Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Siideri ruokajuomana

Siideri ruokajuomana

Mikäli et ole suuri viinien ystävä tai haluat muuten vain vaihtelua ruokajuomiin, kokeile siideriä! Sen kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita ja sopii mainiosti myös ruoan maustamiseen.

Ruokajuomaksi ja maustamiseen

Siideri on erinomainen raikas seurustelujuoma, mutta myös otollinen valinta ruokajuomaksi valkoviinin sijaan. Siiderin kirpeä hapokkuus tuo monesta ruoasta esiin uusia vivahteita ja sopii mainiosti myös ruoan maustamiseen. Siideri maistuu etenkin vaalean kalan, lihan ja äyriäisten kanssa, ja on kokeilemisen arvoinen myös tulisten ruokien tasapainottajana. Omenaiselle jälkiruolle on vaikea keksiä parempaa paria, kuin aromikas omenasiideri!

Makea siideri sopii tulisten makujen kaveriksi ja kirpeisiin jälkiruokiin. Kuivalla siiderillä voit korvata valkoviinin sekä ruokien raaka-aineena, että ruokajuomana. Kuiva omenasiideri on parhaimmillaan possun, kanan ja äyriäisten kanssa, mutta maistuu myös omenaisten ja vaniljaisten jälkiruokien kera.

Hapokas siideri on omiaan korostamaan kevät- ja kesäkasvisten makumaailmaa – kokeile sitä esimerkiksi parsan, kesäkurpitsan tai kukkakaalin avecina! Kesän grilliruoaista kuiva siideri sopii erityisen hyvin grillatun lohen makupariksi. Makeita siidereitä kannattaa kokeilla grillattujen kasvisten ja halloumijuuston kanssa.

Siideri sopii myös syksyyn ja talveen

Siideri ei ole ainoastaan kesäjuoma - etenkin syvänmakuinen, kuiva siideri sopii ruokajuomaksi myös syksyllä ja talvella. Siideri ja possu muodostavat yhdessä ihana kombon, joka ei turhaan ole suosittu! Syksyn marjajälkiruokien kanssa laadukas siideri erottuu edukseen.

Kokeile ainakin näitä

  • Kuura Kuiva Aito Siideri 5,5%, kotimainen omenasiideri
  • Bulmers Original cider 4,5% 0,5l, englantilainen kuiva siideri
  • Magners Original Irish Cider 4,5% 0,5l, irlantilainen kuiva siideri
  • Somersby Orchard Selection Secco ja Somerby Orchad Selection Sparkling Rose 4,5% 0,33l, uudentyylisiä viinimäisiä siidereitä
  • Crafty Dry Apple Cider 4,7% 0,33l, aito kotimainen pienpanimo siideri
  • Crowmoor Dry Apple Cider 4,7% 0,5l, kotimainen kuiva omenasiideri

siiderit840x350