Kauraa monessa muodossa

Kauraa monessa muodossa

Päivitetty 5.11.2019

Kauran verensokeria tasaavat ja suoliston hyvinvointia tukevat kuidut on helppo lusikoida talteen muroina tai sujauttaa jauheena smoothien sekaan. Mutta millaisia kauratuotteita kannattaa kauppareissulla valita? Mitä uutta on K-Supermarketisi hyllyillä?

K-Supermarket logo

Terveysvaikutuksia hyvillä valinnoilla

Muro- ja hiutalehyllyjen välissä saattaa mennä sormi suuhun, kun vaihtoehtoja on valtavasti. Ostoskoriin voi sujahtaa kiireessä paketti, joka sisältää runsaasti sokeria eikä se ollutkaan niin terveellinen vaihtoehto kuin ajattelit. Kotona harmittaa ja paketti saattaa jäädä tilanhukaksi kuiva-ainekaapin perukoille. Kuulostaako tutulta? Valitsemalla oikeat tuotteet saat kauran terveyshyödyt talteen maukkaalla tavalla.

Parhaat murot koko perheelle

Fazer Alku kauramurot Muroja on pitkään parjattu epäterveelliseksi aamupalavalinnaksi niiden sisältämän piilosokerin ja lisäaineiden vuoksi. Söisitkö sinäkin enemmän muroja, jos ne olisivat terveellisempiä? 87% kuluttajista näkee terveellisyyden tärkeänä kriteerinä muroja ostaessa. Murovalinnoissa kiinnostavat korkea kuitupitoisuus sekä kotimaisuus. Erityisesti niiden toivotaan olevan lisäaineettomia ja sokerittomia. (Lähde: Murojenkuluttajamakutesti, Foodwest10/2018)

Tämän tiedon pohjalta kehittyivät Fazer Alku Kauramurot. Nämä sokerittomat ja lisäaineettomat murot sisältävät runsaasti suomalaista täysjyväkauraa, jonka kuidut ovat hyväksi suoliston toiminnalle.

K-Supermarket Fazer Alku kauramurot artikkelikuva

”Kaura on terveellinen valinta. Kauran kuidut tasaavat aterian jälkeistä verensokerin nousua ja auttavat säilyttämään kylläisyyden tunteen pitkään,” sanoo laillistettu ravintoterapeutti Anette Palssa.

Kauramurot sopivat aamiaiseksi sekä välipalaksi. Omaa ruokarytmiään voi ylläpitää tasaamalla energian saantia eri aterioilla. Välipalat ovat tässä ensisijaisen tärkeässä asemassa.

”Säännöllinen ateriarytmi turvaa myös aivoille tasaisen energiansaannin ja pitää yllä vireystilaa. Aivoille parasta energiaa ovat hyvälaatuiset hiilihydraattilähteet eli täysjyväviljatuotteet, jotka ovat kuidun lähteitä eivätkä sisällä turhaa sokeria,” sanoo ravitsemustieteen tohtori Marika Laaksonen Fazerilta.

Uutuus: Voimaa Fazer Alku Voimakaurajauheesta

K-Supermarket Fazer Alku voimakaurajauhe artikkelikuva K-Supermarketistasi löytyy myös uusi luonnollinen Fazer Alku Voimakaurajauhe, joka taipuu monipuoliseen käyttöön terveellisen elämäntavan tueksi.

Vegaaninen voimakaurajauhe on hienoksi jauhettua kauralesettä, josta 42 % on kuitua ja 24 % proteiinia. Siirryttäessä enemmän kasvipohjaiseen ruokavalioon proteiinin saannista on hyvä huolehtia lihasmassan ylläpitämisen takia.

Anette Palssa kertoo kauran kuitujen edistävän vatsan toimintaa. ”Kaura sopii monelle herkkävatsaiselle, joille esimerkiksi ruis tai vehnä aiheuttavat vatsa- ja suolisto-oireita.”

”Suoliston hyvinvointi on tärkeää kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, myös aivojen hyvinvoinnille,” kiteyttää Marika Laaksonen. Voimakaurajauhe sisältääkin monia aivojen hyvinvoinnille tärkeitä ravintoaineita.

”Kaura sisältää B- ja E-vitamiinia sekä sinkkiä, seleeniä, magnesiumia ja rautaa. Magnesium sekä rauta auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Sinkki ja rauta taas edistävät normaalia kognitiivista toimintaa,” kertoo Marika Laaksonen Fazerilta.

Kauran beetaglukaani antaa pitkäkestoista energiaa, auttaa hallitsemaan veren kolesterolia ja tekee hyvää sydämelle sekä suolistolle. Beetaglukaanin edullinen vaikutus saadaan nauttimalla 3 grammaa beetaglukaania päivässä, joka vastaa kolmea ruokalusikallista Voimakaurajauhetta.

Monikäyttöisestä korkeakuituisesta voimakaurajauheesta saa terveellisen lisän smoothieihin, jogurttiin tai puuroon. Kokeile vaikkapa herkullista lakkasmoothieta tai tuorepuuroa. Sitä voi lisätä myös sämpylöihin, piirakkapohjiin ja muffinsseihin.