• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Punaherukka-clafoutisTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punaherukka-clafoutis

Ranskalainen vanukasmainen pannukakku clafoutis tehdään perinteisesti kirsikoista. Tässä versiossa kirsikat korvataan pirteillä punaherukoilla. Noin 2,10€/annos*

  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata 25 g voita ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike, maito ja voisula. Sekoita suola jauhoihin ja siivilöi taikinaan.
  2. Voitele suorakulmainen uunivuoka (27 x 18 cm) ja kaada noin 1/2 taikinasta vuokaan ja ripottele päälle 2 dl marjoja. Kaada vuokaan loppu taikina.
  3. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia ja ripottele tämän jälkeen pinnalle loput marjat. Kokeile ennen marjojen lisäämistä, että pannukakun pinta on sen verran jähmettynyt, että marjat eivät uppoa taikinaan.
  4. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna clafoutiksen jäähtyä haaleaksi, ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää pannariin myös muita marjoja, kuten vadelmia, mustaherukoita tai karviaisia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 26 arvostelua