Kauraleipä
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Rapeapintainen ja sisältä mehevä kauraleipa on vastustamaton. Kauraleipä pysyy sisältä pehmeänä pari päivää, mutta on parhaimmillaan tuoreena.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 kpl
- 6 dl vettä
- 1/2 pkt (à 50 g) hiivaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 3 dl Pirkka kaurahiutaleita
- 2 dl Pirkka Luomu kauraleseitä
- 5 dl Pirkka hiivaleipävehnäjauhoja
Ravintosisältö
- Energia656 kJ / 156 kcal
- Rasva2,2 g
- josta tyydyttynyttä0,4 g
- Hiilihydraatit25,7 g
- josta sokereita0,3 g
- Proteiini6,7 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon suola, kaurahiutaleet ja -leseet.
- Lisää jauhoja vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli tai vähintään 8 tunniksi.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista noin 35 minuuttia uunin alatasolla. Tarkkaile uunia paistamisen aikana. Älä peitä leipää paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,25/kpl5,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500gHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(140 arviota)
- yli 60 min3,7(72 arviota)
- yli 60 min3,9(37 arviota)
- yli 60 min3,5(44 arviota)
- 30 - 60 min4,1(78 arviota)
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- yli 60 min4,6(40 arviota)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (84 arviota)
- Thep2 vuotta sittenIhan hyvä ohje ja helppo tehdä. Kivasti saa käytettyä pohjana muillekin leiville. Minulla ei ollut kauraleseitä niin laitoin 1 dl kaurahiutaleita lisää ja 1 dl ruisjauhoja. Mausteiksi lisäsin pippuria ja chiliä, oman maun mukaan. ~35 min oli just hyvä uunissa. Rapea kuori ja kuohkea sisältä. Riitti tosiaan että kaadoin taikinan pellille odottamaan samalla kun uuni lämpeni.
- Lissu3 vuotta sittenHelppo leipoa! Kun vain kaataa taikinan pellille. Mukava happamuus tulee yön aikana. Vähensin vähän suolaa. Seur. kerralla lisään vähän jauhoja. Maku oikein hyvä ja kuori rapea.
- Leipurihiiva3 vuotta sittenHei! Täälläkin kokeilu oli epäonninen. Vaikka paistoin leipää tupla-ajan, jäi leipä sisältä raa'aksi puuroksi. Olisikohan ohjeessa liikaa nestettä suhteessa muihin aineisosiin?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLeipurihiiva, ikävä kuulla että kauraleivän valmistus ei ole sujunut toivotulla tavalla. Välitin palautteesi tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
- jurma4 vuotta sittenEi ollenkaan hyvä. Resepti kehno. Jos antaisi lämmetä ja lisäisi jauhoja ja käänteli väänteli normaalisti ja antais kohota lämpimässä ennen uuniin laittamista. Varmaan hyvää tulis.
- Eveliina5 vuotta sittenMukavan rapea kuori. Sisältä puuromainen ja todella suolainen! Ei pystynyt syömään viipaletta enempää. :(
- Äitee5 vuotta sittenSuolainen ja löysä. Ei ollenkaan leivän mallinen. Paistoin tunnin eikä kunnollinen vieläkään. Reseptissä ei edes kuvailla muotoillaanko leipää jauhojen kanssa vai kipataanko taikina pellille.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenÄitee, ikävä kuulla ettei leipä ole onnistunut. Leipää ei tarvitse muotoilla, sen voi kipata suoraan kulhosta pellille.
- Tykkää kaurasta6 vuotta sittenIhmettelen noita kauraleipä ohjeita, 2 dl kaurahiutaleita ja 6 dl vehnä- tai hiivaleipä jauhoja.??? Onko se sitten kauraleipää??
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTykkää kaurasta, kiitos palautteestasi. Välitämme sen eteenpäin. Tähän kauraleipään tulee ohjeen mukaan 3 dl kaurahiutaleita ja 2 dl kauraleseitä.