Oman kylän kauppa
Oman kylän kauppiaat

Oman kylän kauppiaat

Oman kylän tai korttelin kauppa on sekä alueensa näköinen, mutta myös kauppiaan persoona saa näkyä. Lue viikon kauppiaan tarina, millaisia ovat oman kylän kauppiaat.

K-Market-logo-680x50

Oman kylän kauppias hurraa kylänsä puolesta ja välittää siitä suurella sydämellä. Onhan se oma kylä maailman paras paikka elää. K-Marketit ovat erilaisia ja niin ovat tarinat kauppiaselämän takana. Annamme viikoittain kauppiaidemme kertoa tarinaansa. Tunnistatko oman alueen kauppasi?

K-Market Pirtin kauppiaat Keijo ja Saija Ollikainen

Miksi olet ryhtynyt kauppiaaksi?

"Pitkäaikaisen haaveen toteutuminen: seurattuani keskolaisena K-kauppiaiden elämää ja tekemistä erittäin läheltä lähes 20 vuotta päätin siirtyä itsekin yrittäjäksi: K-kauppiaaksi."

Mitä arvostat omalla kylälläsi?

"Asiakkaiden yhteisöllisyyttä, tuntuu että asiakkaat elävät elämäänsä K-Market Pirtin tekemisten ja tapahtumien kautta."

Miten yhteishenki ilmenee kylälläsi?

"Asiakkaamme kertovat avoimesti tuotetoiveita kauppamme valikoiman kehittämiseksi ja ideoita erilaisten tapahtumien järjestämiseksi kaupassamme. Tuotetoiveet toteutamme 100 %:sti ja usein asiakkaat ovatkin ihmeissään mistä ko. tuotteen löysimme valikoimaan, jos he eivät ole sitä mistään aiemmin Kuopiosta löytäneet."

KM Pirtti kauppiaat

Minkälaisia tapahtumia kylälläsi järjestetään?

"Kesäkauden avaus ja grillitapahtuma kaupan pihalla, hyväntekeväisyysgolf, itsenäisyyspäivän kahvitus ja ruokakassien lahjoitus sotaveteraaneille, vaalikahvitus vaalipäivinä, joulupukin vierailu, paikallisen ravintoloitsijan ravintolapäivä kaupan pihalla kerran kuukaudessa kesäaikaan, jäätelökioski kauppaiden pyörittämänä kaupan pihalla..."

Miten kylästä ja yhteisöstä välittäminen näkyy kaupassasi sekä omassa toiminnassasi?

"Asiakkaiden tuotetoiveiden 100 % toteuttaminen ja erilaisten tapahtumien ideointi ja järjestäminen asiakkaiden ideioiden pohjalta. Viime jouluna toteutimme esimerkiksi joululahjakeräyksen lemmikkieläimille yhdessä vapaaehtoisten kanssa, ja olimme ainut mukana oleva ruokakauppa Kuopiosta. Joka kesä kauppias on itse hakenut päivittäin tuoreita mansikoita myyntiin paikalliselta viljelijältä 50 km:n päästä, varmistaakseen että joka päivä mansikkasesongin aikana asiakkaillemme on tarjolla tuoreita, lähellä tuotettuja mansikoita."

"Pirtti on lupsakoiden savolaisten koti"

Mitä haluaisit kauppiaana mahdollistaa kylälläsi?

"Tarjota asiakkaillemme niin laajan palvelutarjonnan yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa, että he eivät tarvitse lähteä Pirtistä kauemmaksi niiden perässä vaan sloganimme mukaisesti Pysy Pirtissä."

Hyppää mukaan kaupan arkeen Pirttiin, Kuopioon.

Katso alta video oman kylän kaupan ja kauppiaiden arjesta ympäri Suomea.