Näin onnistuu rapujen syönti
- Irrota saksen pienempi haara, naksauta saksen kärki poikki rapuveitsessä olevan reiän avulla ja imaise mehut. Naksauta myös isomman saksen kärki poikki ja imaise mehut. Avaa saksen kylki auki rapuveitsellä ja irrota saksen sisällä oleva liha.
- Väännä pyrstö irti keskiruumiista. Ota kiinni selkäpanssarista ja väännä se irti kokonaisena. Kaavi veitsellä kuoren alla oleva kellertävä rapuvoi leivän päälle. Pyrstölihan saat irti kuorta avaamatta vetämällä sen ulos pyrstön tyvestä.
- Leikkaa pyrstö sivusta auki. Poista kuoret ja irrota pyrstöliha.
- Irrota pyrstölihan päällä oleva lihassuikale ja poista sen alla oleva suoli. Tämän jälkeen pyrstöliha on valmis syötäväksi.
- Nauti ravunliha sellaisenaan tai kokoa lihaa voidellulle ja tillillä maustetulle paahtoleivälle.
Katso myös: Rapujen keitto-ohje