Munkkirinkelit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Munkkirinkelit

  • Annosmäärä20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Munkki ja sima on vapun ehdoton makuyhdistelmä. Munkkirinkelit maistuvat myös muulloin vaikkapa kaakaon kanssa.

    Ainekset

    20 kpl
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    25 g
     
    tuorehiivaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1 1/2 tl
     
    jauhettua kardemummaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    7–8 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    tai

    Kypsentämiseen

    1 l
     
    rypsiöljyä
    tai

    Päälle

     
    erikoishienoa sokeria (Siro)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    4 561 kJ / 1 091 kcal
    Rasva
    99,6 g
    josta tyydyttynyttä
    9,4 g
    Hiilihydraatit
    43,5 g
    josta sokereita
    10,3 g
    Proteiini
    7,1 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita joukkoon jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä rasva ja alusta taikinaan loput jauhot. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.

    Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa taikina 20 yhtäsuureen palaan ja pyöritä pulliksi. Taputtele hiukan matalammiksi ja anna kohota liinan alla noin 1/2 tuntia.

    Kuumenna öljy 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Ota kohonnut pulla ja paina jauhotettu sormesi keskeltä läpi. Suurenna reikää pyörittämällä rinkeliä etusormilla ympäri.

    Pane rinkeli suoraan kuumaan öljyyn ja kypsennä 2–3 kpl kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä 1–2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta.

    Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat rinkelit öljyyn paistumaan.

    Kaada pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle hienoa sokeria ja kääntele munkit siinä lämpiminä. Anna munkkien jäähtyä ja tarjoa tuoreen kahvin tai siman kanssa.

    Huom! Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin! Pienen määrän (alle litra) käytettyä öljyä voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan, mutta suurempi määrä hävitetään suljetussa muoviastiassa sekajätteen joukossa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta