Oman kylän kauppa
Oman kylän kauppiaat

Oman kylän kauppiaat

Oman kylän tai korttelin kauppa on sekä alueensa näköinen, mutta myös kauppiaan persoona saa näkyä. Lue uusin kauppiaan kertomus, millaisia ovat ne oman kylän kauppiaat.

K-Market-logo-680x50

Oman kylän kauppias hurraa kylänsä puolesta ja välittää siitä suurella sydämellä. Onhan se oma kylä maailman paras paikka elää. K-Marketit ovat erilaisia ja niin ovat tarinat kauppiaselämän takana. Annamme viikoittain kauppiaidemme kertoa tarinaansa.

Tunnistatko oman alueesi kaupan?

K-Market Suomenlinnan kauppias Ville Behm:

"Suomenlinna on pieni, 800 asukkaan yhteisö joka pitää sisällään läpileikkauksen suomalaisista laidasta laitaan. Lisäksi saarella käy noin 400 työntekijää, jollei päivittäin niin viikoittain. Suomenlinnan yhteisö on aktiivinen ja täältä löytyy myös oma seura, Ehrensvärd. 1921 perustettu seura muun muassa kehittää matkailupalveluita ja ylläpitää opastustoimintaa, lapsillekin suunnattuja seikkailuretkiä.

Täällä yhteisö pitää huolta toisistaan ja yhteisöllisyys on vahvistunut etenkin koronan aikana. Ihmiset ovat auttaneet entistä enemmän toisiaan, on esimerkiksi kannettu ostoskasseja toisten luo. Eräs asiakas sanoi, että Suomenlinnan yhteisöllisyys on kokenut uusrenesanssin, kun on niin paljon voimistunut.

"Meidän kauppa on kohtaamispaikka naapurustolle."

Koronan aikaan olemme mahdollistaneet ikäihmisille oman aukioloajan, jotta he voivat asioida kaupassamme turvallisesti. Lisäksi olemme järjestäneet kotiinkuljetusta paikallisen fillaritaksin kanssa, jotta ostoksia on voinut tehdä ilman kotoa poistumistakin."

KM Suomenlinna 2 680 x 300

Tutut asiakkaat

"Kahden vuoden kauppiasuran aikana asiakkaat ovat tulleet tutuiksi, jollei nimeltä niin ainakin kasvoista. Tänä aikana on oppinut muistamaan mitä kukin asiakas suunnilleen ostaa. Ihmiset oppii tuntemaan parhaiten kohtaamalla heidät myymälässä ja jutustelemalla työn ohessa. Siinä jutellaan päivän puheenaiheista tai vaihdetaan kuulumisia vaikkapa asiakkaan lapsenlapsesta. Asiakkaista on tällä tavalla tullut tuttuja, vähän kuin omia kavereita. Meidän kaupassa ei tarvitse pönöttää, huumoria riittää."

KM Suomenlinna 680 x 300

Jotta saarelta saisi kaiken

"Tuntemalla asiakkaat pystytään palvelemaan heitä. Siten kaupan valikoima on muodostunut asiakkaidensa näköiseksi. Kaupan tärkeimpänä tehtävänä on tarjota palveluja ja tuotteita, jotta mitään ei tarvitse hakea saaren ulkopuolelta. Haluamme tarjota sen, mitä asiakas tuli meiltä hakemaan. Valikoima muokkautuu toiveiden mukaan, esimerkiksi kassalla on tullut toiveita jostain tietyistä tuotteista ja niitä pyrimme tuomaan valikoimaan. Kaupalla on lisäksi pienimuotoista muuta toimintaa. Olemme esimerkiksi tilanneet kolme lavaa 40 litran puutarhamultaa asiakkaiden pyynnöstä. Meiltä saa käytännössä kaiken, mitä ihminen voi toivoa."

Tervetuloa Etelä-Helsinkiin pieneen suureen kauppaan!

Oma kylä voi olla pieni tai suuri, tai vaikka saari. Kortteli, kadunpätkä taikka maantien mutka. Keskellä kuhinaa tai metsien huminaa. Liikenteen pauhussa tai ihan omassa rauhassa. Lähellä tai kaukana kaikesta, on parasta, kun kaikki tärkeimmät saa samasta paikasta, oman kylän kaupasta. Kävellen tai pyörällä, koiralenkillä vikkelään tai skuutilla sukkelaan. Tervetuloa oman kylän tunnelmaan Suomenlinnaan.