Pasha on pääsiäisen rakastettu jälkiruokaklassikko – näin onnistut

Pasha on pääsiäisen rakastettu jälkiruokaklassikko – näin onnistut

Pasha on pääsiäispöydän tuhti perinneherkku, joka kruunaa pääsiäisaterian. Vaikka kyseessä on klassikko, voidaan pasharesepti tehdä hyvin monella tapaa. Maistuisiko vaikkapa vegaaninen pasha, pashakruunu, pashatorttu, pashajäädyke tai pashatiramisu?

Paasto ohi – nyt saa nauttia!

Perinteinen pasha on tuhti herkku, jonka voi valmistaa myös vegaanisena. Pasha valmistetaan perinteisesti rahkasta, voista, kermasta ja munista eli raaka-aineista, joita ei paaston aikana käytetä. Pashasta voi kuitenkin loihtia myös kevyempiä ja nopeammin valmistuvia versioita, kuten kevyt pashapikapasha, pähkinä pasha ja pasha jälkiruoka.

Online Medium 660x-Pasha 2019

Juuret ortodoksiperinteessä

Pashan juuret ovat ortodoksiperinteessä, mutta pashasta on tullut tärkeä osa kaikkien suomalaisten pääsiäisherkuttelua. Ortodoksit nauttivat pashan mausteisen pääsiäisleivän, kulitsan, kanssa. Yhtä hyvin voit tarjoilla pashan hedelmien ja pääsiäismakeisten kera. Esimerkiksi pääsiäistorttu ja pashakakku ovat hieman juustokakkua muistuttavia versioita pashasta.

Kahvisuodatin korvaa pashamuotin

Perinteisesti pashamassa valutetaan suippokärkisessä puumuotissa, mutta aivan yhtä hyvin valutus onnistuu sideharsolla peitetyssä kahvisuodattimessa tai siivilässä. Tärkeää on, että valutusastiassa on pohjassa reikä, jotta ylimääräinen neste valuu pois.