai |
150 g | esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita tai |
1 dl | valkoviiniä tai |
6 dl | kanalientä tai |
50 g | voita tai |
ruohosipulia hienonnettuna tai | |
Sabayon ala "Nage" | |
2 dl | kanalientä tai |
2 dl | valkoviiniä tai |
1/2 dl | vermuttia (Noilly Pratt) tai |
50 g | tuoretta fenkolia hienonnettuna tai |
5 | kananmunan keltuaista tai |
100 g | voita sulatettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
sitruunanmehua tai |
Valmistus
Oliivimuru: Huuhtele oliivit hyvin. Kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Levitä oliivit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuivaa oliiveja 140-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Murskaa kuivatut oliivit hienoksi muruksi.
Turska: Leikkaa turskan seläke neljään annospalaan. Liota suola veteen. Suolaa turskapaloja suolaliemessä noin 20 minuuttia. Huuhtele kalat nopeasti kylmällä vedellä.
Kampasimpukka ja paistetut vihannekset: Kuori parsat ja porkkanat. Ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä (noin minuutti) ja jäähdytä jäävedessä. Leikkaa artisokan sydämet neljään osaan. Leikkaa kampasimpukat kahteen osaan.
Ohrapuuro: Kuullota sipuli öljyssä. Lisää ohra ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kanaliemi. Keitä kunnes jyvät ovat juuri ja juuri kypsiä, mutta vielä hiukan ”al dente”. Antaa vetäytyä noin 5 minuuttia kannen alla. Lisää voi ja ruohosipuli. Mausta tarvittaessa suolalla.
Sabayon ala "Nage": Sekoita kanaliemi, viini, vermutti ja fenkoli kattilassa. Keitä kasaan kunnes lientä on jäljellä noin 2 dl. Siivilöi liemi. Lisää keltuaiset liemeen koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Lämmitä kastiketta hitaasti miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten kunnes keltuaiset kypsyvät. Vatkaa sulatettu voi kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
Höyrytä turskapaloja 70-asteisessa höyryuunissa noin 10 minuuttia tai kunnes sisälämpö on 54 astetta. Voit höyryttää kalan myös tavallisessa uunissa. Nosta turskapalat pieneen uunivuokaan ja pane vuoan pohjalle 1–2 rkl vettä. Peitä vuoka tiiviisti kelmulla ja kypsennä 80–90-asteisessa uunissa kunnes kalan sisälämpötila on 54 astetta. Kuivaa kalan pinta ja ripottele siihen oliivimurua.
Paista kampasimpukoita voissa pannulla noin minuutti/puoli. Lisää vihannekset pannulle ja sekoita. Mausta suolalla. Kokoa annos lautaselle.
Voit käyttää reseptiin valmiita säilöttyjä artisokan sydämiä tai keittää tuoreet latva-artisokat itse. Katso vinkit tuoreen latva-artisokan käsittelyyn.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat kampasimpukka 150g MSC pakasteHinta 11,95/kpl79,67/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180gHinta 2,99/kpl16,61/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Plussa-etu −20 %Valio palavoi 500g normaalisuolainenPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kplEnintään 2 kpl/asiakas5,98/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl
- Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimo 1 kgHinta 2,25/kpl2,25/kg
- Korpelan Myllyn Kokonainen Ohrasuurimo 600gHinta 2,25/kpl3,75/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- Gaea Kalamata oliivi kivetön 290g/160gHinta 4,09/kpl25,56/kg
- Amalthia Kivetön Kalamata-oliivi 260g/140gHinta 2,39/kpl17,07/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(4 arviota)
- yli 60 min3,3(4 arviota)
- 30 - 60 min4,0(64 arviota)
- 30 - 60 min3,2(45 arviota)
- yli 60 min4,1(33 arviota)
- 30 - 60 min4,0(186 arviota)
- 30 - 60 min4,8(54 arviota)
- 30 - 60 min3,4(27 arviota)