Kirjautumisen kertakäyttöinen salasana ei toimi tällä hetkellä. Kirjauduthan salasanalla tai kokeile myöhemmin uudelleen
Punaherukka-clafoutisTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punaherukka-clafoutis

  • Annosmäärä4–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Ranskalainen vanukasmainen pannukakku clafoutis tehdään perinteisesti kirsikoista. Tässä versiossa kirsikat korvataan pirteillä punaherukoilla.

    Ainekset

    4–6 annosta
    25 g
     
    voita
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tlk (2,5 dl)
     
    tai
    1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/3 tl
     
    suolaa
    tai
    3 dl (200 g)
     
    punaherukoita
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    844 kJ / 202 kcal
    Rasva
    8,9 g
    josta tyydyttynyttä
    6,2 g
    Hiilihydraatit
    24,1 g
    josta sokereita
    16,2 g
    Proteiini
    5 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sulata 25 g voita ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike, maito ja voisula. Sekoita suola jauhoihin ja siivilöi taikinaan.

    Voitele suorakulmainen uunivuoka (27 x 18 cm) ja kaada noin 1/2 taikinasta vuokaan ja ripottele päälle 2 dl marjoja. Kaada vuokaan loppu taikina.

    Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia ja ripottele tämän jälkeen pinnalle loput marjat. Kokeile ennen marjojen lisäämistä, että pannukakun pinta on sen verran jähmettynyt, että marjat eivät uppoa taikinaan.

    Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna clafoutiksen jäähtyä haaleaksi, ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

    Vinkki! Voit käyttää pannariin myös muita marjoja, kuten vadelmia, mustaherukoita tai karviaisia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositon
      Hinta 1,49/kpl
      5,96/l
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Oatly vaahtoutuva kauravaniljakastike 2,5dl
      Hinta 1,65/kpl
      6,60/l
    • Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositon
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (115 arviota)

    • Hyvää oli
      1 vuosi sitten
      Laitoin vain 2 dl punaherukoita, ja se oli mielestäni juuri hyvä määrä, 3 dl olisi varmaan ollut liikaa omaan makuuni.
    • maruzella
      2 vuotta sitten
      tuleeko liian vetistä jos käyttää pakastemarjoja ?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      maruzella, clafoutikseen voi käyttää myös pakastettuja punaherukoita. Marjat voi laittaa taikinan joukkoon jäisinä.