Yön yli puuro 2024 1440x550

Tuorepuuro valmistuu helposti

Julkaistu 29.1.2024

Trendikäs ja terveellinen tuorepuuro syntyy pienellä vaivalla yksinkertaisista aineksista. Sekoita puuro illalla valmiiksi jääkaappiin, anna tekeytyä yön aikana itsekseen ja nauti aamulla tai välipalaksi! Tuorepuuroon hyödynnät helposti myös marjasadon parhaat palat.

Mitä on tuorepuuro?

Tuorepuuro on erittäin maukas, helppo ja terveellinen aamupala. Tuorepuuro eroaa perinteisistä puurosta siten, ettei tuorepuuroa kypsennetä ollenkaan. Tähän helppoon välipalaan ei tarvitse montaakaan ainesosaa ja niiden keskenään sekoittaminen on nopeaa.

Tekeytyminen vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos on kuitenkin odottamisen arvosta! Kun sekoitat ainekset illalla valmiiksi puurokulhoon tai eväsrasiaan, ei aamiaisen eteen tarvitse aamulla nähdä mitään vaivaa. Rasiaan tehty tuorepuuro on myös helppo napata mukaan työpaikalle aamiaiseksi, välipalaksi tai miksei jopa lounaaksi!

Voit laittaa tuorepuuroon melkein mitä vain

Tuorepuuro on luovan kokin valinta! Voit muokata sen peruskaavaa ja tehdä puurosta vaikka joka kerta hieman erilaisen. Tuorepuurossa käytetään suomalaiseen tapaan kaurahiutaleita, joiden annetaan pehmentyä ja turvota täyteläiseksi puuroksi jääkaapissa usein yön yli, mutta vähintään 3-4 tuntia. Gluteenittoman tuorepuuron saat valitsemalla gluteenittomia kaurahiutaleita.

Tuorepuuron nesteenä käytetään yleensä maitoa tai piimää. Maidottoman ja vegaanisen tuorepuuron voi valmistaa aivan yhtä hyvin kasvipohjaiseen juomaan, kuten soija-, manteli- tai kaurajuomaan. Tuorepuuron voi halutessaan tehdä myös veteen.

Nesteen lisäksi puuron sekaan tavallisesti lisätään jogurttia tai rahkaa sekä oman maun mukaan marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ja hunajaa.

Näin valmistat täydellisen tuorepuuron:

  1. Laita pohjalle kaurahiutaleet

  2. Kaada päälle maitoa tai kasvipohjaista juomaa

  3. Lisää halutessasi jogurttia tai rahkaa

  4. Tuo marjoilla ja hedelmillä väriä ja makua

  5. Anna tekeytyä vähintään 3 tuntia

3 tapaa valmistaa tuorepuuro

Katso videolta, kuinka onnistua maukkaissa tuorepuuroissa!

Helpot ja herkulliset tuorepuurot

Herkullisimmat tuorepuuroainekset Pirkan tapaan