Kokonaisena paahdettu kukkakaali ja tahinikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonaisena paahdettu kukkakaali ja tahinikastike

Marinoi kukkakaali ja paahda se kokonaisena. Näyttävä kokonaisena paahdettu kukkakaali koristellaan pistaasipähkinöillä, granaattiomenansiemenillä ja mintulla. Noin 1,95 €/annos*

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(800 g)kukkakaali

Marinadi

    • 3rkloliiviöljyä
    • 2tljuustokuminaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • ripausmustapippuria

Kastike

    • 1prk(2 dl)Oatly iMat Fraichea
    • 1/4dlvettä
    • 1rkltahinia
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • 1/2tlsitruunankuorta
    • 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista kukkakaalista vihreät lehdet ja leikkaa kanta tasaiseksi. Nosta kukkakaali kokonaisena leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan.
  2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hiero marinadi kauttaaltaan kukkakaalin pintaan.
  3. Paahda kukkakaalta 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Valele valunutta marinadia kukkakaalin pintaan muutaman kerran paahtamisen aikana. Kokeile kypsyyttä haarukalla, kukkakaali saa jäädä napakaksi.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Rouhi pistaasit pienemmiksi. Valuta osa kastikkeesta raidoiksi kukkakaalin pinnalle ja koristele granaattiomenansiemenillä, pistaaseilla ja mintulla. Tarjoa paahdettu kukkakaali lisäkkeenä tai pääruokana. Tarjoa loppu kastike erikseen

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille