5 x välipala koululaiselle

5 x välipala koululaiselle

Päivitetty 8.6.2022

Koulusta saapuu nälkäinen koululainen, jolla olisi vielä läksyjen teko edessä. Katso vinkkimme koululaisen välipaloihin, joista saa reilusti puhtia aktiviteetteihin ja harrastuksiin ennen päivällistä.

1. Oranssi energiajuoma

Puhtia päivään tuo oranssi energiajuoma, joka saa hauskan värinsä porkkanasta! Herkullinen välipalajuoma makeutetaan banaanilla, ja se piristää varmasti väsyneen koululaisen. Oranssia energiajuomaa on mukava nautiskella koulupäivän päätteeksi myös kavereiden kanssa.

Oranssi energiajuoma kuvitus

2. Munakas uunissa

Munakas valmistuu uunissa kuin itsekseen! Hyödynnä munakkaaseen myös erilaiset jääkaapin aarteet: juustonkannikat, kasvikset tai makkarat käyvät hyvin munakkaan täytteeksi. Ravitsevasta munakkaasta riittää syötävää useammallekin.

Munakas uunissa kuvitus

3. Fetapiirakat

Suolaiset minipiirakat maistuvat niin kylmänä kuin lämpimänä, joten näitä kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi. Piirakat tehdään valmiista Pirkka piirakkataikinasta, ja ne paistetaan näppärästi muffinipellillä. Resepti on helppo ja simppeli, joten ota lapsi mukaan kokkailuun!

Fetapiirakat kuvitus

4. Pinkki marjarahka

Tämän välipalan valmistaminen onnistuu pienemmältäkin koululaiselta, sillä sen tekemiseen ei tarvita teräviä veitsiä tai kuumia pannuja. Jogurtti ja rahka sekoitetaan keskenään, jonka jälkeen seokseen lisätään vain kotimaisia marjoja ja hunajaa. Päälle voi ripotella vielä rouskuvaa granolaa, jonka ansiosta välipala on entistäkin täyttävämpi.

Pinkki marjarahka kuvitus

5. Lämpimät leivät vohveliraudalla

Lämpimät leivät eli lämppärit ovat ihana retroklassikko, jotka maistuvat kaikille. Mikäli et omista voileipägrilliä, niin ei hätää: lämppärit valmistuvat helposti ja näppärästi myös vohveliraudalla. Lämpimiä leipiä voi tuunata oman maun mukaan, ja sisään voi sujauttaa omat lempitäytteet. Kokeile vaikka kasvisversiota, jossa kinkun tilalle laitetaan tomaattia ja paprikaa.

Lämpimät leivät vohveliraudalla kuvitus