Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Tuorepuuro valmistuu helposti

Tuorepuuro valmistuu helposti

Terveellinen tuorepuuro syntyy pienellä vaivalla yksinkertaisista aineksista. Sekoita puuro illalla valmiiksi jääkaappiin, anna tekeytyä yön aikana itsekseen ja nauti aamulla tai välipalaksi!

Mitä on tuorepuuro?

Tuorepuuro on erittäin trendikäs, helppo ja terveellinen aamupala, joka eroaa perinteisistä puurosta siten, ettei tuorepuuroa kypsennetä ollenkaan. Tuorepuurossa käytetään suomalaiseen tapaan kaurahiutaleita, joiden annetaan pehmentyä ja turvota täyteläiseksi puuroksi jääkaapissa usein yön yli, mutta vähintään 3-4 tuntia.

Tuorepuuron nesteenä käytetään yleensä maitoa tai piimää. Maidottoman ja vegaanisen tuorepuuron voi valmistaa aivan yhtä hyvin kasvijuomaan, kuten soija-, manteli tai kaurajuomaan. Nesteen lisäksi puuron sekaan tavallisesti lisätään jogurttia tai rahkaa sekä oman maun mukaan marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ja hunajaa. Maidottomassa tuorepuurossa voi käyttää maitopohjaisen jogurtin sijaan kasvipohjaisia vaihtoehtoja, ja lopputulos on erinomaisen herkullinen! Gluteenittoman tuorepuuron saat valitsemalla gluteenittomia kaurahiutaleita.

Tuorepuuro ei tarvitse montaakaan ainesosaa ja niiden keskenään sekoittamien on nopeaa. Tekeytyminen vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos on kuitenkin odottamisen arvosta! Kun sekoitat ainekset illalla valmiiksi puurokulhoon tai eväsrasiaan, ei aamiaisen eteen tarvitse aamulla nähdä mitään vaivaa. Rasiaan tehty tuorepuuro on myös helppo napata mukaan työpaikalle aamiaiseksi, välipalaksi tai miksei jopa lounaaksi?

Näin valmistat tuorepuuron

Kaurahiutaleet + maito/kasvijuoma + jogurtti/rahka + väriä ja makua = täydellinen tuorepuuro

Tulosta oheinen helppo tuorepuuro-ohje vaikkapa jääkaapin oveen tai kaverille vinkiksi!

appelsiini-karpalotuorepuuro-680x300 Kuvassa: Appelsiini-karpalotuorepuuro

Ruoat kätevästi myös verkkokaupasta!